21 maj så är det äntligen dags för nedsläpp i Hockey-VM guide i Lettland. Tre Kronor mönstrar som vanligt ett starkt lag och kommer även utan de allra bästa svenska Ishockey VM 2021 – Nyheter om Världsmästerskapet i ishockey NHL-spelarna att vara ett lag som kommer att göra upp om VM-guldet.

Sverige har i skrivande stund annars fått NHL-förstärkning i form av Rickard Rakell, Victor Olofsson, Adrian Kempe, Marcus Sörensen och Isac Lundeström. I övrigt så består den svenska truppen av enbart SHL- och KHL-spelare. Lagkapten i Tre Kronor är VM-debutanten och backen Henrik Tömmernes som även kommer från en stark säsong bakom sig i sitt schweiziska klubblag Geneve-Servette.

Som alltid så är det sista utposten, målvaktssidan, otroligt viktig i ett världsmästerskap. Förstemålvakt tippas Adam Reideborn från AK Bars Kazan att bli om inte den tidigare Brynäshjälten och numera Calgarymålvakten, Jacob Markström, tackar ja. Just nu så innehas de tre målvaktsplatserna av nyss nämnda Reideborn, Viktor Fasth från Växjö och Brynäs unga målvaktstalang, Samuel Ersson.

Det är långt ifrån första gången som Tre Kronor inte kommer med ett lag med den där enorma stjärnglansen över sig, något som tidigare också slutat med VM-guld på VM-guld för Tre Kronor. Av tradition så är Tre Kronor som allra bäst när man på förhand varit uträknade av många på hemmaplan och när man har kunnat spela utan större press.

Idag så har vi annars vant oss vid att oavsett vilka NHL-spelare som ansluter eller inte så ska vi alltid kunna ställa så höga krav på Tre Kronor och som den världsmakt som Sverige också är i hockeyvärlden att målet alltid bör vara att vinna VM-guld.

Tre Kronor inleder mot Danmark

För svensk del så inleds VM med match mot Danmark 23 maj kl. 11:15 och allt annat än en komfortabel seger för Sverige vore såklart en skräll av det större slaget. I tur och ordning så möter Tre Kronor sedan i gruppspelet Belarus, Schweiz, Tjeckien, Storbritannien, Slovakien och Ryssland.

Utöver ett av många favorittippade Tre Kronor så kommer som vanligt även Ryssland och Kanada med starka lag. Finland är också ett lag som är som bäst när de mer eller mindre som vanligt är uträknade på förhand. Även Tjeckien har sett väldigt starka ut på slutet och inte minst i turneringen Carlson Hockey Games som man nyligen även vann på hemmaplan.

Slutspelet och kvartsfinalerna i årets VM inleds 3 juni. Semifinalerna spelas 5 juni och finalen i årets Ishockey-VM spelas på självaste nationaldagen 6 juni. Får Sverige höja VM-bucklan en 12:e gång så att vi alla får chansen att fira både nationaldag och VM-guld på en och samma dag? Ja vi är utan tvekan många som har höga förhoppningar om att även få göra just detta.

Dags för nedsläpp i Ishockey-VM 2021

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här