vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostCarl Bildt på hemligt maktmöte
#1


See User information
Nästa vecka ska utrikesminister Carl Bildt mingla med världens mäktigaste inom näringsliv och politik med den extremt mytomspunna och hemlighetsfulla Bilderberggruppen. Men på regeringens hemsida står det bara att Carl Bildt "reser till Washington".


- Det stämmer. Han kommer bland annat att vara med där, skriver Irena Busic, Carl Bildts pressekreterare i ett mail till Affärsvärlden.

Så särskilt hemligt verkade alltså inte uppgiften om att Carl Bildt ska på Bilderberggruppens möte den 5-9 juni. Men ingenting man vill skylta med heller.

Tittar man på regeringens hemsida står på Carl Bildts kalendarium den 3 juni bara "Besöker Washington". Och sedan inget mer den veckan.

Nyheten avslöjades häromdagen då en nederländsk tidning uppmärksammade att landets premiärminister Jan Peter Balkenende skulle närvara, efter ett möte med president George Bush. Årets möte hålls, enligt åtskilliga källor på nätet och Wikipedia, på hotell Mariott i orten Chantilly, i delstaten Virginia, strax utanför Washington.

Hemlighetsmakeriet är alltid enormt när det gäller Bilderberggruppen. Vilket inte är så konstigt. Gruppens upplägg, att ett par hundra personer världens mäktigaste inom politik och näringsliv träffas under flera dagar på en hemlig plats, utan insyn, är alla konspirationsteoretikers dröm. Och så länge öppenheten är minimal, lär gruppen fortsätta att vara explosiv materia i pressen.

Utrikesminister Carl Bildt har varit med flera år på Bilderberggruppens toppmöten, enligt Wikipedia ända sedan 1993 då han var utrikesminister förra gången. I fjol var han och Investors ordförande Jacob Wallenberg svenska representanter på det årets möte på Ritz Carlton Hotel i Istanbul.

Wallenbergfamiljen har under många år haft en intim relation med Bilderberggruppen. Gruppen har under åren haft tre möten på det tidigare Wallenbergägda Grand Hotell Saltsjöbaden, åren 1962, 1973 och 1984. Senaste gången i Sverige hölls konferensen i Stenungsund.

Bilderberggruppen har ingen hemsida eller officiell informationsplats, varför man får lita till webkällor för gruppens historia. Enligt Wikipedia grundades 1954 i Nederländerna, på Hotel de Bilderberg, nära orten Arnhem.

Upphovsman ska enligt samma källa ha varit en märklig polack, Joseph Retinger, som under andra världskriget hade varit rådgivare åt den polska exilregeringen. Skrämd av antiamerikanska stämningar i västeuropa approcherade han premiärministern i Nederländerna som ihop med sin belgiska motsvarighet och dåvarande chefen för Unilever arrangerade den första konferensen.

Det uttalade syftet med Bilderberggruppen, åtminstone från början, var att befästa Europas relationer med USA, och det globala hotet från kommunismen.

Med på mötena under åren har funnits, förutom politiker och företagsledare, en stor mängd prominenta journalister samt även kungligheter. Enligt Wikipedia har även svenske kung Carl Gustaf varit med.

Bland andra svenskar som minglat på Bilderberggruppen finns, enligt samma källa, finansminister Anders Borg (2007), Mona Sahlin (1996) och statsminister Fredrik Reinfeldt (2006).


http://www.affarsvarlden.se/hem/nyhet ... d=362334&postingId=362777

Posted on: 2008/5/31 16:34
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Anonym
Re: Carl Bildt på hemligt maktmöte
#2
Trevliga små globalist slödder, när du betalar 50 spänn för en liter soppa och har soc gestapo hemma hos dig så vet du vem du kan tacka.

 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Carl Bildt på hemligt maktmöte
#3


See User information
Kommer ihåg förra året på Bildt klagade på sin blog när det skrevs om bilderberg på DN. Lär ju inte synas något om Bilderberg på DN i år...

Posted on: 2008/5/31 21:38
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
49 user(s) are online (49 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 49

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS