Vapen som användes av IS-terroristerna vid Paris-dåden den 13:e november har kunnat knytas till en vapenhandlare med mycket nära band till amerikanska underrättelsetjänsten CIA.

I torsdags skrev The Palm Beach Post att de halvautomatiska M92-handeldvapen har kunnat spåras tillbaka till ett företag som heter Century International Arms från Delray Beach i Florida. Deras näringsverksamhet går ut på att köpa upp militärt vapenöverskott utomlands och sälja det vidare.

2011 avslöjade ett Wikileaks-dokument att företaget var djupt insyltat med att sälja vapen till otillåtna handlare, med en israel som mellanhand för de olagliga affärerna.

Företaget har en längre historia av skumma affärer. 2011 avslöjade The Center for Public Integrity att rumänska WASR-10 karbiner (en variant på Kalasjnikov) framtagna av Century International Arms  hade hittats vid en brottsplats i Mexiko. De är tydligen mexikanska knarkkartellernas favoritvapen och man har genom åren funnit hundratals vapen som direkt kunnat spåras till olika grova brott i Mexiko.

The Post avslöjar att minst sju av de vapen som hittats i Paris har kunnat länkas till en vapenfabrik i Serbien som ägs av Century International Arms.

CIA använde samma bolag för att smuggla vapen under Iran-Contras-affären.

Läs mer på infowars.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här