De flesta av oss önskar nog att vi kunde hoppat över hela 2020, med den sociala distansering och begränsningarna som pandemin medfört. Vill man försöka tänka positivt kring omständigheterna, kan man se året som en möjlighet att utvärdera och förbättra vår livsstil och vår omgivning. En undersökning från Statista visade på hur 77 % av de förfrågade spenderade mer tid hemma och 43 % städade sina hem oftare.

Husägare som skjutit upp renovering och förbättringar av hemmet i många år har nu fått en chans att satsa på uppgraderingar av både inredning och smarta hem-lösningar. Från att välja smarta lösningar till köket, trädgården, larmet och sovrummet, till att investera i en VPN för säkerhet online, 2020 är året vi satsar på hemmet. Ett ökande antal användare av VPN spenderar mer tid och uppmärksamhet på att hitta de bästa lösningarna för att skapa säkrare smarta hem.

Letar även du efter inspiration för ett uppgraderat hem genom teknologiska lösningar? Här är vår lista på de senaste tech-trenderna för hemmet 2020.

Nanoleaf Canvas – se dina väggar få liv
Dessa smarta ljuspaneler kommer i små fyrkanter och kan enkelt ersätta annan väggdekoration. Skapa intressanta mönster, mixa och matcha med den existerande inredningen i rummet och se väggarna få liv när man rör vid dem.

Förutom att reagera på vidröring ändrar ljuset även färg till musik och kan bli en mycket uppskattad detalj både i barnrummet och som samtalsämne på festen. Du kan även välja dem i över 16 miljoner färger. Plus att de tack vare teknologin automatiskt känner av designens layout och skapar häftiga animationer på detta sätt.

Glowpear Urban Garden Planter – Plantera med hjälp av teknologi
Att ägna sig åt trädgårdsarbete har prisats som avstressande aktivitet under pandemins karantäntider. Denna smarta planteringslösning som vattnar sig själv kan göra det enkelt att odla även för den som inte är van. Plantorna vattnar sig själva vid behov och utformningen är klassisk vilket gör den utmärkt för balkongen eller vardagsrummet.

Man behöver inte heller oroa sig för spill tack vare fuktskydd och Glowpear står även emot rost och UV-strålar, samt är gjord av ett miljö vänligt och återvunnet material. Odla frukt, grönsaker, blommor eller annan favoritväxt som passar utrymmet och klimatet, lösningen passar både större och mindre ambitioner då de kan kopplas samman eller användas var för sig.

Samsung The Frame – visa konstverk från hela världen
Samsungs revolutionerande QLED tv sticker ut från mängden. Förutom den imponerande upplösningen förvandlas den i avstängt läge till en digital tavla som drar blickarna till sig. Du väljer själv den konst du vill visa ur ett galleri med hundratals konstverk från välkända museum runt om i världen.

Från Australiens Albertina till Berlins LUMAS via onlinegalleriet Artspace, här kommer ingen sakna alternativ.

IKEA och Sonos SYMFONISK bordslampa, ett audiovisuellt under
Du har säkert redan koll på IKEAS katalog, men visste du att IKEA nu gör ett samarbete med det ledande trådlösa audioföretaget Sonos och lanserar en lampa som även fungerar som trådlös högtalare?

Har du tycke för inredningsdetaljer som utmärker sig kommer du falla för denna lampa. Likaså om du uppskattar bra ljudsystem. Vid nästa fest eller mysig stund hemma, får du till den perfekta stämningen med denna lösning för både ljud och ljus. Det är även en riktigt bra julklapp eller present till den som flyttat eller renoverar!

Ember temperaturkontrollerande mugg – för varje kaffeälskare
Ember påstår sig ha uppfunnit världens första mugg som kontrollerar temperaturen på innehållet. För alla kaffeentusiaster är det ett solklart köp eller den perfekta presenten. Ställ in temperaturen så att den passar smaken och njut av kaffet från första till sista doppen. Muggen är även en njutning för ögat, så den passar lika bra hemma som på kontoret eller för att imponera på fikagästerna.

Muggen har ordentlig batteritid vilket ger dig rätt tempererat kaffe även efter ett par timmar. Man kan även kontrollera muggens funktioner med hjälp av en app, för att garantera ett varmt kaffe precis när man vill ha det.

Med dessa tips blir de resterande månaderna i mer eller mindre karantän förhoppningsvis lättare att uthärda!

I samarbete med TechWarn.

Extern skribent

5 smarta verktyg för ett smartare hem 2020

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här