En rapport från CNNs Jake Tapper har återintroducerat ”Benghazi-Gate” till amerikansk medias huvudintresse. Rapporten hävdar att dussintals CIA-agenter var på marken i Benghazi natten för attacken, och att CIA har gått långt för att stoppa detaljer från att komma till ytan om var dessa personer befinner sig. Rapporten hävdar att CIA var involverade i ett utan motstycke antal försökt att stoppa läckor från anställda samt hotat för att säkerställa att uppgifter om Benghazi hemlighålls, så långt som att ändra namn på CIA-agenter och sprida dem över landet.

Man kan misstänka att detta har ett bestämt syfte – att gömma CIAs skuld i att förse kända extremister i Libyen och Syrien med vapen. Vidare så åsyftar man att CIA förser ”mark-till-luft-missiler” från Benghazi till rebeller i Syrien men detta behöver bara vara toppen av isberget. Rapporten säger följande:

”Källor säger nu till CNN att dussintals personer som arbetade för CIA var på marken denna natt och att byrån nu med stora ansträngningar går så långt de kan för att hemlighålla vad de gjorde. CNN har kommit underfund med att CIA var involverat i vad källan kallar ett oöverträffat försök att hålla spionbyråns hemligheter om Benghazi från att någonsin läcka ut.

Sedan januari har några CIA-agenter som varit involverad i byråns uppdrag i Libyen utsatts för regelbundna polygraftest, t.o.m. månatliga test enligt en källa med djup insiderkunskap av hur CIA arbetar. Målet med utfrågningen ska ha varit att ta reda på om någon pratat med media eller kongressen. Det har beskrivits som skrämsel med hot om att oauktoriserad CIA-personal som läcker information kan få se slutet på sin karriär.

Spekulation i USA:s kongress har inkluderat möjligheten att agenter från USA har opererat i hemlighet hjälpte att flytta ”mark-till-luft-missiler” ut från Libyen, genom Turkiet och till syriska rebeller.”

Läs mer på globalresearch.ca, CIA smugglar vapen, Qatar-Libyen-Syrien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här