I helgen demonstrerade hundratals medborgare mot EU:s nya lagförslag Chat Control. Under demonstrationen talade Bahnhofs vd Jon Karlung där han bland annat menade att lagförslaget kan bli den ”mest omfattande övervakningsapparaten i mänsklighetens historia”.

EU:s nya lagförslag, som tagits fram av Sveriges kommissionär Ylva Johansson (S), innebär att alla operatörer som tillhandahåller diverse chatt- och meddelandetjänster måste genomsöka all kommunikation efter barnpornografiskt material, för att sedan inlämna allt som anses misstänkt till polis. Förslaget har fått kritik, delvis på grund av att det anses vara integritetskränkande, men också på grund av att denna typ av teknik kan jämföras med den det totalitära Kina använder på sina medborgare för att kontrollera och övervaka dem.

Under lördagen samlades hundratals i centrala Stockholm för att protestera mot lagförslaget, som även kallas ”Chat Control”, där Bahnhofs vd Jon Karlung talade. Han kallar lagförslaget för ”historiens största avlyssningscentral”.

Jon Karlung talar vid demonstration mot Chat Control - 20 maj 2023

Läs mer på nyadagbladet.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här