Vilken roll spelar dina yogakläder i din träning?

hälsosam livsstil yogakläder

Det är lätt att glömma under vardagens sysslor att verkligen lyssna på sin kropp. Många av oss springer igenom dagen utan att märka tidens gång – eller kanske märker vi tidens gång för tydligt. Med arbete, hemmasysslor och socialt liv bliver det väldigt lite tid kvar till att ta hand om sig själv, sin själ och kropp.

För många som hittat yoga har det blivit en livsstil. Det kommer inte som en överraskning att yoga blivit så populärt i västvärlden där livet med ökande fart blivit mer och mer hektiskt. Yoga är en påminnelse att lugna ner oss och andas. Oberoende om du yogar en gång i veckan eller varje dag, är det en stund för dig att komma tillbaka till din kropp.

Andningens roll i yoga

Antingen kan sägas vara yogans viktigaste aspekt – yogans essens. Att komma ihåg att andas djupt är en viktig lärdom som många tar med sig från yogan. Inte bara på yogamattan utan i vardagen. Vår andning hämtar oss tillbaka till nuet. Den hjälper oss att meditera och komma ihåg att allt som behövs, här och nu, är andning. Andningen är vår koppling till kroppen, via vilket vi kan känna var vi har smärtor eller obekväm och vad som känns bra och mjukt. Det är så lätt att glömma bort kroppen i vardagen. Då huvudet övertänker, man känner sig stressad eller ångestfylld, är det vår andning som vi kan använda som ett verktyg, eller som en lärare att komma tillbaka till oss själva och stunden.

Därför är det viktigt att också våra yogakläder andas. Huden är vårt största organ och speciellt när man går runt i kläder hela dagen är det viktigt att välja kvalitets kläder som får en att känna sig bekväm. Man hittar bra kvalitets yogakläder online som hjälper en igenom ens yogatimme. Speciellt på en hot yoga timme är det extra viktigt att ha på sig bekväma yogakläder som andas och låter en svettas utan att känna sig obekväm. Att ha yogakläder som får en själv att känna sig bra och bekväm är ytterst viktigt.

Yoga är ett utmärkt sätt att komma tillbaka till kroppen och dennes visdom.

Det är lätt att glömma under vardagens sysslor att verkligen lyssna på sin kropp. Många av oss springer igenom dagen utan att märka tidens gång – eller kanske märker vi tidens gång för tydligt. Med arbete, hemmasysslor och ett socialt liv blir det väldigt lite tid kvar till att ta hand om sig själv, sin själ och kropp. Yoga är ett fantastiskt sätt att hitta tillbaka till kroppens visdom och känslor. Det fina är att det finns flera olika stilars yoga och det är bara att hitta den som passar en själv. Kanske känner du dig för lugnande yin yoga men långsamma rörelser? Eller kanske en dynamisk bikram eller flow session för att få ut på gammal energi som inte tjänar dig längre. Alla yoga stilar hjälper dig att vara en med din kropp. Du känner av var du har spänning i kroppen, var du måste fokusera och vara snäll och mjuk mot dig själv.

Yogan möjligheter går så långt som du själv tillåter. Det spelar ingen roll om du är en professionell yogi eller bara gör det för att det känns bra. Det finns inga regler. Yogans gåva är att visa dig tillbaka till nuet, din andning, din kropp och din mänsklighet. An kunna koppla dessa kvaliteter hjälper oss att gå igenom livet på ett mjukare sätt. Det hjälper oss att vara mjukare i kroppen, mot andra människor och speciellt mot oss själva. Att lära sig att lyssna på sitt sanna jag.

Awais Dar

Awais is passionate to write about health, tech, education , finance as well as for business fundamentals & a little bit in igaming industry. He has an experience of 10 years in creating awesome & useful contents to deliver ideas/knowledge to people.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here