Videomarknadsföring är framtiden för digital marknadsföring. Oavsett hur du ser på det använder folk videor för att marknadsföra sina produkter, tjänster och webbplatser. Med detta sagt är det viktigt att notera att du bara har några sekunder på dig att påverka din målgrupp, tvinga tittarna att klicka och stanna till slutet av din video, och i slutändan få dem att kontakta dig för mer information om din tjänst /produkt. Men hur gör man det? Det är där intro videor kommer in i bilden. Vi är säkra på att du har hört mycket om hur du använder instruktionsvideor på din webbplats och sidor på sociala medier, men du är fortfarande inte säker på om de är rätt för dig. Här kommer vi att dela några av deras fördelar för att hjälpa dig att bestämma dig, men först ska vi få lite insikter om instruktionsvideor och vad de handlar om.

Vad är ”Intro Videor” och deras relevans 2022?

Instruktionsvideor är korta introduktion klipp som introducerar ett företag, en produkt eller tjänst. De används före huvud videon i video marknadsföringskampanjer och fungerar som ett utmärkt sätt att fånga tittarnas uppmärksamhet innan de kommer in på annan information. För att vara effektiva måste dock intro videor vara starka och engagerande.

Videomarknadsföring har blivit allt mer populärt under de senaste åren, särskilt som sociala medier har gjort det lättare att dela videon med en bredare publik än någonsin tidigare. Det är viktigt att varumärket dig själv på ett unikt sätt så att folk kommer ihåg dig, och ett av sätten du kan göra det är att använda video intro för att länka ihop din kanal. Dessutom bidrar en introduktionsvideo till att uppmuntra kanal tillväxt på ett naturligt sätt, vilket ger dig ökad tittarsiffra, kvarhållning och rankning kraft.

De 6 bästa fördelarna med att inkludera intro videor i dina marknadsföringsstrategier

Pre-roll- eller intro videor håller på att bli en mycket populär trend inom videomarknadsföring online. Många internetmarknadsförare införlivar redan pre-roll video i sina online video strategier eftersom de drastiskt kan öka sina visningar och potentiella kunder. Det är inte förvånande varför du ska byta om du inte redan har gjort det. Här är de sex bästa fördelarna med att inkludera instruktionsvideor i dina marknadsföringsstrategier:

1. Öka din marknads räckvidd.

Textning på videor kan indexeras av sökmotorer och hjälpa dig att förbättra din ranking på webbplatser som Google, Yahoo och Bing. Att ha en introduktionsvideo med undertexter är som att ha en skriven version av din video som kan fungera som ett extra innehåll för sökmotorer att indexera.

2. Meddela din publik om ditt innehåll

Pre-rolls låter dig skicka ett kort meddelande för att låta besökarna veta vad din video handlar om innan de bestämmer sig för att titta på den. Detta gör att du kan bryta dig bort från den traditionella stilen att skriva en beskrivning för dina videor och lägga till lite kreativitet om vad tittaren kommer att se när de klickar på den. Du kan också använda denna chans för att visa upp ditt varumärke.

3. Bygg förtroende bland din publik

När du träffar någon första gången görs en omedelbar bedömning av personens trovärdighet. Detsamma gäller för onlinevideor. En instruktionsvideo gör att du kan etablera din trovärdighet och auktoritet inför din målgrupp. Du kan göra detta genom att vara äkta, visa passion för din produkt eller tjänst och ha en tydlig vision för vad du vill uppnå.

4. Förbättra konvertering frekvensen

Den genomsnittliga konverterings frekvensen efter att ha sett en video på en målsida är 94 % högre än för sidorutan videor. Genom att inkludera en introduktionsvideo i dina marknadsföringsstrategier kan du vara säker på att din säljpresentation kommer att höras av fler och det kommer att bli förbättringar i den totala omvandlings frekvensen. På så sätt kan du omvandla fler leads till försäljning.

5. Personifierar dina videor

Människor älskar en personlig touch, och det är vad du får när du inkluderar en introduktionsvideo i din video marknadsföringsstrategi. Företag som använder video intros kan leverera sitt budskap eller produkt på ett minnesvärt och underhållande sätt. Dessutom kan du introducera ditt varumärkes estetik via instruktionsvideor. På så sätt kommer du att kunna lyfta fram ditt varumärke och komma långt före dina konkurrenter.

6. Bra varumärkes verktyg

Den första och bästa fördelen med video intros är att de hjälper dig att skapa varumärke och marknadsföra ditt företag på ett effektivt sätt. Dessa videor ger en introduktion till dina potentiella kunder om ditt företag och dess erbjudanden. Du kan använda dessa filmer för att förklara hur ditt företag har kunnat hjälpa andra att lösa sina problem effektivt tidigare och hur det också kan göra det i framtiden.

Hur kan en intro skapare hjälpa dig i din nästa marknadsföringskampanj?

Du kan använda videomarknadsföring för olika ändamål; oavsett om det är för att utbilda, uppmuntra eller marknadsföra något, eller till och med i underhållningssyfte. Oavsett syftet kan vara så är videomarknadsföring ett av de bästa sätten att få fram ditt budskap på ett effektivt sätt.

Men för att fånga folks uppmärksamhet direkt behöver du en intro video tillverkare för att skapa en introduktionsvideo som gör tittarna tillräckligt nyfikna för att fortsätta titta på hela din video.

Det finns många verktyg där ute som kan hjälpa dig att skapa en fantastisk marknadsföringsvideo intro, men ett av de bästa alternativen är InVideo. Det är ett lättanvänt video intro maker som gör att skapa högkvalitativ video både enkelt och bekvämt för dig. Med Video intro maker kan du skapa vackra anpassade video intros på bara några minuter som hjälper dig att få kontakt med din publik och öka din onlinenärvaro.

Avslutning

Från diskussionen ovan är det tydligt att alla företag, individer och människor som söker efter effektiva video marknadsföringsmetoder alla kan använda sig av video intro. Bortsett från detta används video intros nu av de flesta företag och varumärken i världen, från små till storskaliga företag. Framgångs Frekvensen för ditt företag kan förbättras avsevärt när du provar denna marknadsföringsstrategi.

Sammanfattningsvis är videon det som är på gång inom marknadsföring, och en introduktionsvideo är något som du definitivt borde prova på. Att skapa dessa videor behöver inte vara svårt med hjälp av rätt verktyg: börja bara i det små och lägg till allt eftersom.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här