Den profilerade psykologiprofessorn Robert Epstein, som lagt fokus på analys av de sociala medieplattformarnas påverkan på demokratin, presenterar nu nya resultat från sitt projekt att övervaka det amerikanska valet. Framförallt pekar professor Epstein på hur Google genom sofistikerad metodik försökt gynna Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.

Manipulationen beskrivs som så pass omfattande att det föranlett flera republikanska senatorer att åter kontakta techjätten för att få en förklaring. Senatorerna Ron Johnson, Ted Cruz och Mike Lee skriver i ett brev till Googles vd Sundar Pichai att man talat med yttrandefrihetsspecialisten Epstein och att man kommit till slutsatsen att det från Googles sida pågått en massiv manipulation av information för att göra Joe Biden till president istället för Donald Trump.

Det handlar framförallt om att Epstein menar att Google aktivt tagit ställning för demokraterna, lyft fram demokratisk propaganda och uppmanat enbart demokratiska anhängare att gå och rösta.

I vårt valövervakningsprojekt det här året så rekryterade vi en politiskt blandad grupp av 733 fältagenter i Arizona, Florida och North Carolina. Via deras datorer hade vi möjlighet att spara över 40 000 kortlivade upplevelser som teknikbolagen använder sig av i syfte att få människor att byta åsikter och ändra röster som vanligtvis är förlorade för alltid”, skriver Epstein.

Mest anmärkningsvärt menar han är att påminnelser om att rösta kort innan valet endast dök upp för användare med vänsterliberala och vänsterpolitiska åsikter. Republikaner och konservativa fick samtidigt inga påminnelser att rösta.

Läs mer på nyadagbladet.se, Professor Epstein: Google försökte manipulera valet

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här