Alla restriktioner ska fasas ut i Danmark, utlovar landets politiska ledning. Även det medicinska apartheid-systemet med så kallade covidpass som införts i landet meddelar man ska kasseras från och med den 1 oktober.

Redan i juni påbörjades avvecklingen av restriktionerna och det blev tillåtet att anordna allmänna sammankomster inomhus för 100 personer. Den 1 juli höjdes den gränsen till 250 och vid månadsskiftet till augusti togs maxtaket helt bort – undantaget vissa större evenemang. Parallellt med detta implementerade man samtidigt ett medicinskt apartheid-system med vaccinpass som enligt den nuvarande planen nu dock ska skrotas helt från den 1 oktober.

Noterbart är att danska makthavare menar att det är den kontroversiella massvaccinationskampanjen av det danska folket som gör att man fått en majoritet i folketinget väljer att fasa ut restriktionerna – snarare än politiskt och folkligt motstånd mot repressionen.

– Infektionen är på väg ner, 2,5 miljoner människor har fått minst en vaccinationsdos och det fina vädret fungerar till vår fördel. Därför har vi nu kommit överens med parterna om en betydande återöppning, där alla restriktioner kommer att fasas ut och helt upphävas från 1 september – med undantag för coronapassen, som kommer att gälla inom vissa områden, uttryckte socialdemokraternas hälsominister Magnus Heunicke om planerna i juni.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här