Är detta framtiden? En liten knappsats i armen att trycka på?
This device communicates wirelessly with the world as well as with other devices implanted in the same body. Välkommen till livet som posthuman cyborg. Läs artikeln: Digital Tattoo Interface

Jim Mielke:s trådlösa bloddrivna display är en sann sammanslagning av teknik och kroppskonst. Vid det senaste Greener Gadgets Design Competition, visades denna subkutanta implanterade pekskärm som fungerar som en mobiltelefondisplay, med potential för 3G-videosamtal som är synliga precis under huden.

Grunden är en 2×4-tums Bluetooth-enhet tillverkad av tunt, flexibelt kisel och silikon. Det är införd genom ett litet snitt som ett hårt rullade rör, och därefter den rullar ut under huden för att rikta in mellan huden och muskeln. Genom samma snitt, är två små rör som enheten är ansluten till en artär och en ven för att låta blodet att strömma till en bränslecell som omvandlar glukos och syre till el. Efter det strömmar blodet in från artären till bränslecellen, flödar det ut igen genom venen.

På båda de övre och undre ytorna av skärmen är en matchande matris av fältproducerande pixlar. Ovansidan möjliggör också pekskärmskontroll genom huden. Istället för bläck, använder små mikroskopiska sfärer, något liknande tatuering bläck displayen. En fältkänsligt material i sfärerna ändrar sin färg från klar till svart, i linje med matrisfält.

Tatueringens display kommunicerar trådlöst till andra Bluetooth-enheter – både i omvärlden och inom samma organ. Även om enheten är alltid på (så länge dina blodets flyter), kan displayen slås av och på genom att trycka på en liten prick på huden.

Framtiden: Bluetooth i armen som styr allt – Digital Tattoo Interface

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här