I ett inlägg på X kommenterar Eva Vlaardingerbroek, den uppmärksammade holländska rättsfilosofen och aktivisten för böndernas sak i Holland och Tyskland, Tucker Carlsens intervju med president Vladimir Putin. Hon utgår från Putins exposé över rysk och ukrainsk historia, som avfärdats som tecken på att Putin inte är vid sina sinnens fulla bruk:

”Putins 30 minuters redogörelse för Rysslands historia var otroligt intressant, inte bara på grund av dess nuvarande politiska relevans, utan särskilt för att den direkt belyser det faktum att inte en enda västerländsk ledare idag kunde ge en så detaljerad historisk redogörelse för sin egen nation som Putin gjorde.

Vi i väst har inte längre någon aning om vilka vi är. Vi har ingen aning om vår egen historia. Varför skulle vi? Det har aktivt undertryckts och avvisats. Faktum är att det enda vårt nuvarande politiska ”ledarskap” är stolta över, är förkastandet av vår ”bakåtgående historia”. På frågan om vad Väst handlar om kommer de flesta att upprepa någon typ av klichéberättelse om att vi har utvecklats förbi vårt nationalistiska barbari till upplysta ”liberala demokratiska samhällen”.

Det är ironiskt eftersom Putin-intervjun återigen bekräftade på flera konton, är ”liberal demokrati” i väst en illusion. Med USA:s nuvarande president som onekligen är senil, kunde det omöjligt vara mer i vårt ansikte. Våra regeringsledare – än mindre våra parlamentariska företrädare – är faktiskt inte de som drar i trådarna, men det uppenbara faktumet orsakar inte den upprördhet du kan förvänta dig. De flesta spelar helt enkelt med, även om de vet att kejsaren inte har några kläder på sig. För vissa kan det bero på att de inte vet var de ska börja eller att det finns en nivå av kognitiv dissonans och att de inte är villiga att inse sanningen, men det finns många som är så hjärntvättade att de faktiskt inte inser att de är brickor i en globalistisk pjäs.

I det senare fallet har hjärntvätten varit så framgångsrik att alla som försöker tala om för dem att de blir lurade  automatiskt stämplas som konspirationsteoretiker. Det är nästan som ett immunsvar: Hotet lokaliseras omedelbart och automatiskt och neutraliseras. Dessa bönder (i Schack) är de mest användbara. Som Goethe sa: Den bästa slaven är den som tror att han är fri.

För att komma tillbaka till kriget mellan Ryssland och Ukraina: Du kan ogilla Putin så mycket du vill, men det går inte att förneka att han är med i det här för sitt eget folk. Han är med i den här konflikten för  Ryssland och han har en klar uppfattning om vad Ryssland är och vad det står för. Och den verkliga frågan är, vilka är de som verkligen upprätthåller detta krig om CIA låg bakom den ukrainska regimändringen 2014 och att ett fredsavtal mellan Ukraina och Ryssland framförhandlades 2022, men förkastades i sista minuten på grund av Boris Johnsons inblandning? Är Ryssland verkligen den expansionistiska angripare som det har framställts för att vara, eller har björnen bara petats på för ofta?

En sak är säker: det här var en historisk intervju, som kommer att pratas om i många många år framöver och som förhoppningsvis kommer att bidra till att denna konflikt trappas ner. Tack, @TuckerCarlson.”

Den bästa slaven är den som tror han är fri – Eva Vlaardingerbroek om Putinintervjun

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här