vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostAllt är berett för Tredje Världskriget?
#1


See User information
Världskrig betyder att länder över hela världen kämpar mot varandra och att alla världsdelar är representerade. Men just nu är det faktiskt bara Sydamerika och Oceanien/Australien som inte deltar fullt ut.

Nu när Kina bygger ut en flottbas i Pakistan och på det sättet markerar sin närvaro vid Persiska Viken så att kinesiska flottenheter kan operera i området är plötsligt den strategiska balansen helt omkullkastad. Väst och NATO kan inte ostört föra trupper och materiel till området som kan hållas fast i en kniptångsmanöver av kinesiska förband från norr och nu vid havet.

De flesta svenskar tycker att Afghanistan ligger långt bort nånstans där världen slutar men i själva verket går faktiskt Kinas territorium ända fram till området där de svenske gossar blå uppehåller sig.

På bergskammarna ligger kinesiska observatörer och tittar med kikare och bakom sig har de världens folkrikaste land med en nymornad aptit på militär, teknisk och merkantil expansion.

Skam över alla dessa totalt oinformerade och okunniga svenska "militärexperter" och politiska fjantar som tillåtit oss att dras in i detta gryende världskrig!

Jag upptäckte detta genom massmediarapporteringen som avslöjade en total okunnighet om geografiska fakta när man placerade det relativt närbelägna Japan på kartor som gav intrycket att Japan är så långt bort man kan komma från Sverige. Borttagandet av geografiundervisningen i skolan verkligen haft tragiska och ödesdigra konsekvenser.

Ytterligare ett exempel är ju hur man lyckats undgå att inse att vi travar runt i Kinas närhet i Afghanistan. Dessutom har man lyckats undgå insikten att staten Kina faktiskt är så stor att halva avståndet mellan Stockholm och Beijing går över kinesiskt territorium. (Dessutom är Beijing absolut inte Kinas östligaste punkt).

Ett nymornat starkt Kina har två problem att ta itu med.

1. Flottbasen i Pakistan! Nu har Kina hunnit före Ryssland med möjligheten att låta sina soldater tvätta av sina stövlar i Persiska Vikens vatten. Medan amerikanarna inte kan hålla taliban ute från sin egen huvudbas och de härjar vilt och inte kan stoppas inne på själva basen smyger kineserna tyst ner sina tältpålar och börjar anlägga en egen örlogsbas med diverse faciliteter alldeles bredvid. Kan det sägas tydligare? Jo, kort och gott: Väst=Nato ut och Kina in.
Indien är numera de facto inringat och dom har man en gås oplockad med. Hur göra? Indien=Dalai Lama=Tibet=?


2. Öbågen! Kinas kust täcks från norr till söder av världens längsta sammanhängade skärgård som dessutom fortsätter långt norrut och ringar in havet norr om Koreahalvön. Eftersom Kina har det väldiga Manchuriet liggande bakom en mycket tunn avspärrning vid gränsen mellan Korea och Ryssland måste det ju vara ett absolut intresse att säkra en flottbas i det havet. Annars ligger ju Manchuriet helt inspärrat. Och Kim-Jong-Il åker mycket riktigt som en skottspole till och från Peking just nu, han har varit i Kina tre gånger redan i år i sitt pansartåg!

Kina har ju de senaste århundradena varit utsatt för diverse kolonialt förtryck och lite är väl deras eget fel. Kinesen är av naturen ganska fredlig av sig och det kinesiska försvaret har varit väldigt inriktat på försvar.

Men det har som sagt fört med sig att hela jäkla öbågen från Kamtjatka ända ner till Filippinerna är främmande territorium. Inte en enda ö kontrolleras av Kina annat än holmar närmast stranden och det innebär att den kinesiska flottan hur den än ser ut måste passera andras territorialvatten för att komma ut och manövrera i öppet hav.

Redan finns det konflikter med exempelvis Japan om små öar som om de vore kinesiska skulle kunna bli ett smyghål men som sagt, i dagsläget ligger Kina i realiteten inneslutet bakom en snabbt organiserbar minspärr!

Spänningen kan utlösas när som helst med ett sjuhelvetes brak eftersom Kina är helt beroende av både Ryssland och Nordkorea för att nå ut till havet i området. Detta visar också hur komplicerad situationen är för "mannen i Kreml" vem han än är måste han vakna klockan tre på morgonen för att inte missa nåt i utveckligen i östra landsdelen!

3. Nordpolen! Kina har anmält intresse för förhandlingarna om Nordpolen och naturligtvis tagit nyheten om Danmarks anspråk med lyftade ögonbryn. Den idiot som inte inser konsekvenserna av detta för det nordiska samarbetet och Sveriges ställning som NATO eller icke-NATO är ett offer för den döda idédebatten i Sverige som skötts av ett fåtal personer med personliga käpphästar och varit totalt blinda för den verklighet de trott sig känna till och kontrollera.

Spelet är slut. Nästa omgång kan börja! Men ni som nu sitter utan marker måste låna av croupieren! För den som inte vet det: det är han som är huvudfienden i alla spel och det är han som sitter med kassan. Nu till nästa punkt i gissningsleken:

Vad spelet gäller? Jo, det gäller inte mindre än kontrollen över det man kan kalla "världsön" = Eurasien!

Det "Tredje" tycks ha börjat... vi har lyckats hålla oss utanför två världskrig redan men tycks ha sänkt garden inför det Tredje.

Sverige behöver en VAKEN regering!!! Snarast!!! Skulle jag själv vara ÖB hade jag inte haft en platt karta över Sverige hängande på väggen bakom mig. Jag hade haft en jordglob stående på skrivbordet...

Inget av ovanstående är nyheter för mig, jag har tänkt på dom här sakerna i flera år.

(Undra på att jag missat tåget med lånekaruseller och börsspekulationer och värdestegringar)

Posted on: 2011/5/25 8:24

Edited by Asgeir on 2011/5/25 8:44:34
Edited by Asgeir on 2011/5/25 8:46:51
Edited by Asgeir on 2011/5/25 8:47:50
Edited by Asgeir on 2011/5/25 8:55:17
Edited by Asgeir on 2011/5/25 8:56:53
Edited by Asgeir on 2011/5/25 8:58:14
Edited by Asgeir on 2011/5/25 9:00:08
Edited by Asgeir on 2011/5/25 9:01:30
Edited by Asgeir on 2011/5/25 9:03:27
Edited by Asgeir on 2011/5/25 9:05:36
Edited by Asgeir on 2011/5/25 9:07:33
"Använd skallen, Nollan! Om inte vi kan se dom, hur fan skall dom kunna se oss???" (Knasen, 1967)
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#2


See User information
Man skall ju inte svara på sina egna mail men jag vill också ägna lite uppmärksamhet åt att vi faktiskt har ett flygförbud över stora delar av Europa just nu, åter sägs orsaken vara ett vulkanutbrott på Island.

Det är bara det att islänningarna själva knappt noterat detta, se själva dagens Morgunbladid:

http://www.mbl.is/frettir/

Man noterar bara med en viss förvåning att flygplatsen i Berlin är stängd pga "askmolnet". Huvudnyheten på Island är en tornado i Oklahoma...

Men vi har ett gradvis infört flygförbud. Precis som Libyen. Precis som efter "kraschen" vid Minsk.

Vaknaaa!

Posted on: 2011/5/25 9:24
"Använd skallen, Nollan! Om inte vi kan se dom, hur fan skall dom kunna se oss???" (Knasen, 1967)
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#3


See User information
Gillar dina poster Asgeir, även om det är en mörk framtid du målar upp.

Posted on: 2011/5/25 9:32
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#4


See User information
Jag vill bara nämna att cirka en timme efter att jag skrev ovanstående inlägg hade tydligen de nymornade journalisterna på Morgunbladid (dom är några timmar efter oss) snabbt slängt in ett reportage om vulkanutbrottet.

Efter en påstötning, månne?

(Island är alliansfritt och oförsvarat, dom har nåt som närmast kan liknas vid en tullkryssare och inget flygvapen utom det danska förstås... som har kontrollen över hela det nordatlantiska området från söder om Färöarna upp till Nordpolen).

Knappast en maktbas att göra egna uttalanden från!

Posted on: 2011/5/25 10:41
"Använd skallen, Nollan! Om inte vi kan se dom, hur fan skall dom kunna se oss???" (Knasen, 1967)
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#5


See User information
Det där med flygförbudet pga vulkanen var ju en intressant koppling. Varje gång det sker något riktigt stort så har det ju föregåtts av en tidigare liknande händelse som haft stort mediagenomslag.

Först beta-test utan efterfölder, sedan i full skala med katastrofala följder. Frågan är om alla "Beta-tester" var/är skapade eller passar dom bara på att utnyttja en uppkommen situation? om dom nu bara "passar på" hur kan det skarpa situationen då komma så otroligt lägligt?

Det är minst sagt en intressant tid vi lever i. men tyvärr tycker de flesta att det är intressantare att läsa om prinsbröllop, instängda kattungar osv, tom debatten om födelsecertifikatet och usama mordet känns som avledande dravel i dagsläget, varför göra det så uppenbart uselt som dom gjort?

Posted on: 2011/5/25 11:02
Never believe anything until it has been officially denied
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#6


See User information
Det drar ihop sig. Obama är på blixtvisit i Warszawa på fredag och vad man kan gissa är han där för att rådgöra om förhållandet till Minsk och Moskva när nu Polen blir EU:s ordförandeland den 1 juli.

Polackerna har ju vägrat att ställa upp i lynchningen av Ghaddafi och kan kanske misstänkas för fanflykt om dom inte får ett fett köttben att gnaga på i sin hörna av Östersjön.

En sak är säker, polackerna anser sig ha en gigantisk gås oplockad när det gäller förhållandet till de båda M:en.

Situationer kan blixtsnabbt uppstå där det krävs en total närvaro och VAKENHET i sommar när dagisbarnen från riksdagen äter glass i Visby.

Fast Gotland ligger onekligen ganska väl till om man vill beskåda ett Ragnarök i vardande...

Jag skulle faktiskt tro att det finns fler utrikespolitiskt vakna människor här på bloggen än i Sveriges Riksdag. Om det är bra för Vaken eller dåligt för Riksdagen får andra avgöra.

Posted on: 2011/5/25 11:12
"Använd skallen, Nollan! Om inte vi kan se dom, hur fan skall dom kunna se oss???" (Knasen, 1967)
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#7


See User information
Det är dags att starta vakenpartiet. Bra att vi har en ÖB redan. Nu är det bara lite andra småposter att fylla. Jag själv tar posten som språkrör.

Det blir en brokig och lustig regering vi kommer att ordna. Det blir andra bullar det.

Frid

Posted on: 2011/5/25 11:15
Administratör och grundare av vaken.se
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#8


See User information
Förra gången det begav sig kom först den stora depressionen, sedan fascismen och sist världskriget.

Nu kommer allt på en och samma gång! Ni som envisas med att uppehålla er i storstaden kan ju redan nu börja fundera på vad som ska komma att ända era liv.

- Kravaller, typ att tanksen kör över er (som i Kina 1989, ni minns? Jaså inte?

- HAARP, erhm, host, Naturkatastrofer menar jag, tsunamin dränker era kära världsmetropoler...

- Taktiska kärnvapen. Ja, garva lagom, sådana har varit riktade mot svenska städer i decennier.

Asgeir målar upp en svart framtid? Läs David Ickes senaste bok och kom tillbaka efter det....

Posted on: 2011/5/25 14:45
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#9


See User information
Min favorit:
Resized Image


Posted on: 2011/5/25 14:47
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#10


See User information
Vad tror ni om badflotten som fick så mycket uppmärksamhet?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13080252.ab

Posted on: 2011/5/25 14:51
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#11


See User information
Tyvärr så verkar dom vilja ha igång detta WW3... Dessa "covert ops" i Pakistan för att reta upp dom till max... AB Sveriges allt mer agressiva deltagande i NATO verksamhet... USA hade ju till och med Navy seals tränande inom AB Sveriges handelsgränser... Det nautrala "landet" har valt sida, utan folkomröstningar eller att bry sig om dig. Du skall bara hålla tyst och jobba ihjäl dig för den fiktiva notan...

Bra slav, håll er upptagna med att tjaffsa om RUT/ROT, vilken parti som är bäst, 500 extra i månade, om blå brandbil är bättre än röd...

Bra slav, bry er inte om dom större sakerna, titta åt andra håller och teatern vi skapar för er!

Det var väl nått år sen Obama reste "land" och rike tunt för att skriva på ett avtal för att inte kasta atombomber på länder som saknade dom?

Det är svårt att se detta som oplanerat och en redan tagen agenda... Vad som återstår är hur långt dessa tomtar får gå?

"Okända" missiler som skjuts iväg nära kuster till "u-båtar" som kikar upp... Nästan som WW3 redan startat i smyg...

Nä, låt oss kriga mot varandra istället... Tjaffsa om ditt och datt...

Åker själv iväg till "tassemarker" och skall njuta av naturen och trevliga medmänniskor.

Posted on: 2011/5/25 15:01

FRI
Ej Kontrakterad av företagspolicy av stat, företag eller annan fiktion.

Jag ger er En nyckel, men det är Du som måste vrida om låset där det passar.

Bättring för alla!
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#12


See User information
Vi har bara öl och vin. Vore trevligt om ryssen kom med lite vodka.

Posted on: 2011/5/25 15:21
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#13


See User information
Quote:

Network skrev:
Vi har bara öl och vin. Vore trevligt om ryssen kom med lite vodka.


Hahahaha...

Blir vi av med McDonalds, Coca Cola, Burger King då och ersätter den med Vodka!?

Nej, fy tusan... Skulle inte byta ut en slavtröja, mot en annan. Borde vara bättre att bränna hemma, då vet En vad som är i den. Så får "myntrengöringsmedlet" den styrkan den behöver...

Så kan vi sitta och skråla under stjärnorna en kväll och se missilerna fara över våra huvuden.

För att vara lite mer seriös... Är övertygad, att när missilerna landar, är det bara i form av ofarligt skrot. Och det spelar ingen roll om hela USA står och hoppar på "knappen". Dessa "varningar" har redan kommit. Dessa barn i regeringarna/ ledarna blir allt mer desperata...

Posted on: 2011/5/25 16:38

Edited by Avatar on 2011/5/25 16:55:46

FRI
Ej Kontrakterad av företagspolicy av stat, företag eller annan fiktion.

Jag ger er En nyckel, men det är Du som måste vrida om låset där det passar.

Bättring för alla!
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#14


See User information
Tackar ödmjukast för lektionen. Du borde skriva en bok - jag skulle förhandsbeställa.

Posted on: 2011/5/25 18:30
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#15


See User information
Gött mos och korv ! Funderar skarpt på att köpa ett mindre torp för en 50000 lakan uppåt landet så man kan sticka när det smäller....odla och skapa sitt eget paradis !

Posted on: 2011/5/27 14:12
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#16


See User information
äh det räcker med ett tält sovsäck överlevnadsutrustning....det kommer man långt med, bara man vet hur man tar hjälp av naturen för att överleva !

Posted on: 2011/5/27 14:16
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#17


See User information
Gott,
Peteristen1.

Du är välkommen hem till oss, det är de premisser som gäller... Ca 100 pers var inbjudna varav majoriteten från sanningsrörelsen. Det kom ett litet gäng i Tisdags annars har det varit dött, får se om någon kommer imorgon också.


Posted on: 2011/5/27 14:19
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#18


See User information
Jag röstar på dig o store ledare ;) Allvarligt jag KOMMER rösta på vakenpartiet om du startar det, det du har gjort är beundransvärd och alla de som är med och diskuterar här med, även om vi alla är en bunt foliehattar och galningar I LOVE YOU ALL !!!

Posted on: 2011/5/27 14:23
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#19


See User information
Ok were to go ? Har inte mycket att göra just nu tänker starta ett välgörenhetsprojekt, men det är lite väntetid just nu, så man kanske kan ta en vända och hälsa på !

Posted on: 2011/5/27 14:27
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Allt är berett för Tredje Världskriget?
#20


See User information
samma e-post som mitt användarnam med ett Peteristen1@hotmail.com

Facebook Namn FreeMan OnLand

Posted on: 2011/5/27 14:44
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
58 user(s) are online (58 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 58

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS