Rättsdokument visar att ett dussin ”Jane Doe”-offer för den avlidne pedofilen Jeffrey Epstein har lämnat in en stämningsansökan mot Federala utredningsbyrån (FBI) för att ha misslyckats med att adekvat utreda sexhandels-/utpressningsverksamheten.

Inlämnad i en federal domstol i New York på onsdagen, säger stämningen, ”Under mer än två decennier tillät Federala utredningsbyrån Jeffrey Epstein att sexhandla och sexuellt missbruka dussintals barn och unga kvinnor genom att misslyckas med att göra det jobb som det amerikanska folket förväntade sig av den.”

”Som ett resultat av FBIs fortsatta misslyckanden, för Jane Does 1-12 detta mål till domstol för att en gång för alla komma till botten med FBIs roll i Epsteins kriminella sexhandelsring,” fortsätter stämningen.

Enligt stämningsansökan mottog och ignorerade FBI mellan 1996 och 2006 flera rapporter, klagomål och tips om Epsteins olagliga sexhandelsnätverk inklusive minderåriga flickor, sexuellt missbruk och brott mot mänskliga rättigheter.

”I mars 2005 varnades FBI av Palm Beachs polisavdelning om barnprostitution. Faktum är att det fanns en 14-årig flicka som blev tilltalad till Epsteins herrgård för sex,” säger rättsdokumenten. ”Den grova försumligheten som begicks av FBI resulterade i det fortsatta sexuella missbruket av Jane Does 1-12 av Jeffrey Epstein.”

Offren inledde fallet strax över en månad efter att Epstein-relaterade dokument släpptes där det i återkallade uttalanden påstods att sexband spelades in med före detta presidenten Bill Clinton, prins Andrew hertigen av York och miljardären Richard Branson.

Domstolsdokumenten offentliggjordes som en del av ett förtalsmål som Virginia Giuffre förde mot Jeffrey Epsteins medbrottsling Ghislaine Maxwell där det påstås att sexband spelades in med de tre mäktiga figurerna som ”tydligt” visar deras ansikten.

infowars.com, 12 av Epsteins offer stämmer FBI för att ha skyddat pedofilnätverk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här