De som överlevde branden på Maui berättar att de inte fick någon varning och att lågorna slog upp så snabbt att det var svårt att fly. Allt stod plötsligt i lågor och många tog sin tillflykt till havet i timmar medan deras hem brann ner till grunden och till samma pulverformiga aska som vi har sett under de senaste åren.

Hittills uppskattas nästan tusen människor ha dött. Lokalbefolkningen är orolig för att detta inkluderar hundratals barn som var hemma på grund av att skolan ställdes in den dagen.

Flera personer rapporterar att regeringen inte bara gör lite för att hjälpa till, utan att de blockerar lokala insatser för att göra det och inte tillåter lokala donationer. Och blockerar livräddande medicin eftersom den inte är federalt godkänd.

Invånarna på Maui får klara sig själva nu. Och bortsett från den federala regeringens byråkratiska misslyckande har de goda skäl att vara misstänksamma. Precis som det vi såg för fem år sedan i Paradise i Kalifornien var det inget normalt med de här bränderna. Redan efter en dag var det som om en bomb hade exploderat.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här