vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostWorldshift 2012
#1


See User information
Från Domedagsbulletinen:

Det “magiska” året 2012 dyker nu upp allt mer frekvent. Tydligt är att även inflytelserika aktörer på världsarenan använder sig av året för att föra fram sina agendor. En av dessa är filosofen Erwin Laszlo. Denne man är bland annat medlem av tankesmedjan Club of Rome (CoR). Dessa varnade under 1970-talet för att världens resurser skulle riskera att ta slut inom 100 år om inte tillväxten begränsades. Som lösning propagerade de för globala regleringar av världsekonomin. Globala problem krävde enligt CoR globala lösningar med ett förenat världssamfund. Medlemmar av CoR (tillsammans med Aspen Institute) var sedan tongivande i skapandet av “Hållbar Utveckling” och den nuvarande klimatdiskursen (allt högst internationalistiskt).

Det är nu intressant att se hur Erwin Laszlo även är inbegripen i de andliga aspekterna och förespråkar en global spirituell förändring. Världens religioner förenen eder är hans devis. Genom Laszlos Club of Budapest , WorldShift 2012 och World Shift Network saluförs en, för många, smakfull New Age-soppa där det nuvarande paradigmets avigsidor jämförs med “soppans” delikata dofter. Ett långfinger reses emot GMO, industriellt jordbruk, kärnkraft och istället framförs tankar på decentralisering, rättvis resursfördelning och ett förändrat politiskt system. Enligt Laszlo är mänskligheten hotad av en mängd kriser (klimatförändringar, ekonomisk kollaps, vattenbrist, överbefolkning, kärnvapen, miljödegradering etc.). Vägen är ohållbar och kan snart bli irreversibel om inte en förändring sker tämligen omedelbart. Kriserna sammanfaller enligt Erwin med 2012 och de olika profetior som existerar om detta årtal. Han ser dock att lösningen är inom räckhåll. I slutet av 2012 öppnas ett fönster av möjligheter när ett nytt “medvetande” ser sin födelse. Genom att ta sig genom fönstret kan mänskligheten förenas som globala medborgare med prioritet att “accelerera det evolutionära skiftet till ett planetärt medvetande” för att sedan “lägga grunderna till en fredlig, rättvis och hållbar värld”.

Exakt hur detta ska gå till redogörs inte för men vissa ledtrådar ges genom Laszlos samarbetspartner Alliance for a new Humanity (som leds av New Age-profilen Deepak Chopra (även klimatgurun Al Gore har deltagit i inledande möten). Alliansens motto är “transform, serve, connect”. Vi ska transformeras och kopplas ihop. Frågan är dock vem som ska servas? The World Commission on Global Conciousness and Spirituality (där Laszlo är medlem) talar i sin tur om ett globalt medvetande (global mind) som står i motsats till det nuvarande egocentriska perspektivet. Allt ska ses med en global lins. Global lag, moral, makt, sanning, ontologi, narrativ etc. Allt ska bli ett (Oneness). För mig framstår dock detta som ett utslag av total hybris där ytterst människan står som förlorare. Vem ska kontrollera detta “Ett”? Vem ska definiera dess lagar? En universiell lag innebär att allt annat blir klassificerat som fel. Ett universiellt medvetande raderar ut självständigheten hos den enskilda delen.

Hur ska sammankopplingen ske? Med vilka medel? Hur skapas ett globalt medvetande? Är det ett Matrix som står på agendan där mänskligheten ska förses med mikrochip för att sedan kopplas ihop med ”Stordatorn” (AI)? Denna transhumanistiska vision finns bland annat hos Cybernetikprofessorn Kevin Warwick. Laszlo menar själv att det globala medvetandet inte behöver skapas artificiellt utan att vi alltid har haft tillgång till det (Akashafältet). Problemet är dock att vi har en högst fragmentarisk kontakt med detta. Frågan är därigenom om det inte snarare är genvägen till den luciferianska “kopian” som kommer att genomföras. Dagens unga sköljs i alla fall dagligen över med cybernetiska fantasier. “Bli ett med ditt dataspel”. Eller hur har Laszlo och hans vänner tänkt accelerera evolutionen?

Fortsättning på min blogg Domedagsbulletinen

Posted on: 2009/6/23 9:03
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Worldshift 2012
#2


See User information
Genvägen till den luciferianska "kopian" är helt klart den vi kommer ta.

Posted on: 2009/6/23 22:42
Anti-Korruptionsbyrån - Blogg om den Nya Världsordningen och Revisionism!
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Worldshift 2012
#3


See User information
Makten har sett till att alla vägar leder till det Nya Romarriket oberoende av vilken ideologisk skola individerna bekänner sig till. Det är mycket intressant att detta spel nu pågår så öppet och att det är omöjligt att avfärda det som ren spekulation.

Posted on: 2009/6/25 8:15
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
32 user(s) are online (32 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 32

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS