Länge har det talats om att i länder som exempelvis USA kommer det mer och mer att synas, rent fysiskt, på människor från vilken samhällsklass de kommer ifrån. Ju sämre ekonomi man har, desto mer hel och halvfabrikat, socker, läsk och friterad mat konsumerar man nämligen. Visste du att det på många platser runt om i USA kostar mer att köpa färsk frukt och grönt än exempelvis friterad kyckling och pommes frites? På de platser där de fina och rika människorna bor, där finner man dock ett överflöd av smoothie-barer varvat med farmer’s markets och andra hälsokostaffärer, och matvarubutikerna är fyllda ekologiska råvaror. Klyftorna i USA är mer markanta än i många andra länder i det västerländska samhället när det kommer till fattig och fet, rik och smal.

Vi ser en utveckling i USA som gör att det inte längre är lönsamt för företag som fokuserar på ”hälsosam mat” att etablera sig i fattiga områden, för invånarna där har helt enkelt inte ekonomin till att äta bra, näringsrik och nyttig kost. Många har heller inte ens tid till att laga mat hemma då man hela tiden behöver skynda sig till något utav de två, eller ibland till och med tre, jobben man har. Så fler och fler snabbmatsställen poppar istället upp i varje gatuhörn. Enkelt, lättillgängligt och billigt.

Och vad händer när människokroppen får i sig onaturlig, besprutad mat fullproppad med en massa tillsatser, toppad med socker? Sjukdom sprider sig i kroppen. Både fysiskt, mentalt och själsligt. Detta i sin tur bidrar även till att hjärnan inte fungerar som den ska. Så rent krasst, lider den fattiga befolkningen i USA inte enbart av fetma utan den blir även mer korkad och ännu fattigare – för sjukvård i the Land of Opportunities kostar skjortan.

Och vad händer med en befolkning som är överviktig, korkad och fattig? Den blir enklare att styra.

Detta är en utveckling vi även kommer att se i Sverige då vi sakta men säkert börjar få större klyftor i ekonomin i vårat avlånga mellanmjölksland, samt att vi vanligtvis brukar ligga ca 15 år efter USA när det kommer till viss utveckling. Trots att vi ser en ökad hälsotrend bland många svenskar, där man faktiskt börjat tänka på vad det egentligen är man stoppar i sig, så är vi fortfarande en majoritet som dagligen konsumerar, vad jag anser, är onyttigt och dåligt för både kroppen och hjärnan. Övervikt och fetma ökar i Sverige och så även psykisk ohälsa. En skrämmande ökning men självklart helt enligt plan från våra kära makthavare.

För de på toppen vill ju ha en befolkning som är lättstyrd. En stark, frisk människa med kunskap och nyfikenhet som dagligen strävar efter att bli den bästa människan för sig själv och sina nära och kära är inte en lättstyrd person. En människa som står med båda fötterna på jorden och är trygg i sig själv, som är påläst när det kommer till kost, nutrition och näring, överlevnad, djur och natur, och vet om hur det korrupta västerländska industriella samhället som är byggt på endast makt och pengar fungerar, en sådan person är inte lätt att styra.

Däremot är en fet, lat, sjuk och korkad person väldigt lätt att styra. Piska och morot så är vi hemma. Eller en påse med godis istället kanske?

För varje år som går så ökar sjuklig fetma, cancer och diverse andra sjukdomar. Tusentals forskningar och vetenskapliga studier pekar på samma sak och det är att det är vad vi stoppar i oss som är orsaken till allt detta lidande. Och inte bara just mat, utan även annat som vi konsumerar och exponeras för – men det får vi ta en annan gång.

Som vi alla vet, är Sverige lilla landet lagom. Det är viktigt att följa strömmen. Inte sticka ut. Inte vara för mycket si eller så. Det är viktigt att smälta in och prata om vädret och vara lågmäld och sköta sitt. Och rösta, det är väldigt viktigt. Speciellt på rätt parti. Ser du på den typiske Svensson så är det tacos på fredagar, lördagsgodis med Melodifestivalen, Volvo, villa och en liten vovve, padda och telefoner till ungarna som ändå bara gapar och skriker efter mer, den obligatoriska Mallorca-resan en gång per år, och så vidare, och så vidare. Ni vet. Denne Svensson går till sitt jobb, utför sina arbetsuppgifter, äter som den alltid gjort, åker iväg på någon utflykt med familjen som trevlig tradition ibland, går och röstar på samma parti och umgås med samma gamla folk som pratar om samma gamla saker.

Svensson tror även ofta att han är odödlig och oövervinnelig. För Sverige är ju bäst! Det bästa landet i världen! Vi är så bra och så duktiga. Vi kan minsann allt. Och vi är så tacksamma för att få lov att bidra till samhället och betala skatt och vara goda medborgare.

Men Svensson tänker inte riktigt till, Svensson tar inte det där lilla extra steget, vänder inte blad och speciellt inte kapitel! Eller byta bok? Nej gud, nej det går inte – vi har det bra som vi har det! Vi följer med strömmen. Inte behöver väl Svensson göra sin egen research eller söka efter annan information eller prata med människor utanför den trygga cirkeln, varför skulle han göra det? Onödigt, slöseri med tid.

Så denna lydiga och fogliga arbetarklass fördummar sig själv genom att trycka i sig den föda som systemet så snällt matar den med. Vi tackar och tar emot, för det är ju skönt att inte behöva att tänka själva, vi har ju fullt upp med vår älskade smartphone! Här trycks information in om pandemi och dödsfall och skräcken byggs upp i våra redan ack så svaga och sjuka kroppar. Våra hjärnor är ur balans och våra psyken svajiga. Systemet kryddar på med rädsla och stress vilket gör att vi blir ännu svagare, ännu sjukare.

Deras plan går som planerat. Sverige är livrädda. Hela världen är livrädd. Döden står på lur, och den kommer att ta alla. Men de har räddningen! Nämligen vaccin.

Vi har blivit så frånkopplade oss själva och våra kroppar, våra sinnen och våra inre, och vi har blivit så nedbrutna av systemet att vi gladeligen tackar och tar emot det som de ger oss. Vi kavlar upp. För vi måste ju hålla oss friska! Skydda oss och andra! Solidaritet! Detta farliga virus som folk dör som flugor utav vill vi inte ska drabba oss. Nej gud nej, vi vill ju stärka vårat immunförsvar för att kunna stå emot denna fruktansvärda pandemi! Och det hjälper vaccinet oss med. Och vi tackar vetenskapsmännen som så snabbt framställt denna fantastiska räddning! Vad skulle vi gjort utan dem?

Svensson står alltså och köper korv och dryck på Biltema för fem spänn för att sedan dra vidare till Hemmakväll och trycka i sig lösgodis och en påse chips som mys till dumburken där hemma, och i bilen, på väg hem från köpcentret och multimiljonföretagen som de shoppat loss på, kör de så snyggt och smidigt in på drive-through-vaccineringen och kavlar upp. Det är hälsa för dem. Jag förundras över intelligensnivån hos människor som lider av både fysisk och psykisk ohälsa, övervikt, depression, beroenden och diverse andra åkommor som på riktigt tror sig gör någonting bra för sin kropp och sina medmänniskor genom att injicera sig med ett experimentellt mRNA-vaccin för att hålla sig friska från någonting som inte ens existerar. När jag sedan kommer på att man även gärna stoltserar med detta på sociala medier och gapar och skriker på andra som inte gör det, så förundras jag ännu mer. När jag inser att vi just nu står mitt uppe i den där zombie-apokolypsen Hollywood så länge matat oss med inser jag dock vad det är som håller på att hända.

Vi behöver göra dagliga och aktiva val för oss själva och för kropp, sinne och själ för att inte råka glida med i den där strömmen. Jag säger inte att det kommer att bli lätt, men det är ett måste. Se över dina rutiner, dina dagar, din vardagliga struktur. Vart du brukar befinna dig, i vilka miljöer, med vilka människor. Vad omger du dig av? Hur känner du dig? Vad stoppar du in i din kropp, vad göder du den med? Vad exponeras du för, vad tittar du på, vad läser du? Med vem pratar du och om vad? Börja sedan att förändra och förbättra. Jobba upp din disciplin och strukturera om ditt liv så att det blir en trevlig plats att leva på. Då spelar det ingen roll vad som händer där ute.

Den 14 juli 2021 var det över 70% av Sveriges befolkning som stolt tror sig ha injicerat sig med räddningen. Med hälsa. Gränser för vad som är vad har suddats ut för längesedan. Någonstans mellan skvaller och skitsnack, morgonsoffa och kvällsunderhållning på dumburken, snabbmatskedjor och modebutiker på gigantiska köpcentrum, blinkande appar på mobilen och ändlöst scrollande i hatiska kommentarer på Facebook varvat med gulliga bilder på söta hundvalpar, knäböjer de för sina slavägare, öppnar munnen och sväljer gladeligen det som de matas med. Utan att blinka, utan att ens titta.

Men de är inte friska, de är inte lyckliga, de är inte starka och solidariska. De är sjuka, olyckliga och rädda. Splittrade.

De är rädda för sådana som mig. Jag som aldrig är sjuk. Jag som heller aldrig längre vistas på köpcentrum eller shoppar loss vid löning, köar i drive-through till vare sig Donken eller vaccinering. De är rädda för sådana som mig som går upp tidigt, motionerar utomhus i friska luften, vistas i naturen, läser böcker och valt bort socker, alkohol och nikotin. De är rädda för sådana som mig som äter ren mat, lever i nuet, umgås med människor som gör mig glad. Jag som ofta skrattar och förespråkar en sund livsstil och holistisk filosofi, men som heller inte böjer mig för någon eller låter mig bli kuvad. Jag som vägrar följa strömmen eller ställa mig i ledet, jag som inte tittar på vare sig TV eller lyssnar på Radio. Jag som ifrågasätter och gräver djupare. Jag som vill tänka själv. Jag som vill leva mitt bästa liv. Jag som är min egen herre.

De är sådana som jag som tydligen är farlig för samhället.

:Martin:Nilsson. Sjukdom & rädsla – hur man formar en lättstyrd befolkning

holistichalsocenter.com
SKARPT Hemsida
SKARPT Youtube
Instagram
SKARPT Podcast

4 KOMMENTARER

  1. Bra skrivet. Måste berätta, har slutat äta gluten, gjorde ett undantag. Det var verkligen INTE gott räkmacka usch för brödet. Hamburgare, det var ingen höjdare. Glad att leva glutenfritt. Borde vara mejerifritt, sockerfritt samt fritt från majs, pasöriserat, fröoljor/margarin, kalv och lammkött. Hormonstinnt kött. Soya 6 hormoner varav 3 är syntetiska. Nu blir det verkligen tomt på hyllorna i butiken, OM vi alla skulle leva så. Men är livsmedelsjättarna, läkemedelsjättarna sjukvården intresserad av det? Jag tror att jag vet hur vi BÖR leva, men orka hela vägen, är en annan sak.

  2. Detta med rädsla är egentligen mycket enkelt hanterat. Rädsla är en emotion såsom glädje, ilska. sorg, uttråkning etc. Emotion är en laddning mycket lik statisk elektricitet och kan därför laddas ur mycket enkelt. Här är det hjälpligt att lära in om kondensatorn och hur en sådan laddas ur. Det fungerar som så att två elektriska poler är i jämvikt i ett statiskt tillstånd och om någon av polerna ändrar läge laddas kondensatorn ur.
    Således om fallet rädsla skall laddas ur, så jämför man helt enkelt laddningen rädsla med en estetisk icke-laddning och rädslan går – poof!
    Enkelt uttryckt, jämför en händelse med rädsla med en vacker/beundrande emotion i samma session och där försvinner rädslan.

  3. Tack Martin för ditt inlägg. Jag håller med dig fullständigt och est på din sida. Människor som du och jag är utrotningshotade och det är kanske inte mycket att göra åt. Vi är som ogräs in en väl kultiverad trädgård som kommer att ta över när den ’artificiella kultiveringen’ upphör, vilket kommer att händer, av egna interna motsättningar, för eller senare. I väntan på det kan vi trösta oss genom att skåda den passerande flocken.
    Keddas

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här