vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostSverige har ödelagt ett 50-årigt fredsarbete
#1


See User information
Artikel av Ulf Sandmark

http://www.sourze.se/Sverige_har_%C3% ... _fredsarbete_10719117.asp

Krigshotet är överhängande på Koreahalvön, det finns till och med en risk för att kärnvapen kommer till användning. I 50 år har Sverige haft en viktig medlingsroll, men nu deltar vi istället i krigshetsen.
Sveriges regering har ensidigt anklagat Nordkorea för att ligga bakom sänkningen av det sydkoreanska örlogsfartyget Cheonan den 26 mars där 46 sjömän dog. Sverige har i mer än femtio år arbetat med att övervaka vapenstilleståndsavtalet efter Koreakriget, som ett av fyra neutrala länder i de Neutrala ländernas övervakningskommission NNSC. Det har inneburit att Sverige har kunnat spela en unik roll i att hålla förbindelserna öppna till Nordkorea. Detta femtioåriga diplomatiska och militära övervakningsarbete har nu ödelagts, sedan Sverige dragit med alla länderna i NNSC att bryta med neutraliteten för att delta i Sydkoreas krigshökars propaganda mot Nordkorea.

Som enda neutrala nation deltog Sverige i Sydkoreas utredningsgrupp tillsammans med Storbritannien, Australien och USA där man enbart på indicier anklagade Nordkorea för att ligga bakom sänkningen.

Ja, det var värre än så. Nordkorea anklagades i rapporten därför att "det inte finns någon annan förklaring", det vill säga ingen annan skulle ha motiv att angripa Sydkoreas fartyg. En enda blick på världskartan visar på motsatsen, eftersom alla kan se hur strategisk en konflikt på Koreahalvön är för att hålla isär Japan och Kina/Ryssland. Stormaktsintressen kan där med bara några explosioner styra enorma kapitalflöden på finansmarknaderna. På 1990-talet flyttades i den så kallade "yen carry trade" mer än tusen miljarder dollar av billigt japanskt kapital till spekulationsbubblorna på Wall Street. Om Japan satsat på samarbete med Kina hade inte bara Japans industri blomstrat och Kina utvecklats snabbare, utan Wall Streets finansbubblor hade kollapsat.

Sverige medverkade dessutom till att hela NNSC-gruppen gjorde ett särskilt uttalande där Nordkorea anklagas med hänvisning till den partiska utredningsgruppen som Sverige deltog i. Sverige borde snarast avbryta denna farliga krigspropaganda, och finna på möjligheter att använda NNSC till att göra om utredningen och självständigt ta ställning. Det är det enda sättet att återta den konstruktiva medlarrollen så att kanalerna kan hållas öppna med Nordkorea.

Det finns massor av möjligheter att göra en ny utredning och nya uttalanden för att ta med olika aspekter som debatteras massivt internationellt och inte minst på internet. En artikel torsdagen den 23 juli i Los Angeles Times, Doubts surface on North Korea's role in ship sinking, tar upp en hel rad kritiker till Sydkoreas hållning och oklarheter kring sänkningen, som att de döda besättningsmännen inte visade några skador utan hade dött av drunkning. Det fanns heller inga tecken på att någon nordkoreansk ubåt var i närheten, trots att området var centrum för ubåtsspaning och försett med den mest avancerade antiubåtstekniken i världen.

Posted on: 2010/8/6 12:29
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Sverige har ödelagt ett 50-årigt fredsarbete
#2


See User information
Sverige ser kanske Nordkorea som en otrevlig lågpriskonkurrent i kampen om ubåtskunderna? Dom har sålt en hel del nyligen, till Iran t.ex. Hangarfartyg tycker f.ö INTE om ubåtar särskilt om dom har tystgående propellrar och stirlingmotorer.

Ubåtar är en rätt exklusiv exportartikel må man säga... tillbehörsindustrin måste väl vara intressant för vilken elektronikgigant som helst. Vad tycker Samsung?

Att tänka på i sammanhanget: Det finns inte två utan TRE Korea. Den "demilitariserade zonen" har en relativt talrik befolkning som bebor en åtskilliga mil lång obevakad stripa land och där finns faktiskt både jordbruk och fiske kombinerat med en viss fraktsjöfart.

Googla gärna på området och glöm inte gränsen mellan Nordkorea och Kina/Ryssland. Där finns mycket att upptäcka för den uppmärksamme, bland annat en hel del raderingar.

Posted on: 2010/8/6 13:27
"Använd skallen, Nollan! Om inte vi kan se dom, hur fan skall dom kunna se oss???" (Knasen, 1967)
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Sverige har ödelagt ett 50-årigt fredsarbete
#3
Varning: Bråkstake och Snick Snackare
Varning: Bråkstake och Snick Snackare


See User information
Apropå ubåtar mm...:

Chinese missile could shift Pacific power balance
http://www.google.com/hostednews/ap/a ... hKx86d7iHle8R1uwD9HD98S00

How the United States Lost the Naval War of 2015
... For example, China concentrated on advancing its large diesel-electric submarine force. Sweden became the first nation to develop a diesel-electric submarine with air-independent propulsion (AIP), which extended underwater endurance from a few days to one month.
The first in class of these vessels, the HMS Gotland, was leased by the U.S. Navy for two years in order to practice anti-submarine warfare...
http://www.fpri.org/orbis/5401/kraska.navalwar2015.pdf

China’s Communist Party rules through spies, here is how to get rid of them
http://www.asianews.it/news-en/China% ... Party-rules-through-spies,-here-is-how-to-get-rid-of-them-19120.html


Posted on: 2010/8/6 23:02
"Karl Kraus var övertygad om att varje litet fel, om än av ringa vikt och till synes begränsat, var ett uttryck för världens ondska. Han kunde se ett saknat komma som ett symptom på ett tillstånd i världen som kunde tillåta ett världskrig. Ett av hans...
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
31 user(s) are online (31 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 31

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS