New York Times visar i en kort dokumentär hur National Security Agency (NSA) efter 11 september startade ett hemligt och olagligt övervakningsprogram ”Stellar Wind”, även kallat ”The Program” för insiders.

Informationen kommer från whistleblowern William Binney som arbetade för NSA i 32 år och anses vara en av USAs bästa matematiker och kodknäckare genom tiderna. Han varnar för att USA är på väg att bli som Östtyskland. Uppgifterna är dock inte nya utan har kommit från flera håll.

I inslaget skymtar man även Daniel Ellsberg som får anses som den mest kända och respekterade whistleblowern. Han är en av många prominenta personer som kräver att det görs en ny utredning av 11 september och att man lyssnar på en av honom benämnd som mycket viktigare whistleblower Sibel Edmonds.

Även Sverige är drabbat av denna övervakningshysteri. Dock inte som USA vilket allt mer liknar en ren polisstat. Med tanke på att 11 september med största sannolikhet var orkestrerat av krafter inom USA är utvecklingen mycket oroande.

palbergstrom.com