vaken

Vakencorner


 Botten   Föregående ämne   Nästa Ämne  Registrera dig för att postaDet som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-12-28 17:51
Inlägg: 4
Hej,

Själv råkade ut för detta, likaså min mor och dessutom underskriver alla brev som jag har fått från andra och årsrapporter från Sveriges Höftprotesregistret att min övertygelse stämmer: Våra ortopeder berättar höftpatienter sällan eller inte alls om en ny typ av höftprotes som slår den traditionella typen i många avseenden. Allmänna namnet för protesen är "Hip Resurfacing" och i Sverige döptes den till "ytersättningsprotes". För att rädda höftpatienter som inte heller upplystes om ytersättningsprotesen skapade jag en hemsida med mycket information.
Eftersom den ny protesen tillåter patienter att återuppta sina gamla livsstil helt utan någon begränsning och att alla former av arbete och idrott kan göras, så förstår man inte att våra svenska läkare bara lyckas ge 300 patienter per år en sådan protes medan runt 14000 patienter årligen ges gamla hederliga proteser med sina stora nackdelar. Min åsikt är att husläkare att börja med inte vet det första om vad en ytersättningsprotes är och därför inte kan säga något om den heller för patienter. Specialiserade ortopeder däremot BORDE veta (men det gör man för någon anledning inte) minst lika mycket som jag vet och i första hand råda sina patienter en ytersättningsprotes!
För en hederlig höftprotes sågas benhalsen av och slängs, vid en ytersättningsprotes stannar gamla benkulan och benhalsen kvar och det sätts endast en 'hatt' av metal över benkulan för att skapa en ny ledyta. I bäckenet lägger man precis som vid en hederlig protes en bäckenskål, fast vid gamla hederliga typen har den en insatts av plast som sliter sönder, vid ytersättningsprotesen är den helt av metall och sitter kvar där resten av livet utan att förslita och utan alla upprepade operationer som oftast behövs vid traditionella höftproteser.
Min protes är lite dyrare, men eftersom den håller livet ut helt värd pengarna, alla som är goda kandidater borde också ges en sådan! Många brandmän med höftproblem fick ytersättningsproteser och alla kunde fortsätta sina krävande jobb.
Se: http://resurfacingscan.be

Ron

Postat den: 2008-12-29 10:13


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2007-09-16 12:22
Inlägg: 446
Hej Ron,
intressant. Har du någon aning om varför så många i Sverige drabbas av höftledsproblem, när det i andra länder knappast förekommer alls?

Postat den: 2008-12-29 11:13


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-05-17 14:19
Inlägg: 43
En kvalificerad gissning är att vi tillsätter stora mängder a-vitamin i mjölken vilken tros ha en urlakande effekt på kalcium, dessutom finns det en tendens att övermedicinera gamla som inte gör saken bättre. Flour i dricksvattnet är vi ju inte ensamma om att ha men däremot så har vi ju färre soltimmar i skandinavien. En del menar på att vi äter för mycket animaliskt protein som i kombination med mycket a-vitamin gör att kroppen tar upp ännu mindre kalcium? Kanske finns det en alternativ förklaring som den etablerade forskningen missat?

Postat den: 2008-12-29 13:45


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-12-28 17:51
Inlägg: 4
Hej,

Där det gäller ben i skelettet stämmer det nog med det som föregående postaren berättade men vid just höftproblem finns det många gånger problem med brosket i leden och brosk påverkas så mycket jag vet inte (i alla fall inte direkt) av dessa orsaker, så det måste finnas något annat också.
Kan det vara så att ledytorna blir mindre släta av nämnda problemen, kanske till och med skrovliga som sedan hjälper med att slipa bort brosket mer och mer?

I för sig kan många andra avvikelser i bäckenet än till exempel artros ha sin påverkan hur länge leden fungerar utan förslitning.

I Sverige så upptäckte jag härskar också en unik kultur där alla gärna tar eller ger läkemedel med kortison som aktiv ingrediens (nässpray, salva, piller, injektioner). Från kortison vet man att det fräter bort brosk i kroppen, så kanske har det för en del att göra med orsakerna varför ni svenskar plågas mer av skelett relaterade problem? Jag nekar i alla fall alla produkter med kortison, även salvor och spray.

I mitt fall var det en olycka på 18års åldern som redan gjorde första skadan i höften.

Ron

Postat den: 2008-12-29 14:44


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-12-25 11:29
Från Norrländsk obygd
Inlägg: 40
Your body's many cries for water - Dr. F. Batmanghelidj

Läs den och inse att vi dricker för lite vatten och för mycket vätskedrivande som kaffe, te och alkohol. Brosk = >90% vatten.

Vad gäller benbrotten och alla skelettproblem så beror det inte på att vi får i oss för lite kalcium - tvärtom! Snarare för mycket. I alla fall i förhållande till mängden magnesium vi får i oss då dessa jobbar i symbios. Kalcium är en superviktig mineral rent allmänt och är en de som drabbats mest av våra urlakade jordar. Finns en del böcker om den där den refereras till som en "miracle mineral".

Men framför allt drick mer rent vatten. Och ta en nypa havssalt till. Ännu en myt att slå ihjäl. Vad får vi när vi åker in på sjukan vid allvarligare tillstånd? Salinelösning. Dvs saltlösning. I STORA MÄNGDER! Och inte pratar man då om hur högt blodtryckk m.m. man kan få.

DRICK MER RENT VATTEN GOTT FOLK! ! !

Postat den: 2008-12-29 22:36
_________________
Jag vill "bara" ha svar på mina frågor om livet...


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-12-28 17:51
Inlägg: 4
Hej,

Vatten är en viktig del av vad vi borde ta till oss det håller jag med om. Jag skriver om detta också på min hemsida under "Kroppen" > "Synovialvätska".
Att vi möjligen skulle konsumera för mycket kalcium som därmed skulle kunna ha en skadlig inverkan på skelettet eller brosket (om det var det som du menade) det håller jag inte med på. Kalcium i sig tas inte upp av kroppen om det inte samtidigt finns balanserade mängder med vitamin D också. Det tar jag upp i en ny skrivelse på min sajt vid namnet "Bentäthet/bendensitet", som är nästan färdig.

Bentätheten är i alla fall ett mått som vissa ortopeder tar med i sina bedömningar av patienter inför en höftoperation som med ytersättningsprotesen. Man anser korrekt att benhalsen måste ha tillräckligt med styrka för att kunna hålla "hatten" från protesen. Så då är osteoporos ett nytt problem som i vissa fall kan stå i vägen för patientens "Hip Resurfacing" kandidatur. Fast att man har fina mätmetoder i Sverige så kollar inga av ortopederna patientens lämplighet för en ytersättningsprotes genom en DEXA scan eller den nya svenska DXL metoden.
I för sig är det en nackdel att patienterna inte testas för bentäthet för då använder ortopederna i stället patientens ålder som mått för sin lämplighet för ytersättningsprotesen och då blir det helt fel med många som uteslutas! En ortoped kan då till exempel endast ta emot patienter från 55 till 65 år i ålder och utesluta alla under eller över åldersgränsen för den här protestypen. Åldern ska inte alls vara ett mått här utan bara patientens fysiska kondition. Utomlands finns patienter med ytersättningsproteser i ålder mellan 14 och 78 år, det talades även om en man på 90 år. Detta måste i alla fall visa våra svenska ortopeder att man tänker helt fel när man nekar så många lämpliga den här goda protesen.

Ron

Postat den: 2008-12-30 09:52


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter
Okänd
Det är ju lätt att det nyare alternativet, som inte ger lika många arbetstimmar, inte nämns :P

Postat den: 2008-12-30 18:17


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
Citat:

...---... skrev:
Vad gäller benbrotten och alla skelettproblem så beror det inte på att vi får i oss för lite kalcium - tvärtom! Snarare för mycket.


Snälla du!
Man tar sig för pannan!Detta tycker jag att du visar roten ur m m allsköns vansinnesidiotier till "kunskap" som ju bara gör att man förbannad.Men du får en chans att förklara mer ingående... Via vad då...? Hur och när startade detta upp egentligen?

Rent vatten är rätt,så v,v å hoppa över detta,vi kommer till det senare effter ditt svar:)
Mvh Sale

Postat den: 2008-12-30 19:41


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-12-25 11:29
Från Norrländsk obygd
Inlägg: 40
Läggdags nu men okej jag ska försöka svara på ditt kryptiskt skrivna inlägg.

Vid närmare rannsakan så kom jag på att det var härifrån…

http://www.johnston-independent.com/magnesium.html

…jag tagit det hela men blandat ihop det hela med fluor. Artikeln handlar ju främst om magnesium men också om fluor. Det var alltså fluoren som gjorde benen sköra. Men man kan ju undra varför vi har så mycket benskörhet i Sverige och ändå ligger vi typ högst i världen vad gäller mejerikonsumtionen. Kan det ha varit fluortanterna…? Men jag vet ju också att magnesium och kalcium samarbetar så det är nog inte dumt att balansera upp den ena då det är risk att vi får i oss betydligt mer kalcium.

Nej nu blir det att lägga sig innan jag hasplar ur mig nåt nytt. Jag får sluta skriva inlägg sent på kvällen då min hjärna bevisligen inte är på hugget. I stand corrected…

Postat den: 2008-12-30 23:22
_________________
Jag vill "bara" ha svar på mina frågor om livet...


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
Citat:

...---... skrev:

Men jag vet ju också att magnesium och kalcium samarbetar så det är nog inte dumt att balansera upp den ena då det är risk att vi får i oss betydligt mer kalcium.

Du talar i nattmössan...Ta av dig pyjamasen å vakna,det du säger är bullshit.

Har du provat?

På tal om kryptiskt ,så har du bara sett dig själv.GRATTIS!

Postat den: 2008-12-31 15:14


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-12-25 11:29
Från Norrländsk obygd
Inlägg: 40
Jag tackar dig för dina konstruktiva motbelägg.

Nu när jag tagit av mig nattmössan och inte smuttat på champagnen ännu, så kan jag försöka förklara mig ännu en gång. Om vi skippar fluoret tills vidare och släpper det här med skelettet, men ändå bara delvis, så vet väl inte bara jag att magnesium och kalcium jobbar tillsammans i en hel del processer i kroppen och att magnesium styr mängden kalcium i vävnaderna, skelettet exkluderat (säkrast så). Samt vice versa. Det är ju inte en slump att man länge kunnat köpa Dolomitkalk i tablettform som innehåller BÅDE kalcium och magnesium. En synnerligen god kombination från Moder Jord.

Läs vad som står skrivet i denna länk som jag snabbt letade fram (vill du ha mer?)...

http://www.vitaminer.nu/pub_docs/documents/VN10.htm

...och om du sedan inte vill tro mig det minsta så lägger jag ned. Förresten det gör jag nog hur som helst. Om du förväntar dig en förklaring helt hämtad ur vad som lärs ut på högskolan så kommer jag inte att kunna ge dig en sådan. Men det trodde jag var meningen med det här forumet också, att kunna ”think out of the box” och vara öppen för det ”alternativa”. Flum gillar inte jag heller Min slutplädering för undvikandet av osteoporos blir typ; Kalcium och Magnesium i balanserade former kryddat med D-vitamin. Och sedan kan man gärna ta det lugnt med tandkrämstuben. Och som svar till Orthotech (stackar’n försvann i allt käbbel) så nej, magnesium och kalcium kontra ledbrosk har nog mindre betydelse. Där var det bara vatten jag skulle föreslå.

Jag vill slutligen passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas vår vän sale kommer in i det nya året med lite trevligare framtoning. Men som med allt annat så finns det orsaker till allt. Jag ska försöka att länka mer och ha stenhårda fakta nästa gång jag vågar mig på ett inlägg. Tack för mig och förlåt till Orthotech.

Postat den: 2008-12-31 18:35
_________________
Jag vill "bara" ha svar på mina frågor om livet...


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
Citat:

...---... skrev:

Läs vad som står skrivet i denna länk som jag snabbt letade fram (vill du ha mer?)....

Jag behöver inte läsa en massa länkar hit å dit,men att över bevisa mig,kräver jag fakta...Å inga länkar ...jag är inte ond /kaxig,men väldigt påläst,ang,vatten.kalk...Jag fick inte svar på dina påstående...inte Ron heller, som skapde tråden ser jag??

Jag kan oxo blanda en massa tådar/hit å dit..min fråga var enkel...?

Hur får vi(får)en massa kalcium i oss för mycket?Via...var/vad var min fråga? min fråga ,ävens Ron :s Det du gör genom att blanda i hop det hela...blir en rörig soppa.

Ron frågade dig i samma inlägg som detta ,hur detta kommer sig,jag håller med han /honom...länkar har vi ...s a s.

Du är ramen, men var är tavlan - innehållet?

Postat den: 2009-01-01 02:12


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
Citat:

...---... skrev:
Jag tackar dig för dina konstruktiva motbelägg.

Om vi skippar fluoret tills vidare och släpper det här med skelettet, men ändå bara delvis, så vet väl inte bara jag att magnesium och kalcium jobbar tillsammans i en hel del processer i kroppen och att magnesium styr mängden kalcium i vävnaderna,.


Vaken .se har inget med mig att göra,jag håller mig till fakta,du får gärna lära dig men på rätt vis.

Gott nytt år själv.

Postat den: 2009-01-01 02:39


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
Citat:

...---... skrev:
Jag tackar dig för dina konstruktiva motbelägg.


Läs vad som står skrivet i denna länk som jag snabbt letade fram (vill du ha mer?)...
Så klart hur kan man ÅTERUPPTÄCKA något som redan finns???

Är du snäll!Jag vet att detta finns-men gör du?Förklara tack!

http://www.vitaminer.nu/pub_docs/documents/VN10.htm

Intellektet kopierar naturen...HUH säger jag.

Postat den: 2009-01-02 16:41


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2008-11-08 14:46
Inlägg: 13
Jag har lite svårt att förstå vad du skriver Sale.
Hänger inte alls med i det du har postat

Postat den: 2009-01-02 19:13


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173

Postat den: 2009-01-02 21:14


Re: Det som ortopeder inte berättar för höftpatienter

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
Citat:

...---... skrev:
Jag tackar dig för dina konstruktiva motbelägg.

Nu när jag tagit av mig nattmössan och inte smuttat på champagnen ännu, så kan jag försöka förklara mig ännu en gång. Om vi skippar fluoret tills vidare och släpper det här med skelettet, men ändå bara delvis, så vet väl inte bara jag att magnesium och kalcium jobbar tillsammans i en hel del processer i kroppen och att magnesium styr mängden kalcium i vävnaderna, skelettet exkluderat (säkrast så). Samt vice versa. Det är ju inte en slump att man länge kunnat köpa Dolomitkalk i tablettform som innehåller BÅDE kalcium och magnesium. En synnerligen god kombination från Moder Jord.

Läs vad som står skrivet i denna länk som jag snabbt letade fram (vill du ha mer?)...

http://www.vitaminer.nu/pub_docs/documents/VN10.htm

...och om du sedan inte vill tro mig det minsta så lägger jag ned. Förresten det gör jag nog hur som helst. Om du förväntar dig en förklaring helt hämtad ur vad som lärs ut på högskolan så kommer jag inte att kunna ge dig en sådan. Men det trodde jag var meningen med det här forumet också, att kunna ”think out of the box” och vara öppen för det ”alternativa”. Flum gillar inte jag heller Min slutplädering för undvikandet av osteoporos blir typ; Kalcium och Magnesium i balanserade former kryddat med D-vitamin. Och sedan kan man gärna ta det lugnt med tandkrämstuben. Och som svar till Orthotech (stackar’n försvann i allt käbbel) så nej, magnesium och kalcium kontra ledbrosk har nog mindre betydelse. Där var det bara vatten jag skulle föreslå.

Jag vill slutligen passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas vår vän sale kommer in i det nya året med lite trevligare framtoning. Men som med allt annat så finns det orsaker till allt. Jag ska försöka att länka mer och ha stenhårda fakta nästa gång jag vågar mig på ett inlägg. Tack för mig och förlåt till Orthotech.


Du försvann..?Jag ville veta mer ?Känner du igen dig?

magnesium

Postat den: 2009-01-13 09:10
 Registrera dig för att postadvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online

12 användare är online (12 användare tittar på Forum)

Medlemmar: 0
Gäster: 12

mer...
Nya medlemmar
Egenerfarenhett 2019-05-19
ljuset12 2019-05-07
Marjo 2019-03-28
Alex777 2019-03-23
Perl 2019-02-16
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS