Bråvalla-festivalen kontantlös i år – Katastrof första dagen

kontantlös

Ledningen för Bråvalla-festival har skrutit i media om att de var den första festivalen som är kontantlös. Nu på premiärdagen har hela systemet visat sig vara katastrof från början till slut – försäljare på området har inte kunnat ta betalt via RFID-chippet som besökarna skulle få ladda på med pengar, så de slapp bära runt på kontanter och kreditkort.

Nu hotar försäljarna att börja ta betalt med kontanter istället, vilket de enligt kontraktet med Bråvalla-festivalen är strikt förbjudna att göra. Endast RFID-chip systemet får användas.

Ännu en gång visar sig kontantlösa system vara mer problem än en god lösning. Och har någon undersökt hur säkert detta system är ur säkerhetsteknisk synpunkt? Vem säger inte att en duktig hacker kan länsa festivalbesökares påladdade ”krediter” i RFID-chippet som de har på sin handled.

Bråvalla-festivalen kontantlös i år – Katastrof första dagen

1 kommentar

  1. […] att få det inopererat. Med att bankerna jobbar för att helt ta bort kontanter och att RFID redan prövats för betalningar som bakgrund. Låt oss säga att kontanterhelt försvinner och med RFID på intåg även kreditkort […]

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here