En av de främsta företrädarna för teorin om att människor har skapat den globala uppvärmningen, USAs före detta vice-president Al Gore, har ställt in sin ett föredrag han skulle ha hållit inför närmare 3000 människor i Köpenhamn. Dessa personer kommer att få pengarna tillbaka, vilket är tur då de dyraste biljetterna låg på 5999 Dkr. Den troligaste orsaken till att han ställer in är skandalen kring Climategate, där det visat sig att framstående forskare inom IPCC, det organ FN lutar sig på för klimatuppgifter, på olika sätt förfalskat uppgifter och mobbat ut personer med andra åsikter. Den berömda ”hockey-klubban”, som Al Gore använder sig av i sin film ”An Inconvenient Truth”, har exempelvis visat sig vara ett falsarium.

Vi på Vaken.se är naturligtvis inte motståndare till idén att vi människor står bakom miljöpåverkan som är mycket negativ och som måste upphöra. Dock är vi för en sansad debatt och menar att alarmistbeteende skapar grupptänk som kan leda till förhastade beslut med mycket olyckliga konsekvenser för mänskligheten:

”Mr Gore also threw his weight behind calls for a system of international carbon taxes in order to slash fossil-fuel consumption although he warned that huge political obstacles existed to this which meant that it would be many years before such a system could be applied globally.”

http://www.timesonline.co.uk/tol/news … nhagen/article6943447.ece

Times Online tog även upp att Al Gore hade viftat undan frågor om Climategate-skandalen. Han sa att forskare på hans sida gick från ”klarhet till klarhet” gällande klimatet och att nej-sägare var som en solnedgång som får ett sista klimax innan de för evigt försvinner ut ur sikt. Huruvida detta var ett hot eller löfte framgick inte av artikeln.

[Washington times] [Prison Planet]

Al Gore ställer in föredrag på klimatmötet i Köpenhamn