Läsplattor och ”smartmobiler” som många föräldrar ger till sina barn är inte producerad i en tomteverkstad av en snäll tomte i skägg som bara vill barnen väl. De är tillverkade av storföretag som vill maximera försäljning och vinster på barnmarknaden – trots omfattande kunskap om att produkternas strålning kan skada barn och vuxna.

Vem vill ge sitt barn en leksak som sänder ut mikrovågsstrålning som kan skada deras hjärna? En julklapp ökar risken för att barnet ska få hjärntumör eller andra cancerformer vilket Professor Anthony Miller nyligen beskrev på ett pedagogiskt och tydligt sätt för Toronto Council?

– Hur ”smart” är det?

Läsplattor och smartmobiler sänder ut mikrovågsstrålning som är klassad som möjligen cancerframkallande i samma klass som bly och DDT. Ledande experter på området anser att vi vet så mycket om riskerna att strålningen borde klassas som ”cancerogen för människor” – rakt av. Det här har de flesta föräldrar inte fått veta. Förklaringen är att de företag som lägger ner miljarder på att marknadsföra och sälja läsplattor, smartmobiler och som tjänar pengar på att dessa kopplas upp trådlöst mot internet inte vill att kunderna ska få veta denna obekväma sanning. De skulle ju kunna börja oroa sig och inte längre vilja köpa produkterna vilket i sin tur skulle påverka företagen negativt:

”Upplevda risker eller nya vetenskapliga rön om skadliga hälsoeffekter av mobiltelefoner och mobiltelefonutrustning kan emellertid påverka oss negativt genom minskad försäljning eller rättsliga processer” Ericsson, Årsredovisning

Aftonbladet skrev häromdagen att allt fler barn får huvudvärk av läsplattan. Det kallas  ”paddnacke”. Var fjärde femåring har redan en egen läsplatta och varannan 9-åring en egen smartmobil. Det påstås att huvudvärken beror på felaktig kroppsställning . Men  även små möss som exponerats för liknande strålning som den från mobiler och läsplattor fick små svullnader i hjärnan som kan förklara symtomen som huvudvärk och migrän. Mössen använde varken läsplatta eller en osmart mobil och hade inte dålig kroppsställning. Andra undersökningar har visat att möss som exponerats för strålningen fått försämrat minne eller ”svåra degenerativa skador på hjärnan”. Värst var skadorna på mössen som exponerats för den typ av strålning som sänds ut från wifi/trådlösa nätverk och som paddorna/läsplattorna/surfplattorna (osmart produkt har många namn) kopplas upp mot.

Samma sak har setts i undersökningar av människor som bor nära mobilmaster och som också exponeras för mikrovågsstrålning. De lider ofta också av huvudvärk – utan att de suttit  framför en läsplatta. Strålskyddsstiftelsen har sammanställt en lista över de undersökningar som redan gjorts och i dagarna har forskare vid indiska cancerforskningsinstitutet i (NSCRI) bekräftat att mobilmaster orsakar huvudvärk, yrsel, minnesproblem och även hjärtproblem. Långtinnan läsplattor ens börjat tillverkas, redan på 1960-talet, fick  arbetare som  exponerades för mikrovågsstrålning huvudvärk.

Så var smart: genomskåda lögnerna från de smarta försäljarna och från myndigheterna om att hälsoriskerna som visats inte skulle visats:

Köp inte en osmart läsplatta eller mobil till barnen. För en verkligt god jul och ett verkligt gott nytt år.

Läs mer på mobiltelefoni.tv, Årets sämsta julklapp

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här