Vaken på Hultsfred 2006

Nu går det att läsa
om vaken:s framgångar i de småländska skogarna.

Vi gjorde Hultsfred 2006 med inställningen: ”The summer of truth”.

Det var öppenhet och kärlek som låg i luften på årets Hultsfredsfestival. Ett 40 tal kopior av Loose Change delades ut till intresserade. Även ett par kopior av Martial Law och Confronting the Evidence spreds i soliga Hultsfred. Genom att promenera campingen och scenområdet kom folk upp till oss och började ställa frågor när vi satte upp affischer. Dessa möten blev alltid väldigt lyckade och roliga. Vi kände att denna stil passade oss bättre än att placera oss vid ett bord och sedan sitta med materialet som sheeple.

Varje morgon var cirka 80% av allt vi satt upp nedrivet och försvunnet. Vi antar att folk var så fantastiskt intresserade av att läsa om bluffarna kring kriget mot terrorism att dom tog affischerna för att kunna spara & läsa ordentligt. Att det skulle vara någon form av skadegörelse eller någon som ogillade det budskap vi kom med har vi svårt att tro. 😉 (?)

Det var lätt att tala med folk när vi från början hade känslan att vi inte kan förändra dem, utan det är upp till människor själva att ta ställning till fakta och sin omvärld. Att väcka andra människor är en så paradoxal aktivietet!

Att dömma av de som pratade med oss, var det ofta en god isbrytare att vi tidigt förklarade vår neutralitet. Vaken, varken från vänster eller höger. Folk vill gärna veta det omedelbart när de börjar diskutera. Detta gjorde samtalen lättare, då vi skämtsamt menade att högern och vänstern båda två var funktioner i samma kontrollmekanism, (Illusionen av valfrihet). Hultsfred är precis som alla andra festivaler en miljö där folk öppnar sig och lättare kan ta in information.

Vissa hade hört talas om vaken.se sedan tidigare, vissa hade sett materialet vi satt upp och vissa ville omedelbart ha en massa stickers att klistra. Ingen vi mötte hade dock redan sett Loose Change.

Hoppas detta vi gjorde kan ge lite inspiration till er som ska ut på festivaler eller andra sociala aktiviteter i sommar. Många känner att det finns mängder av frågor som inte diskuteras i det åtstramade allmänna debattrummet eller i massmedia, men inte riktigt vet vad dom ska göra åt det. Människor måste få bilda sin egen uppfattning och ta ställning till dessa saker. Vi gör vårt bästa för att presentera dessa saker och etablera en renare debattplattform.

Nu ska vi in i tryckeriet och göra nya affischer, mer matieral, stickers och en hög Loose Change. Vi ses på Arvikafestivalen!

– Straylynx & Void

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here