Världen befinner sig fortfarande i en global pandemi och aktierna har befunnit sig på en berg- och dalbana de senaste (nästan) två åren. Har du pengar på börsen har du säkert övervägt att ta ut dem. Du som inte ens har börjat investera undrar förmodligen om det är en bra tid att investera nu.

Egentligen finns det inget svar som är rätt eller fel. Att investera lite pengar klassas egentligen alltid som bättre än att inte investera något som helst. Samtidigt ska man inte investera sina pengar om man inte vet vad man håller på med.

Investeringar passar inte alla

Coronakrisen har drabbat svenskarnas privatekonomi enligt en artikel från Nya Dagbladet. Man har nämligen sett en markant ökning av svenskar som har haft svårt att klara sina utgifter. Är man en av dem som har svårigheter med att betala sina räkningar ska man givetvis undvika att sätta sina pengar på spel.

Har man så man klarar sig och att det blir över kan investeringar vara smart. Det finns alltid en risk att man förlorar lite pengar, men om du investerar långsiktigt är det mer troligt att du får en bra avkastning på din initiala investering. Du måste dock vara medveten om att du kan förlora lite pengar under processen.

Investera i något med stabil avkastning

Just nu kan det vara en skrämmande tid att investera. När vi sett hur mycket börsen svängt kan vi lätt bli avskräckta. Men det betyder inte att det är en dålig idé att investera. Istället bör du investera på lång sikt i något med stabil avkastning. Hos saxo hittar du allt från mindre riskfyllda värdepapper som obligationer till värdepapper som är bättre på kort sikt, däribland CFD-handel. Är du nybörjare är det bättre att hålla dig till det säkra kortet.

Ha tydliga mål och förstå din risktolerans

Bestämmer du dig för att våga komma igång med aktier eller andra värdepappersinvesteringar är det viktigt att du har tydliga mål. Varför investerar du? Är det för din pension? Hur mycket behöver du då åsidosätta i månaden? Eller investerar du kanske för ett kortsiktigt mål, som att köpa ett hus? Oavsett mål är det viktigt att ha detta i åtanke. Då kan du mycket enklare beräkna den bästa investeringsstrategin för dig.

Att förstå din risktolerans är också superviktigt. Beroende på din ålder, inkomst och mål kanske du vill ha en mer riskfylld portfölj. Eller så vill du vara försiktig och ha en säkrare portfölj.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här