Läsplattor och ”smartmobiler” som många föräldrar ger till sina barn är inte producerad i en tomteverkstad av en snäll tomte i skägg som bara vill barnen väl. De är tillverkade av storföretag som vill maximera försäljning och vinster på barnmarknaden – trots omfattande kunskap om att produkternas strålning kan skada barn och vuxna.

Vem vill ge sitt barn en leksak som sänder ut mikrovågsstrålning som kan skada deras hjärna? En julklapp ökar risken för att barnet ska få hjärntumör eller andra cancerformer vilket Professor Anthony Miller nyligen beskrev på ett pedagogiskt och tydligt sätt för Toronto Council?

– Hur ”smart” är det?

Läsplattor och smartmobiler sänder ut mikrovågsstrålning som är klassad som möjligen cancerframkallande i samma klass som bly och DDT. Ledande experter på området anser att vi vet så mycket om riskerna att strålningen borde klassas som ”cancerogen för människor” – rakt av. Det här har de flesta föräldrar inte fått veta. Förklaringen är att de företag som lägger ner miljarder på att marknadsföra och sälja läsplattor, smartmobiler och som tjänar pengar på att dessa kopplas upp trådlöst mot internet inte vill att kunderna ska få veta denna obekväma sanning.

Läs mer på mobiltelefoni.tv, Årets sämsta julklapp