Ungerns premiärminister Viktor Orbán har anlänt till Kina som en del av sin fredsturné, som inkluderat möten med Rysslands president Vladimir Putin i Moskva och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev. Nu har Orban landat i Beijing.

Viktor Orbán bekräftade att han redan är i Kina med ett foto av Kinas vice utrikesminister Hua Chunying som hälsade honom välkommen på flygplatsen och ett kort inlägg på X på måndagsmorgonen, där han skrev ”Fredsuppdrag 3.0 Peking”, skriver RT.

Förra veckan reste Orban till Kiev, där han träffade Volodymyr Zelensky i ett försök att övertyga honom om att överväga samtal om eldupphör med Moskva. Orban noterade att Zelensky ”inte gillade” hans förslag särskilt mycket.

Den ungerske premiärministern gjorde sedan ett överraskande besök i Moskva, som enligt hans kontor var en del av Orbans fredsbevarande och självpåtagna uppdrag. Orban och Putin förde flera timmars diskussioner i syfte att hitta den ”kortaste vägen ut” ur konflikten i Ukraina. Den ungerske ledaren medgav att Moskva och Kiev fortfarande står ”väldigt långt ifrån varandra” i denna fråga.

Läs mer på newsvoice.se, Viktor Orbáns fredsturné för Ukraina och Europa: Kiev – Moskva – Beijing

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här