Alan Watt föddes och växte upp i en liten stad i Skottland för närmare 70 år sedan. Man upptäckte tidigt att han var ett s.k. ”specialbegåvat” barn. Redan vid mycket unga år slog det honom att alla familjer i staden tycktes ha samma problem och grälade om samma sak; bristen på pengar. Detta trots att Storbritannien varit en stormakt i över 1600 år och samlat på sig enorma förmögenheter.

Han frågade sig
var logiken fanns i detta och insåg snart att en överväldigande majoritet av tillgångarna ägdes av en rätt liten grupp familjer med kungafamiljen i spetsen. Alan började besöka stadens bibliotek redan i sjuårsåldern och gavs efter en del tjat tillträde till de äldsta historieböcker som bevarats.

När han jämförde dem med vad de fick lära sig i skolan insåg han att de nya böckerna var kraftigt censurerade och ibland direkt lögnaktiga. Han började bedriva intensiva studier i religion, historia och gammal esoterisk kunskap.

Han studerade de babyloniska, egyptiska och antika kulturerna ingående och fortsatte tvärs igenom hela världshistorien. Han började ifrågasätta vad som lärdes ut i skolan och så småningom blev det snarare så att han undervisade lärarna istället för tvärtom.

Man beslutade att flytta
honom till en högre skola eftersom han var alldeles för begåvad för den han gick i. Tanken var först att Alan skulle studera medicin men eftersom han också var något av ett musikaliskt underbarn så tog passionen för musiken så småningom över och Alan blev med tiden musiker på heltid. Han komponerade, spelade och arbetade i många år som studie och kompmusiker till andra artister. Något som tog honom världen runt där han fick träffa många celebriteter och även makthavare.

V