Allt fler bygger attefallshus

  attefallshus

  Alla har vi sett dem, de där minihusen som poppar upp på var och varannan tomt. Men vad är egentligen grejen med dem? Varför är de så populära och vad har folk dem till egentligen?

  Det finns många anledningar att bygga ett attefallshus, men det som de alla har gemensamt är att man inte behöver ansöka om bygglov för dem, eftersom de är så små. Detta gör att det blir bra mycket enklare än att bygga ut huset. Men vad kan man använda ett attefallshus till då? Här är några vanliga användningsområden.

  1.      Gäststuga

  Om man bor långt ifrån sin familj och de kommer och stannar många nätter åt gången kan det vara väldigt praktiskt att ha ett extra hus att lägga dem i så att man inte går varandra på nerverna. Eller så vill man bara vara en riktigt bra värd när kompisarna kommer på besök. Oavsett vilka nattgäster du brukar ha kan ett attefallshus vara ett bra alternativ i stället för ett gästrum.

  2.      Hemmakontor

  Att jobba hemifrån passar inte alla. Många har svårt att koncentrera sig, särskilt när familjen pockar på uppmärksamheten. Då kan det räcka att knalla några meter bort till sitt lilla attefallshus som fungerar som kontor. Där kan man få arbetsro. Passar lika bra om du sysslar med kontorsarbete som för kreativa jobb där du behöver en ateljé eller studio där du får vara för dig själv.

  3.      Grillstuga

  Vem älskar inte att grilla, liksom? Det finns attefallshus i form av grillstugor som gör det möjligt att grilla med familjen året runt utan att ni behöver frysa. Riktigt, riktigt mysigt och verkligen något som förgyller livet om man gillar god mat och trevligt sällskap.

  4.      Bastustuga

  Denna punkt kräver ingen förklaring – klart att man vill ha en bastu i en liten stuga på tomten. Särskilt om man bor vid en sjö eller kanske har en badtunna är detta ett solklart användningsområde för ett attefallshus.

  5.      Tonårsrum

  Många tonåringar når en punkt när de är riktigt less på att bo hemma, men samtidigt inte har möjlighet (eller mognad) att flytta hemifrån. Att bygga ett attefallshus på tomten där tonåringen får flytta ut kan vara ett perfekt sätt att få den att lära sig hur det är att bo själv, samtidigt som ni har översyn över det hela.

  6.      Förvaring

  Extra förvaring tackar folk sällan nej till. Det finns alltid saker att organisera och förvara som stökar till i skåpen där hemma, så varför inte bygga ett litet hus i trädgården där allt det där stöket kan bo? Det spelar ingen roll om det är gräsklippare och kubbspel eller dansskor och ärvda möbler, oavsett vad ni har för prylar kan ett attefallshus lösa era förvaringsproblem.

  7.      Musikstudio

  Gillar du att spela musik? Kanske spelar du i ett band. I så fall kan ett attefallshus i form av en musikstudio vara precis det som behövs för att ni ska kunna spela in er musik på ett proffsigt sätt. Glöm inte att ljuddämpa bara!

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here