vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To Post

« 1 2 (3) 4 5 6 7 »


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#49


See User information
Hej.

911:

Har du gett något exempel på hur vi skule kunna få det du önskar? Eller tänker du att om du önskar tillräkligt hårt så blir det så?
Posted on: 2005/11/28 12:00
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#50


See User information
Jag tänker att om också du önskar det - så kan det bli ett hårt krav! Bli ett folkligt krav - bli en möjlighet till 100 procent demokrati - istället för den vi nu har 0,04 promille demokratin.

http://www.junilistan.se/
har det på sitt partiprogram!

Det finns en rad om det på sidan 4 här:
http://www.junilistan.se/pdf/Oktobermanifestet_6.pdf

Men de utvecklar inte vila beslutande folkomröstningsfrågor de kan tänka sig mer än EU:s grundlag
http://www.junilistan.se/politik.asp

Demokrati byggs underifrån genom medborgarnas aktiva deltagande. Vi vill att medborgarnas inflytande ska öka. Ett sätt är att hålla fler folkomröstningar. Det är en självklarhet att svenska folket ska besluta om Sverige ska anta EU-grundlagen eller inte.Om www.vaken.se körde en stor kampanj!
för junilistan och dess krav på beslutande folkomröstningar så skulle det ta skruv!

Det kanske kunde bli en fråga i valet????
För vem vill ha det här nya övervakningssamhället
som bygger på rövarhistorien 911
men då måste ju den avslöjas - tänkte inte på det!

Det finns ju fler frågor - medicin mot fågelinfluensan har ju Socialstyrelsen trott på att det behövdes - men bara till en miljon - åtta miljoner satte de på dödslistan!

Sen kan man ju tro vad man vill om fågelinfluensan - men kommer det någon dödlig sjukdom så tror jag att människor vill ha möjlighet att besluta själva vilka prioriteringar som ska göras och inte låta 0,04 promille demokraterna endast ha rätt att ta beslut.

Kanske det går att engagera människor kring ett sånt här krav!
Vill man ha bort övervakningssamhället måste man ju ha möjlighet att ta beslut om det.

Och beslutande folkomröstningar in i grundlagen är ju ett allmänt krav som går att tillämpa i en massa frågor. Det handlar om vårt styrelseskick! Det brukar ju aldrig diskuteras... i valet....

Här finns det vissa - 0,04 promille demokraterna - som vill ge sken av att de vill göra något:
http://www.regeringen.se/sb/d/1487

De förstår ju att folk inte bryr sig om dem - eftersom människor märker att 0,04 promille demokraterna inte bryr sig om dem.

Vad gör denna elitokrati? Sätter till utredningar - men de vill inte dela med sig av makten - beslutsfattande - om en massa människor fattade det - fattade att det är ett övergrepp mot dem när de bara får ha beslutande folkomröstningar i Melodifestivalen

För ett antal år sedan var det inte heller tal om att folket få besluta i Melodifestivalen - folket hade för dålig smak!!!!
Det fanns en jury med bättre musiksmak!!!

Det är väl lite så också med Riksbankens smak för pengar - hålla ner inflationen istället för arbetslösheten - och de törs ej fråga oss alla vilken smak vi har i den frågan osv osv osv osv

RÖSTA PÅ JUNILISTAN!!!!
hota åtminstone med det för att få de andra partierna att också föra in det på sina partiprogram...

Beslutande folkomröstningar är väldingt baktalat.
Media har ju också börjat baktala rådgivande folkomröstningar!
Snart behövs det väl inga beslutande omröstningar vart fjärde år heller.
Människor har ju så dålig smak... kanske luktar de också?
Endast eliten har ju den rätta smaken och lukten...
Tror inte människor tycker så... men nu finns ingen möjlighet att få besluta.... först måste det in i grundlagen!!!!!


Posted on: 2005/11/28 21:25
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#51


See User information
Tjabba, allesammans - vilken jävla hög med "tankar(?) ang - det här med - Vadå, folkstyre... Skitkul att läsa, faktiskt...
Ok 911 - jag är väl lite för det där med "omröstningar - "direkt-demokrati" Ok - men jag måste först bli boss i mitt område - jag har slagit ihop en del kommuner här runtomkring, för jag anser att Bengtsfors lilla kommun är inte nog för mig - utan jag vill ha en något större geografisk yta att lattja med - Sedan så skall jag uppfostra dessa människor som bor här (i mitt land)- för att sedan låta dem få "folkomrösta" i allt som händer här och när jag menar - "uppfostra - Så menar jag att för skall jag överhuvud taget "få" bli en boss - så måste jag visa på att jag är denna uppgift värdig och gör det sålunda helt sonika med att då lägga fram det jag anser är det "riktiga" och om de då antar dessa antaganden - så har jag ju faktiskt på sätt och vis "uppfostrat" dem i ordets rätta bemärkelse... Ungefär så...

Så folkomröstningar kommer ju faktiskt att då vara skitbra...
SEdan så får vi hoppas att var och en av oss - gör det samma - så har vi nog fixat det här en vacker dag, hö,hö...
Sedan så var det någon som frågade nått - men jag minns f-n, inte vem det var - Skall senare - skriva ut allting i denna tråd och "binda" in det till en bok - för jag tycker att det var skitkul material det här...
Alltså! "Ta tag" i det här nu - Bilda ett litet parti och va med och larva er i politiken - Det är ju skitkul - lika kul som att hålla på här på VAKEN... Men det vore ju bra om vi liksom hade samma symboler allesammans... Men det fixar sig väl i slutändan...

Men jag tänker då f-n, i mig inte rösta på någon JUNI - BEVEGELSE (LISTA!!!) Hellre röstar jag blank - fast jag kommer nog att rösta på EAP - bara för att kolla hur det går - De kommer ju aldrig in i någon riksdag - men ändå - Men det viktigaste är ju att det sk. kommunala grejar sig på något sätt - så därför så borde det bildas sk. "celler" med med likasinnade partier - som jobbar ärrschulet av sig för att höja medvetandet lokalt - sedan så kommer det att fixa sig det där med det stora om man bara grejar dt lilla först- Eller?

samt: plus: (Grymmlingen)

, hälsar föresten, särskillt att "ingen" jävel får "klanka" ner på David Icke - han är en lika god Demokrat som vi alla gulingar kan överhuvud taget vara... Kommunist också... Hö,hö - fast han vet inte om detta, ännu... Men snart!

Alla varelser som anser att "Gemenskap" - är det enda rätta är ju med "rätta" Demokrater - annars så skulle man ju inte "fatta" detta - Med GEMENSKAPENS "grund"...

Posted on: 2005/11/29 3:25
"Många kommer att tro sig falla" - Många kommer att tvingas resa sig"

Inre Frid - Yttre Fred - Sann Frihet!
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#52


See User information
Vad du skriver verkar ju mest vara ett skämt!

Du ska "uppfostra" dem som bor i Bengtsfors med omnejd, skriver du. Det verkar inte stämma med att du vill ha Inre Frid-Yttre Fred-Sann Frihet.

Junilistan - har krav på beslutande folkomröstningar tillkomna på folkligt iniativ - stödjer man det kravet och får många fler att stödja det - så tvingas de andra partierna också börja fundera på att ta in kravet i sina program.

När människor börjar förstå att de lever i en 0,04 promille demokrati där 99,996 procent enligt grundlagen inte har rätt att ta beslut i folkomröstningar så borde det kunna bli en fråga alla partier behöver ta ställning till - inte bara Junilistan. Om Junilistan kan man tycka vad man vill - men de har ett bra krav som inget annat parti har.


Så berätta för dem du träffar i Bengtsfors om vad Junilistan vill och ni kan diskutera varför de andra partierna inte vill ha beslutande folkomröstningar.

Då har ni något att prata om som berör er. Ni kan förstå hur ni är behandlade av det nuvarande systemet - ni får ha beslutande regelbundet återkommande folkomröstningar i Melodifestivalen - men inte i andra frågor som kan vara viktiga för dig - den blivande presidenten? - i Bengtsfors och alla andra nära och kära Bengtsforsbor.

Posted on: 2005/11/29 16:08
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#53


See User information
911,...junilistan är ju ren skit,...precis som socialism och allt annat politiskt "papegoj-prat" du kommer med.
En papegoja kan verka smart,...men den vet inte vad den snackar om...

Posted on: 2005/11/29 21:09
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#54


See User information
Vad är det för papegoj prat du kommer med?
junilistan bara skit, bara skit, bara skit
socialism bara skit, bara skit, bara skit
demokrati bara skit, bara skit, bara skit.
11 september 2001 bara skit, bara skit, bara skit.

Är det så du menar?
Då tror jag att du är en papegoja själv!

NEJ - nu försökte jag vara lite elak - det är inte bra!!! Dumma dej!
Jag tror det är mycket bättre att undvika ord som skit - det leder inte framåt - det får den som använder ordet att själv uppfattas som en papegoja. Kalla något för skit gör en till en skit själv!

Demokrati=Folkstyre=Vadå?
Försök att utveckla dina egna tankar. Psilocyber - säkert har du några idéer om det! Låt oss höra dina idéer!

Posted on: 2005/11/29 21:16
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#55


See User information
911,...här på vaken är det ju bara "tomtar",...men du som är en "papegoja" varför flyger du inte till dom andra papegojorna på socialism.nu,...istället för att vara här och skräna...?

Dina inlägg är ju bara tråkiga upprepningar...typ,...99.996 procent,...0.04 promille,...öööhhh..?..."demokrati" hit och dit,...junilistan,...kriii,.krii..krii, krax, krax... (säger papegojan 911),...flax, flax, flax, flax....

Dom flesta här på vaken har genomskådat politiken,...men inte du, du kraxar och skränar utan att begripa vad du säger.

Tomten

Posted on: 2005/11/29 21:29
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#56


See User information
Vaken.se är ingen platform för olika politiska agendor. Här får alla ha en egen mening, dvs vaken.se stödjer inte julilistan, men är heller inte mot junilistan.

Jag tror inte på parlamentarisk politik. Jag tror på att ta ut politiken ur riksdagen och in i folkhemmet. De där gubbarna kan sitta och rösta på vad dom vill, men om folket vill någonting annat och är medvetna om att dom blir lurade får gubbarna ta och gömma sig.

När detta har hänt kanske det kommer nya partier som får ett förtroende byggt på ärlighet.


Posted on: 2005/11/29 21:31
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#57


See User information
"There is no public opinion, there´s only a published opinion" - som Churchill så vist uttryckte det.

Ska det bli nån förändring i samhället så måste sanningen få komma fram i dagsljuset, annars kan ej folk ta kloka beslut. Och för att detta skall kunna ske så måste människor ha en drivkraft för att söka sanningen plus en ödmjukhet att våga utmana sina egna hypoteser om vad och hur sanningen ser ut. Annars kan man ej kalla sig en sann sanningsökare utan är bara en i mängden av egotrippade dogmatiker.

Den som söker han skall oxå finna.

"Jag stod mitt i världen...och jag fann alla människorna voro druckna, men ingen av dem fann jag vara törstiga och min själ lider med människosönerna för de äro blinda i sina hjärtan för de ser inte. Många äro kallade men få äro utvalda."

Hälsningar från Bennythebear
Resized Image

Posted on: 2005/11/29 21:43
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#58


See User information
Resized Image

Posted on: 2005/11/29 21:52
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#59


See User information
911, iom att du skriver samma sak i 99,996 procent av dina inlägg, och bara använder 0.04 promille av din energi till att utforska andras synsätt så undrar jag om du kör enligt parollen "upprepa en fras tillräckligt många gånger och du kommer att tro på den själv"...

Allvarligt talat skulle DU vilja läsa samma (jag menar förstås 99.996 procent samma) inlägg gång på gång av någon annan oavsett tema ?

Om du vill hålla på med mantran så finns det definitivt mer intressantare sådana än "folkomröstning", "junilistan" etc, kolla tex i den buddhistiska litteraturen.

På tal om buddhism så deltog jag häromdan i en avslutningsceremoni av en 1 veckas process av mandalatillverkning av exiltibetanska munkar.
Då vi, en massa folk tågade i en procession för att se munkarna hälla ut mandalasanden i ett vattendrag,. dök det upp en stackars rabiat kristen med en litet plakat och skrek att "Jesus är den enda vägen" och att "ni inte respekterar gud" exremt tragiskt. Nu var ju hon typ .0.04 promille av de som var där och ville till varje pris omvända oss dvs 99.996 procent.. Jag kom genast att tänka på dig.Samma dogmatiska tomma snack. "Ni skall icke hava några andra gudar (åsikter, tankar) jämte mig".

Faktum är att det aldrig finns några argument mot just kristna och socialister eftersom dessa är de mest hjärntvättade.

Det intressanta är att buddhister inte forcerar sin livsåskådning på andra till skillnad från just de kristna, socialister, DU etc Bara det är en indikator på buddhismens storhet.

Alla som måste forcera något på någon annan är i själva verket väldigt osäkra på sin sak. Kolla dig själv i spegeln (men inte bara 0.04 promille av dig själv)
mvh eureka

Posted on: 2005/11/29 22:24
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Anonym
Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#60
911

ringer inga klockor när folk säger att du tjatar och upprepar dig kanske det vore bäst att dämpa sig....

folk kommer ju ignorera dig ja tar alltid en djup suck när ja läser dina inlägg
(förlåt mig men det ör sant)
för det känns som ja har hört det förut!

349
99.9 osv

föresten så trodde ju typ hälfen av de som rösta på junilistan att de ville ut ur eu

...hur går det hand i hand med dina argument för att folk har kunskap och vi kan ha beslutande folkomröstningar om folk inte ens vet vad de lyssnar på?

och varför frågar ja dig en fråga ja vet ju vad ja får för svar...

det kommer vara typ!

SVAR
är det bättre nu då när 349 har all makt och 99.996% inte har något att säga till om osv

MVH Maggot

 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#61


See User information
911, ang social-"demokratin", vilket bizarrt ord egentligen.....

Frimureriets politiska verksamhetsfält har utvidgats till alla de länder, där logerna är grundade. Det moderna frimureriet predikar internationalism, socialism (därför blev den svenske frimuraren Hjalmar Branting socialist), kommunism och mondialism (propaganda för världsregering). Grand Orients stormästare Fred Zeller publicerade en skrift om hur man skulle vinna ungdomarna för socialismens idé. Frimuraren R. Mautner kallar socialismen "det kroppsliga frimureriet". Även andra frimurare har betonat att frimurarna kraftigt måste arbeta för en socialistisk stat. Den andra Internationalen grundades ju på initiativ av frimurarlogen "Le Socialiste" i Bryssel (Bulletin du Grand Orient, juni 1843.)


Frimuraren Holländer sade i sitt tal den 16 april 1905: Socialdemokratins och frimureriets slutliga mål är gemensamma." (Grossversamlung der Symbolischen Grossloge von Ungarn, Ofenpest.)

Från den 28 augusti till den 1 september 1911 anordnade världsfrimureriet på Odd Fellows' frimurarpalats på Bredgade i Köpenhamn en socialistkongress. Huvudorganisatörerna var frimuraren Walter Rathenau och frimurarlogen B'nai B'rith. Bland deltagarna fanns de kända frimurarna Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg, Lenin, Trotskij, Hjalmar Branting, Georges Clemenceau och andra ledande representanter för de destruktiva krafterna. (Aage H. Andersen, Verdensfrimureri, Köpenhamn 1940, s. 29.)

Illuminaternas dolda symbol blev en röd ros, vilken övertogs av socialdemokraterna 1979 som deras officiella symbol.mvh eureka

Posted on: 2005/11/29 22:33
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#62


See User information
Du svarar inte på frågan:
Demokrati=Folkstyre=Vadå?

Du kanske är anti-demokrat?
Jag vill inte tro det, men vilket styrelseskick vill du se?
Vilka idéer har du?

Posted on: 2005/11/29 22:38
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Anonym
Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#63
någon form av syndikalism vill ja se iaf...


 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#64


See User information
Maggot vad svarar du?
Någon form av syndikalism - men vilken?
Beslutande folkomröstningar - vad säger du om det?

Posted on: 2005/11/29 22:42
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Anonym
Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#65
ja vet inte vilken form av syndikalism

och om du läser va ja skrivirt vet du hur ja ser på folkomröstningar

och om hur ja vill ha det

det är bara blädra tillbax

sen får du gärna svara på mitt inlääg som ja skrev förut här "ringer inga klockor"'

skrev det för ca 5min sen

 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#66


See User information
Du har själv inte svarat på mina eller andras frågor...

hmmm....."kan du inte tänka själv"...."diskutera mer nyanserat"


du låter precis som någon gammal vaken-provokatör som "återfötts" i ny "skepnad".....he he...

vill inte tro det (men gör det till 99.996 %) att du är från socialism.nu el. liknande


mvh eureka

Posted on: 2005/11/29 22:46
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#67


See User information
Jag har aldrig besökt socialsm.nu - kanske ska gå dit och kolla vad de sysslar med... om du inte är intresserad av vilket styrelseskick vi ska ha i Sverige - att 99,996 procent inte har rätt att ta beslut - du kanske är en av dem? Eller du kanske tillhör de 0,04 promille som har rätt att besluta? Om det senare är fallet förstår jag att du inte vill diskutera - då är ju du en del av Illuminati.

Jag tror nog att du tillhör de där - precis som jag själv - inte har rätt att besluta i allmänna folkomröstningar - skiter du i det?
Vill du bli överkörd?

Posted on: 2005/11/30 0:16
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#68


See User information
Måste väl gå i "svarsmål" - som det nu kanske heter... hö,hö...
kul att du komenterar det man "klämmer" ur sig åtminstone...

jag börjar med det där ang. "uppfostran" - Rätt så läbbigt ord har detta ju blivit - ungefär, såsom uttrycket "socialism" - som i grunden heller egentligen inte är något negativt - utan har blivit det på grund utav hur man använt begreppens betydelse...
Så, man kan faktiskt uppfostras på ett dåligt sätt och man kan så även uppfostras på ett gott sätt - jag föredrar det senaste - som nog alla skulle mena sig göra, förståss...
Men så är det i alla fall - hur uppfostrar man då någon på ett "bra" sätt? - Jag skulle kunna tänka mig detta, som jag snor från vår hemsida: RMS - Gul Front - det gör ju inget... (Återvinning är ballt!)
******************************************************
Demokrati?

Den viktigaste men mest missförstådda uttrycket i världen idag är ordet "demokrati"...
Ni kan se runt jorden ett flertal stater som ståtar med detta ord och som då anses som ett mycket civiliserat styrt land... Jag ser alla dessa länder som bedragare, i alla fall om man innefattar ordets rätta betydelse, så som jag ser det... Ok. hur ser jag det, då?

För tusentals år sedan, i den del av världen som då kanhända stod i sin höjdpunkt, det gamla Grekland. Man hade där uppnått en stor kunskapsmängd utav det som då, var möjligt...
Så kallade visdoms- eller mysterieskolor florerade rikligt runt i landets provinser...
En av de mest omtalade och största av dessa lärare hette Pytagoras och undervisade sina lärjungar om kunskapen om "verkligheten"...
Ok! - Så här ser jag på det och på något annat sätt tror jag inte går faktiskt - man måste låta människan själv - genom en bra "grogrund" - möjligöra den förändrng som kan vara något av 2värde för var och ens (mentala) utveckling... kan man åvägbringa ett sådant tillstånd så är det en bra kultur och på så sätt låta människan fostras utifrån detta - Eller? Studera detta noga och kom sedan med komentarer och kritik - annars så ge
f-n i detta - Om man nu inte känner intresse för dessa frågor...
****************************************************

Ordet "Demokrati" är grekiska och som nu har den allmänna betydelsen; "folkstyre"...
Men riktigt så är det nu inte, för den egentliga innebörden av uttrycket, är att det är ett fenomen som tillhör det kvalitativa och inte det kvantitetativa... Demokratin är sålunda en fråga om kvalitet, alltså inte någon fråga om kvantitet...

Tänker vi oss tillbaka till år 600 f.kr. så var i stort sätt alla folk vid den tiden, underställda olika sorters gudar... Dessa folks styrelsesätt skulle man kunna kalla för "Teokrati" - Gudsstyre, om man nu så vill...
Men dessa visdoms- och mysterieskolor som nu började uppstå hade kommit till den uppfattningen att det fanns andra krafter som paralellt med människans egen "vilja"att forma sitt öde, styrde och ställde människornas liv och utveckling.Utdrag ur en ej publicerad tidningsartikel insänt till vår lokaltidning
Dalslänningen - 1996.

* Kafé Kasam *
* Demokratisk process i kulturcentret *

En längre tid har det varit tal om att ge invånarna i Bengtsfors kommun ett forum för demokratin och den fria diskussionen, en tänkbar möjlig form vore då vad en av initiativtagarna som varit i kontakt med Dalslänningen - P. Häggström, vill se det som:"Café-samtal".

Detta efter mönster av vad som ute i Europa går under benämningen Filosofi-caféer.

En liten historisk förklaring ges också som då berättar att grundaren till dessa diskussions oaser, var en fransman, Marc Sautet, aktiv i Majrevolten 68 och tillhörande vänsterorganisationen under 70-talet, hade en tanke om att en förening mellan politisk aktivism och den filosofiska dialogen är en livsnödvändighet.

Marc Sautet ansåg sig se en likhet mellan det antika Greklands förfall och tillståndet i västvärlden under 1900-talet. Han ville förstå varför den grekiska demokratin slutade i inbördeskrig, då skulle han kanske kunna hjälpa vårt samhälleatt undgå förfallet.

Sautet menade att en kollektiv eftertanke gemensam för alla människor, kan rädda oss från barbari.

När demokratin är hotad måste man ge plats åt filosofin i samhället, Filosofi-Caféerna ska förvalta demokratins idéer. Sautets ambition var att ge vanliga människor redskap för att kunna orientera sig i informationsströmmen, alla ska kunna bilda sig egna uppfattningar på en förnuftig grund.

Principen för ett "café-samtal" går till på det viset att någon närvarande framlägger ett spörsmål, tidslöst eller dagfärskt som kvällens café-värd hjälper till att få formulerad sedan ställer man frågor och preciserar vad som sägs.

Man använder den sk "Maeutiken" eller "förlossningstekniken" som en gång praktiserades i de gamla mysterie- och visdomsskolorna i forntiden av Pytagoras och hans efterföljare Sokrates och Platon, m.m. Tanken är att vi bär All kunskap inom oss, den är medfödd men ligger så att säga i träda, en filosof kan hjälpa oss att upptäcka den egna visdomen.

Därför är tanken den anser P.Häggström, att möten av detta slag skulle kunna tillföra café-gästerna, både hälsa för kropp och själ och har då verkligen en viktig uppgift.

De kan ge människor de praktiska redskap som behövs för att tänka självständigt, som är ett måste, framhåller P Häggström om man vill undvika att falla offer för ett beroendeförhållande till situationer man inte förstår att behärska., med andra ord, mötena skulle kunna lära människor förstå att stödja sina åsikter med goda argument, att tänka och uttrycka sig rationellt är en förutsättning för att delta i samhällsdebatten.

Vilka är då initiativtagarna till detta kanhända framtida kunskapslyft?

Alla medverkar de i en arbetsgrupp som ingår i det nybildade Folkhälsorådet i Bengtsfors kommun, gruppen har även ett namnförslag på café-verksamheten, som för övrigt skall vara öppet en gång i veckan enligt tanken. " Kafé Kasam " så bör det heta och förklaringen ligger i betydelsen av vad ordet KASAM står för och det är något som upphovsmannen, filosofen och socialpsykologen Aaron Antonovsky menade var av livsviktig betydelse för människans välbefinnande. Ordet KASAM är ett samlingsnamn för treenigheten;

* BEGRIPLIGHET-HANTERBARHET-MENINGSFULLHET. *
* Inre Frid - Yttre Fred - Sann Frihet *

Som kan sammanfattas i betydelsen:
* KÄNSLA AV SAMMANHANG *

Därav Antonovskys "KASAM" och gruppens val av namn på caféet,
ty vad vore bättre och värdefullare än detta uttryck, där kanhända en uppnådd förståelse för de egenskaper eller aspekter, som är den bärande kraften då det gäller att uppleva ett hälsosamt liv - fysiskt, socialt och andligt, är det som gruppen vill se förverkligat i detta projekt, detta filosofi-café som de valt att kalla "Kafé Kasam".

* Medborgarpaneler och Demokrati *

Det man vill åstadkomma med denna satsning, det är ett ökat representativt förhållande när det gäller människors villkor, dagens vilkor är om man, analyserar situationen inte bra, ty det är uppenbart att människor lider, inte bara den bevisligen utarmade varelsen i sydländerna utan tydligen även den inbillade lyckligt lottade i de s. k. nordländerna.

Det är hög tid att en förklaring ges, vad den så kallade DEMOKRATIN i verkligheten betyder och står för, ty enligt initiativtagarna till filosofi-caféet, har aldrig ens i någon av alla dessa s. k. demokrati-utredningar o liknande, kommit i närheten av själva fundamentet för vad detta uttryck i själva verket vill ge uttryck för, därför vill gruppen förtydliga här och nu, detta så allmänt missförstådd och för ondskefulla politiska syften, missbrukade uttryck...

Ordet är Grekiskt och har den allmänt antagna betydelsen: "Folkstyre", men inte i den betydelsen man vanligtvis tilldelar den, den kvantetativa,utan den egentliga värderingen utgår ifrån de kvalitativa...

* Hur ska man då påvisa de demokratiska värdena? *

Det är inte alls för det första ett antalet/"numerären", som spelar roll när det gäller legitimiteten i vem som kan kallas demokrat eller inte, utan det är hur till vida man låter sitt högre jag ge sig till känna, det man i gamla Grekland (600 år f.kr) benämde "Demos eller "Daimonion"(Augoeidis), detta sätt att tyda möjligheter att göra val (värderingar), är av naturliga skäl underställda vissa "givna" förhållningsätt och lagar som är påvisade under tidernas gång men ännu ej av vår tidsanda - av förstående skäl antagna, och då detta på grund av dess obegriplighet, men detta vill alltså dessa caféfilosofer göra en ända (ändring) på.


* Vårt förhållande till värdena *

Demokratins problematik har alltid formulerats som omfattningens numerär,d.v.s. det överstigande antalet bestämmer hurdant ett förhållande till ett värde skall uppfattas.

Detta sätt att värdebestämma ett förhållande har inget att göra med de gamla grekernas, för enligt deras skola så avgörs ett demokratiskt förhållningsätt genom individens självkännedom, som kort kan förklaras med att när en människa uppnått ett oberoende där det gäller att värdera olika uppkomna situationer, så anser sig denne - det eller det - helt oberoende vad andra människor anser, ty ens vetskap om läget - är ett utstudera ett balanserat faktum mellan de data som hopsamlats genom ens senaste utveckling, tids- & känslomässigt, alltså en balans mellan logik & känsla, detta - så kallade förnuft.

Ett sant demokratiskt förhållande är då, så - Upprättat.
För att inte tala om vilken självkänsla man uppnått genom sitt självförverkligande!

Ser man på detta sätt, på ordet och uttrycket - Demokrati- så ser man också självklart på vår s.k.nuvarande tidens ordning med en, inte så liten smula skepsis... Eller, hur?

Samt: plus den lilla: (Grymmlingen)

Posted on: 2005/11/30 1:20
"Många kommer att tro sig falla" - Många kommer att tvingas resa sig"

Inre Frid - Yttre Fred - Sann Frihet!
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#69


See User information
Verkar som du fått lite Platon-tankar i dig.
Här hittar du mer om Platon på svenska:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Platon

På engelska Wikipedia finns det mer att läsa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Platon

Varför tänker jag på Platon?
Jo, därför att du pratar om demokratin som kvanitativ eller kvalitatiativ.
Jag skulle vilja påstå att det är både och!!!

Jag tycker du ska läsa lite om dialektiken:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dialectics
eller på svenska:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dialektik

Dialektik (grek. dialektike, av dialegein, "plocka isär", egentl. "samtalskonst", jfr retorik), filos., ett regelmässigt logiskt förfarande, varvid satser utvecklas till begrepp och dessa i tänkandet sätts i motsats mot andra. I denna betydelse övade eleaten Zenon dialektik, och den utvecklades av sofisterna till en spetsfundig bevisningskonst.

Vad du bör titta närmare på är också Platons grotta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Allegory_of_the_cave

Vad är verklighet? Vad är sant?
Jag menar att du måste sätta dig på ändan med benen i kors för att förlora dit jag och uppleva någonting... och bli glad... typ så...


Sen har Leo Strauss inspirerad av nazister som Heidegger och Carl Schmitt utvecklat en del tankar och fått Wolfowitz som lärljunge som har hittat på ett nytt Pearl Harbor i september 2000 som sen ett år senare blev till 911.
http://en.wikipedia.org/wiki/Allegory_of_the_cave

Leo Strauss ansåg att en elit skulle styra massan med hjälp av en skräckhistoria typ 911
Här finns en lättläst sammanfattning av Leo Strauss:
http://www.alternet.org/story/15935

Här finns mer att läsa om Leo Strauss:
http://www.straussian.net/links1.html

Att vara styrd av en skräckhistoria av en elit - typ Illuminati är varken trevligt för dig eller mig.

Vi vill väl för f-n få besluta själva - styra själva - tillsammans med alla andra - kunna vara kompisar!
Då behöver man ha beslutande folkomröstningar inskrivna i grundlagen. Då blir det både kvantitet och kvalitet.
Först när vi har något att säga till om så bryr vi oss - får något att prata om - tar reda på vad andra tycker och talar själva om vad vi tycker.

Och det är först när besluten fattas av dem som drabbas av besluten som det kan bli bra beslut. Nu är det 0,04 promille som tar besluten - inte konstigt att man då köper in bara en miljon doser mot fågelinfluensan och sätter åtta miljoner på en dödslista.

Vilken lista står du på?
Hoppas du fattat vad jag velat säga - det handlar om både kvantitet och kvalitet.
Dels ska mjölken smaka bra - kvalite - sen behöver man dricka en viss kvantitet - det här är lite dialektik - tänk på det när du dricker mjölk nästa gång...

PS
Vatten kanske är nyttigare?
Men det gäller att det är både kvantiet och kvalite på vattnet också!

Posted on: 2005/11/30 2:56
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Anonym
Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#70
dialektik känns mera som ett onödigt spyware program i huvudet som slöar ner hjärnans kapacitet, speciellt om man ska köra det på allt från stenar och bollar.
:D
jag skulle snarare föredra.
typ 0,04 promille dialektik och
99% intuition..

om man nu klarar av att relatera till det..

sen kan vi börja spekulera om demokrati och så..
just nu lever vi tyvärr i Stockholm (baby-London)
eller som jag själv vill kalla det "Babylon-don"..

911 försök ta det hela lite med en klackspark vetja..
du verkar fastnat någonstans känns det som?

 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#71


See User information
Går man på sin intuiton - tror att allt är inbillning - tror ICKE att man får ont i foten om sparkar på en sten målad som en fotboll - så har man missat något - dialektiken som metod för att undersöka verkligheten - mäta och väga den - och kunna måla egna bilder av den precis som Illuminati använder dialektiken till att göra - skillnaden är bara att man målar bilder som bättre passar en själv - är så mycket sannare än Illuminatis bilder.

David ICKE ska inte inbilla mig att allt är inbillning - ger man en sten målad som en fotboll en tåfjutt eller en klackspark - så får man ont i foten - David Icke kan ju inbilla sig något annat själv - men han ska inte lura i andra att så är fallet.

Det är först när beslutsfattarna själva får ta konsekvenserna av sina beslut som besluten kan bli bra - därför behovs beslutande folkomröstningar!

Om som nu 0,04 promille beslutar och slipper ta konsekvenserna själva av sina beslut - slipper själva vara en av de en miljon svenskar som ställts utanför arbetsmarknaden så blir besluten därefter. En miljon doser mot fågelinfluensan - åtta miljoner ställdes på en dödslista - fick ingen dos. Så blir det när man låter andra måla stenar som fotbollar - inte undersöker själv - inte kan fatta egna beslut - utan blir tillsagd av media - varsågod och sparka - skickas till Afghanistan för att bistå USA - inte bryr sig om att svensk trupp ska ha FN:s ja för att skickas iväg.

Ta det med en klackspark? I ansiktet?
http://hem.passagen.se/globalworld/
Citat: George Orwell ”Om du vill ha en bild av framtiden, föreställ dig en stövel som trampar i ett ansikte – i evighet”

Orwells förläggare, vän, rådgivare, sponsor och bundsförvant var Fredric Warburg den fantastiskt insiktsfulla och skicklige London bokförläggaren och idéskaparen bakom George Orwell = Eric Blair 1903 Motihari - India 1950 London - GB. George Orwells 1984, var framtagen på uppdrag av den globala bankeliten. Där kopplingarna går till COMMITTE of 300 genom Warburg familjen.
Boken togs fram av elitens familjer och deras syn på vår kommande framtid. Ett skrämmande scenario som kommer att uppfyllas om vi inte vaknar i tid


Är det det här du försvarar?
Flirtar du med David Icke? Allt är intuition och inbillning?.
David Icke talar inte om demokrati - han lämnar dig åt din egen ensamhet - din egen inbillning - att du ska medvetandehöja dig - lyfta dig själv i håret? Have a try!

David Icke avslöjar Illuminati - sen går han Illuminatis ärende genom att lura dg bort från demokratins väg - att vi alls ska kunna vara med och styra, besluta ha folkstyre=demokrati.

Vad säger David Icke om att byta ut oljeberoendet mot solenergi?
Förnyelsebar energi - har inte hört honom säga någonting om det.
Vad säger han om lokal energiproduktion? Kanske någon som vet?
Illuminati är oljebolag och banker - de vill ha kontrollen över energin-oljan - inte lokalt producerad solenergi - då tappar de kontrollen över oss. Vad säger Icke om det? Icke något?

Och vi behöver kunna besluta allesammans tillsamnnas vad säger Icke om det? Säkert har jag missat det?

Posted on: 2005/11/30 18:03
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Demokrati = Folkstyre = Vadå?
#72


See User information
911
Du tar upp många intressanta saker, synd att du inte får
det gensvar som dina inlägg förtjänar.
Du har förmåga att se sambanden med det som förutspåtts
eller det som sker i det fördålda i politikens boningar,
med vardagspolitiken.
Det är viktigt att vi också ser vad som sker i vår egen vardag
NU, inte att granska det som skett för 60år sedan och ställa
folk till svars efter så lång tid.
Vi ser inte någon debatt i TV eller andra media som rör politik.
Vi får rapporter från EU, vad som nu behandlas, senast var
det standardisering av kaffepaketen. Viktiga beslut som görs där.
Varför tillåts inte människor att tala om politik i landet och i EU?

Visst är det märkligt att George Orwells 1984 tycks bli vår
verklighet. Det trodde jag inte när jag läste den för 10år sedan,
men nu ser man mera och mera som faller på plats på ett kusligt sätt. Snart har vi alla ett microchip i pannan.

Synd att David Icke håller sej på ett så teoretiskt plan så
att inte människor ser sambanden med vad som sker i
vår värld. Det verkar på inläggen här som man läser
hans böcker som science fiktion något som skall komma
från himmlen, inte något som vi redan ser förverkligas.

911, hur ser du på EU, ja jag har svårt att hålla mej till
ämnet, men vad tror du om demokratin i framtida EU?

Posted on: 2005/11/30 19:50
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
« 1 2 (3) 4 5 6 7 »
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
27 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 27

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS