Alltså finns det någon bransch som det är lika mycket reklam för som elbranschen? Det är alla möjliga koncept som aktörer som vill pressa priserna men sedan väljer elavtal åt dig eller timavtal som kräver mer tid och ofta inte är lika billigt som ett rörligt elavtal från en kampanjtjänst. Med tanke på alla olika koncept så är det dags att försöka lista ut vilket elbolag som är billigast i Sverige.

Cheap Energy

Om vi ser till de elbolag som erbjuder kampanjpriser som erbjudande på sin el verkar det vara Cheap Energy som man allt som oftast hittar längst upp i sökresultaten. De har billigast el med kampanjpris och om man ser till elpriset man kan få här och nu då de rabatterar bort sin månadsavgift och påslag. Däremot när kampanjen har gått ut så verkar de få ett högre elpris än många andra konkurrenter och det är där de har sin lönsamhet. På jämförelsesidan Elbyte så rankar de allra högst upp på rörliga elavtal.

Dogood El

Som uppstickare med stark närvaro i Malmö med omnejd har det här elbolaget verkligen gjort väsen av sig då de oftast toppar listorna på rörliga elavtal utan kampanjpris vilket är billig el på riktigt. Det är på något sätt enkelt och tydligt mot kunden och en bra strategi om man vill bygga upp en bra kundstock. Ska bli spännande att följa vad som händer med det här elbolaget framöver men man verkar växa starkt redan.

Lumo Energi

9 av tolv månade har de haft bäst elpriser på sina fasta elavtal där man kan binda upp sig i olika längder mellan några månader och flera år. Lumo verkar vara ett stabilt elbolag som siktar på att erbjuda el till slagkraftiga priser för att etablera sig i Sverige.

Satsa på timavtal istället

Alltså såhär går mina tankar kring timavtal när du gör ett Elval: om alla börjar använda elen på tider på dygnet där den är billigare så blir det ju inte billigare. Ju mer kunder som kommer in på timavtal desto dyrare blir min el då. Dessutom vem orkar kolla flera gånger per dag om det är billigt med el just då. Då måste man ju ställa om alla sina konsumtionsvanor och det kan vara lättare sagt än gjort om man till exempel är familj och behöver tvätta eller använda diskmaskinen regelbundet.

Vilket elbolag har varit billigast historiskt

För att kunna prognostisera framtiden så måste man kolla till historien. Där har det varit bäst med rörligt elavtal, särskilt om du kan få tag i kampanjpriser via en stor jämförelsetjänst som Elbyte där elbolagen har sådana elpriser tillgängliga. Utifrån detta borde det vara smart att välja Cheap Energy i ett år och sedan gå över till Dogood El för en längre period. Alternativt att binda upp sig på Lumo Energi om du tror att elpriserna kommer gå upp p.g.a. nedlagda kärnkraftverk eller ineffektiv elproduktion.

Billigaste elbolaget i Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här