Felicia började ta p-piller som 16-åring. Hon blev rekommenderad av en ungdomsmottagning att ta Neovletta som är det vanligaste p-pillret som unga tjejer tar i början. Hon var då fullt frisk och hade inga defekter i blodet eller förhöjda risker för att få blodproppar. Idag är hon död på grund av p-pillret, skriver Aftonbladet.

När Felicia ätit Neovletta i över två år fick hon mycket allvarliga blodproppar som ledde till hennes död. Läkarna kunde inget göra trots att hon kom till sjukhus och vistats där i 6 dagar. Hon dör den 1 november 2012.

FASS varnar för blodproppar pga Neovletta

Enligt bipackseldeln som redovisas av FASS.se varnas flertalet gånger för risker med blodproppar och att tjejer med blodproppsproblem i familjen helt ska undvika Neovletta. Problemet är att blodproppar kan vara orsaken till både slaganfall (stroke, en kärlsjukdom) och hjärtinfarkt. Enligt Socialstyrelsens rapport från 2012 förblir hjärt- och kärlsjukdomar den vanligaste orsaken till dödsfall i Sverige. Kan vi förvänta oss att en 16-åring som blir rekommenderad Neovletta på en ungdomsmottagning gör den reflektionen?

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här