Ytterligare bevis demonstrerar etablissemangets kontroll över företagsmedia.

Etablissamangsmedia ignorerade den Pulitzerprisvinnande journalisten Symour Hershs senaste artikel som indikerar att al-Nusra låg bakom sarinattackerna i Syrien.

Al-Nusra är en brutal Sunni-jihadist-grupp av legosoldater som kopplas ihop med al-Qaeda. Den kontrolleras av CIA och finansieras av fossilerade monarkier i Saudiarabien och Qatar.

Även om Hersh är en frilansjournalist så har hans artiklar med jämna mellanrum publicerats i The New Yorker. Han berätta för The Huffington Post att ”det fanns ett svagt intresse” för storyn vid The New Yorker. Hersh tog sedan storyn till Washington Post, men tidningen bestämde sig för att inte publicera den. New Yorker och Washington post svarade inte på medias förfrågningar om en förklaring till agerandet, enligt BuzzFeed på söndagen. Hershs story, Whose Sarin? (sv: vems sarin?), hamnade till slut i London Review of Books.

Hershs oförmåga att få storyn publicerad ger ytterligare bevis för att etablissemanget kontrollerar företagsmedia och dikterar vilken information som når allmänheten.

Saringas-ursäkten
Obama-administrationen använde en giftgas-attack i Damaskus förorter som bevis för att al-Assad-regimen använde kemiska vapen mot civila i Syrien. I september gjorde Obama ett uttalande i vilket han sa att ”vi vet att Assad-regimen var ansvarig” för attacken. Presidenten sa att om USA inte agerade, ”kunde dessa vapen hota våra allierade som Turkiet, Jordanien och Israel.”

Två dagar senare, den 10 september, senarelade Obama en attack mot Syrien som svar på de påstådda med obevisade användandet av kemiska vapen. Enligt New York Times hade Obama stött på ”hårt motstånd mot en attack mot Syrien i kongressen och över hela landet”.

Hypen runt Syriens kemiska vapen bortsåg helt från tidigare rapporter om att Turkiska myndigheter hade upptäckt lager av dödlig saringas i bostäder som tillhör al-Nusra-legosoldater. Enligt rapporterna tänkte gruppen använda gasen i en attack mot en stad i södra Turkiet, Adana.

Den 14 september rapporterade WorldNetDaily att turkisk anti-terror-polis hade beslagtagit en tvåkilos cylinder fylld med saringas från al-Nusramedlemmar vid den syriska gränsen. En rapport som läckt ut från The National Ground Intelligence Center (sv: det nationella markspaningscentret) skriver att al-Qaeda producerat en ”hemmagjord” saringas som sedan levererats till al-Nusra-fronten i Syrien.

Pentagon har erkänt att al-Qaeda i Irak var del av en militär psykologisk operation. ”Ett internt dokument som producerats i USA:s militärhögkvarter i Irak, skriver att ’Zarqawi PSYOP-programmet är det mest framgångsrik informationskampanjerna till dags dato, ‘” skriver Washington Post den 10 april 2006. Den mystiska och undvikande Abu Musab al-Zarqawi har beskrivits som en terrorist-mastermind. Han påstås ha dödats i Sulaimaniyah-bergen i norra Irak av amerikansk militär.

Högt uppsatt amerikansk milit