vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To Post”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
#1


See User information
”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
Publicerat i dag. 00:50

Ny studie bekräftar samband mellan frukt och fetma: Frukt är inte så nyttigt som Livsmedelsverket hävdar.


Fruktos, som det finns massor av i frukt, skapar bukfetma och ger insulinresistens, som är ett förstadium till diabetes.­ Det visar en ny vetenskaplig studie. Vi har ju alla under ­årtionden fått lära oss hur nyttigt det är med frukt. Efter ­denna studie går det knappast att hävda att det skulle vara så oerhört nyttigt, som Livsmedelsverket påstår, skriver Christer Enkvist, överläkare i Trollhättan och medicinsk ­rådgivare vid Västra Götalandsregionen.

En 64-årig kvinna hade under några år behandlats för typ 2-diabetes och högt blodtryck och vägde 124 kilo. Hon fick i januari 2007 tipset av sin nya läkare att sluta med de båda bananer hon sedan länge åt som mellanmål varje dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Utan att vidta några andra kost- eller livsstilsförändringar gick hon det första året fram till januari 2008 ner 12 kilo i vikt och nu våren 2009 har hon totalt gått ned drygt 30.
Hon har helt slutat med sin insulinbehandling och blodtrycksmedicinen är halverad. På köpet har hennes make gått ned drygt 10 kilo under samma tid genom att sluta med sitt dagliga fruktmellanmål.

En 42-årig man hade för vana att dricka 2 liter söt läskedryck dagligen sedan många år och när han tipsades av samma läkare att sluta med detta reducerades hans vikt på några veckor med 8 kilo.

På en arbetsplats togs fruktfatet i personalrummet bort av en tillfällighet och inom några veckor hade så gott som alla anställda gått ned i vikt ett antal kilon, vilket glatt förvånade dem. En del misstänkte frukten, men ville inget säga.

Dessa tre exempel ingår inte i några vetenskapliga studier utan är enkla observationer av verkligheten. De anses därför inte ha något värde. I alla fall inte i medicinsk vetenskap.
Inom exempelvis antropologi eller etnologi skulle observationerna däremot vara intressanta och tillmätas stort värde. Det finns tusentals liknande. När folk slutar att äta frukt i tid och otid så reduceras deras vikt och de känner sig friskare.

Dessa observationer av ett misstänkt samband mellan frukt och fetma kommer nu i en ny dager när det i den amerikanska medicintidskriften Journal of Clinical Investigation för någon vecka sedan publicerades en artikel som visar att fruktos, som det ju finns massor av i frukt, skapar mer bukfetma och ger mer insulinresistens, ett förstadium till diabetes, än vanligt druvsocker, glukos.

Undersökningen väcker många tankar, eller rentav misstankar, som kan gälla frukt. Vi har ju nämligen alla sedan årtionden lärt oss hur nyttigt det är med frukt. När jag på en öppen hearing på svenska Livsmedelsverket i Uppsala våren 2008 två gånger ställde verkets högste professor inför frågan vad det egentligen är som är så nyttigt med frukt svarade han båda gångerna irriterat att det känner ju alla till sedan lång tid, hur nyttigt det är med frukt. Han kunde inte svara.

Efter denna nya vetenskapliga studie måste man ändå på allvar börja fråga sig om det verkligen är sant att frukt är så nyttigt. I studien fick två grupper försökspersoner lika stora mängder av fruktos och glukos mätt i kalorier, men de som fick fruktos blev trots det mera runda om magen än de som fick glukos. Studien är visserligen gjord på söta drycker, men fruktos torde vara fruktos om än i dryckesform.

En svensk professor kommenterar undersökningen med ett mycket motsägelsefullt uttalande om att det visserligen är sant att frukt innehåller väldigt mycket av den skadliga fruktosen, men detta får absolut inte tolkas som att frukt inte skulle vara nyttigt?

En annan lika intressant motsägelse i studien är just detta att försökspersonerna i båda grupperna fick lika mycket kalorier. Det skulle alltså inte alls vara kalorierna och energibalansen som i första hand reglerar fettbildningen och därmed fetman, vilket vi är många som känner till, men som ju den traditionella medicinska vetenskapen ändå fortsätter att hävda.

Frukt innehåller annars mest socker, fruktos och vatten. Det är sannolikt en grov vanföreställning, väl i paritet med att fett skulle vara farligt, att det skulle vara så oerhört nyttigt att äta en massa frukt.

Frukt som mellanmål är förmodligen direkt skadligt genom att det ger oss insulinkickar, som bland annat hela tiden ökar fettbildningen i kroppen och gör att vi blir fetare och fetare. Alla tusentals fruktkorgar som står framme på så många svenska arbetsplatser som en fri löneförmån är förmodligen direkt sjukdoms- och fetmaskapande.

Den här aktuella undersökningen visar ju just fruktosens skadlighet förutom att den är ännu ett exempel på hur vetenskapsmän säger emot sig själva och hur lurig vetenskapen kan vara om man inte ser upp."


DN???????


Fridens

Posted on: 2009/5/3 9:19
"Drunknat? Åh nej! Det är lika omöjligt för mig att drunkna som för en kamel att trä på en synål!" /Pippi
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
#2


See User information
Jag känner två personer som är smått maniska med vikten och "läser på". De har trott i flera år (över 10 år) att frukt bara har positiva effekter trots att man äter mängder. Jag har försökt förklara ett och annat för dem men de dyrkar Livsmedelsverket och har en övertro generellt på vänster-höger tjosan och myndigheter.

Äter jag 50 apelsiner varje dag i vecka, överlever jag då? Mår jag bättre?

Icke-besprutad frukt i lagom mängder är superbra! Jag har varit fruktian/frukterian i ett år i min 10 åriga veganperiod och samtidigt sprang jag medeldistans en hel del (tränade ca. 10 timmar i veckan). Jag kanske aldrig har mått bättre än då. Det var jordgubbar, melon, äpplen, banan och så kombinerat med avacado, paprika (man måste överleva vintern!) etc. Om jag åt för mycket av speciell frukt märkte jag direkt att systemet (mig själv) började fungera fel. Fruktsockret och jag förstod varandra bra. Tarmen hade reglerats till maten och näringsupptaget var synkat efter ca. 1 månad.

Kunskap är som alltid nyckeln. Melon är bra att börja dagen med och sedan ökar man på med mer svårsmält mat. Logisk ordning. Man skall aldrig dricka vätska till maten utan endast en stund innan.

Jag och en kompis fjällvandrade halvvägs mellan Kiruna och Narvik. Ok, galet. Han var också fruktis. Vi hade två stora vattenmeloner med oss, haha! I stort sett bara frukt, det enda vi "fuskade" med var salta katter och lite kolabröd (kakor). Det var en tokig resa för själen!

Livsmedelsverket? Kompisen och jag skrattat år dem! Kom, låt oss skratta åt dem tillsammans!

(idag är jag vegetarian pga. familjeskäl - det är ju ett plus om man får verkligheten att gå runt)

Posted on: 2009/5/3 13:17
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Anonym
Re: ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
#3
Om du har snabb ämnesomsättning typ Eld element och blir gammal och får diabetes = hettablod och njurarna överkörda så lär du tacka att du har fett kvar på kroppen.
Var naturlig lev naturligt.
Strunta i idealen från samhället dom kommer inte hjälpa dig på något sätt.
Ät naturligt och nyttigt och lev naturligt och nyttigt .
Vad du äter reflekterar även dina tankar sinnen drömmar osv.

Men i dagens lägge är det en kamp att leva nyttigt.

Hitta en källa meditera.
Väck kraften lev på naturen och drick naturligt vatten blir snart enda lösningen.
Vi får ta till den andra naturen vi har och övergå till fotosyntes och kosmisk energi mm men då får vi ochså växa fast i marken eller svälta ihjäl om man inte har sinnet klart .

Eller så lever vi som Goyim slavarna.

Vad mycket enklare allt hade kunnat var om skolorna slutade ljuga och folket hade kunnat agera.

I fett frågan så ska man ha rent fett från en ren källa.
hellre fett än smutstalg.

men allt beror på klimat mat rörelse osv osv.

Lev i frid och harmoni.

 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
#4


See User information
Man får lön för mödan, brukar det väl heta. Men det som är bra kan alltid bli bättre. En av de bästa investeringarna jag gjort är att lära mig vad min kropp behöver, och kanske främst vad den inte behöver. (Och till er som inte börjat forska kring det själva, gör det. Det är en rolig hobby)
Jag är på er linje, men vi kan nog alltid lära oss nytt av varandra. (Melonen tex =)

Therold, det blir ett gott skratt. =)


Fridens liljor

Posted on: 2009/5/3 14:21
"Drunknat? Åh nej! Det är lika omöjligt för mig att drunkna som för en kamel att trä på en synål!" /Pippi
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: ”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
#5


See User information
Det är synd att frukten alltid ska få skit i dagens "low carb craze"-samhälle. Det är inte frukten/fruktosen som är grunden till problemet, det är fettet.

Som Therold sa så fungerar det utmärkt att leva på BARA frukt. Man kan till och med reversera typ 2 diabetes på detta sätt.

Om man däremot kombinerar mycket fett (mer än 10-20% av det dagliga calorieintaget) med mycket socker så läper man stor risk att få diabetes eftersom fettet "kapslar in" sockret så att insulinet inte kan ta upp det. Bukspottkörteln försöker då producera mer insulin för att minska blodsockernivån. I det långa loppet klarar inte bukspottkörteln av denna extra belastning efter varje måltid, kollapsar och vips så har man typ 2 diabetes.

Posted on: 2009/5/5 10:28
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
51 user(s) are online (51 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 51

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS