Föräldrar i tusental berättar nu på sociala medier om hur de utestängs från att närvara på barnens julföreställningar av skolor runtom i Sverige.

Ett exempel är Kulturskolan i Uddevalla som nu implementerar covidpass på en dansföreställning med barn så små som fem år.

Ansvariga personer vägrar samtidigt svara på frågor till media om sitt beslut och ”sitter i möten” flera dagar i rad när de kontaktas för en kommentar.

På söndag den 5 december hålls dansföreställningen ”Julkarusellen” på Kulturskolan i Uddevalla, med 5 olika grupper med cirka 10 elever i vardera grupp i åldrarna 5-9 år som riktar sig specifikt till barnens anhöriga. Några av barnen kommer dock inte att få besök av mamma, pappa eller andra anhöriga på föreställningen sedan kommunens ansvarige avdelningschef Anna Sarsten beslutat att alla som inte låtit injicera sig ska utestängas från barnens evenemang.

Inbjudan från Kulturskolan till evenemanget betonar att evenemanget kan vara skrämmande särskilt för ovana elever och att ”det viktigaste är att eleverna får en bra upplevelse av sitt framträdande”. Inga betänkligheter uttrycks dock för de barn som tvingas uppträda utan anhöriga som närvarar eller avtackar dem efteråt.

Sarsten har tidigare uttalat sig i tidningen Bohusläningen där hon bland annat säger att ”hon alltid velat arbeta med inkluderande frågor” och att hon själv med utomeuropeisk bakgrund lidit av en ”känsla av att inte tillhöra mängden”.

Jag är medveten om att många tyvärr vill göra skillnad på människor. Jag vet vad det är att inte känna sig välkommen, menar hon i ett reportage publicerat den 23 juni 2016.

Läs mer på nyadagbladet.se, Skolor kräver covidpass för julföreställningar – små barn tvingas uppträda utan anhöriga

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här