vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostS bäddar för ny världsordning
#1


See User information
Alla i den nya regeringen är EU-ministrar berättade Gustav Fridolin (MP) till Europaportalen efter fredagens regeringsförklaring och förklarar att alla har ett ansvar för EU inom sitt område. Det kan inte läggas på en person det läggs på hela regeringen. Enligt utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) faller EU-uppdraget på statsministern och hans 23 statsråd.

– Den [regeringsformen] var ju inte så tydlig. Jag hade gärna sett att det var mer [EU-politik i regeringsförklaringen] för det behövs stora förändringar inom EU. Framförallt av den ekonomiska politiken som fått så katastrofala sociala former, det fanns ingenting av det här, säger Jonas Sjöstedt och tillade att ”han är nöjd med att regeringen vill ha ett socialt protokoll i EU.”

Analys:
Med denna EU-vänliga strömning ser vi en starkare centralisering och överbryggning mellan EU som politiskt organ och Sverige som suverän stat. Genom att öppna EU:s fördrag bäddar det för flera års förhandlingar mellan medlemsländerna och kritiker hävdar att ett socialt protokoll på EU-nivå innebär en maktförflyttning till Bryssel. Det går också tolka socialdemokraternas eu-närmning som ett första steg mot en europeisk federation, ett Europas Förenta Stater.
Vidare talar Stefan Löfven om att både EU och FN ”ska axla ett större ansvar för att lösa konflikterna och ge hjälp till dem som drabbats” och åsyftar de regionala problemen i mellanöstern och upptrappningen i öst:

– Sverige ska verka för att EU tar ett större ansvar för säkerhet och utveckling såväl globalt som i EU:s närområde. Sveriges röst ska alltid vara klar och tydlig när människovärdet kränks, sade Löfven som vill se ett starkare försvarssamarbete med EU och de nordiska länderna istället för att bli med i Nato.

Samtidigt vill den nya regeringen med Löfven i spetsen att Sverige ska främja en fri och rättvis världshandel med hänvisning till debatten om det nya frihandelsavtalets och den nya världsordning som medföljer:

– Sverige ska främja en fri och rättvis världshandel. Regeringen kommer att arbeta för progressiva internationella handelsavtal och riva handelshinder samtidigt som vi står upp för miljön, löntagarens intressen och människors hälsa. Handelsavtal ska respektera demokratiskt fattade beslut. Vi ska verka för en global ordning mellan arbete och kapital som säkrar en internationell ekonomi som gynnar alla kuvar ingen, sa Löfven.

Syftningen på ”respektera demokratiskt fattade beslut” kan tolkas som en invändning mot den kritiserade tvistlösningsmekanismen ISDS som ingår i många handelsavtal och som kritiker menar kan innebära att företag kan stämma stater om de mister sina investeringar efter att man beslutat om exempelvis återförstatligande av någon verksamhet, skriver Europaportalen.

Skriver Intelligentia.

Posted on: 2014/10/5 0:30
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
44 user(s) are online (44 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 44

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS