Martin Kulldorf, medicinsk professor vid Harvards universitet, har tillsammans med kollegorna Sunetra Gupta från Oxfords universitet och Jayanta Bhattacharya från Stanfords universitet startat ett upprop för att bryta nedstängningarna av samhällen efter den så kallade coronapandemin och kräver att låta människor återgå till sina vanliga liv. I skrivande stund har uppropet redan över 160 000 undertecknare, däribland en mängd medicinska experter och sjukvårdsanställda.

Kulldorff deltog nyligen i Fox News The Ingraham Angle för att berätta om initiativet som går under namnet Great Barringtondeklarationen efter platsen där det först undertecknades den 4 oktober. Syftet är att samhället så snart som möjligt ska återgå till det normala och att de totalitära restriktioner som införts ska hävas.

– De flesta av mina kollegor inom infektionssjukdomar är för en riskbaserad strategi eller en åldersbaserad strategi där gamla och andra högriskgrupper skyddas samtidigt som yngre människor kan återgå till sina liv mer eller mindre som vanligt, deklarerade han.

Läs mer på nyadagbladet.se, 160 000 i nytt upprop kräver omedelbart stopp för nedstängningarna