I slutet av veckan äger årets upplaga av Bilderberggruppens möte rum i Österrike. Fyra svenskar är inbjudna till det hemlighetsfulla elitkonferensen – bland dem näringsminister Mikael Damberg (S).

Den 11 till 14 juni samlas ett hundratals företrädare för den transatlantiska politiska, ekonomiska och mediala eliten på lyxhotellet Interalpen Hotel, beläget utanför Telfs i de österrikiska alperna.

De handplockade deltagarna ska – helt utan allmänhetens insyn – diskutera och samordna sina agendor i frågor som den globala ekonomin, kemiska vapen samt Nato och Ryssland.

I år har fyra svenskar bjudits in till Bilderbergmötet, enligt den officiella deltagarlista som publicerades idag. En av dem är oligarken Jacob Wallenberg, som är en veteran i sammanhanget.

Den här gången tar Wallenberg med sig Mikael Damberg, som är närings- och innovationsminister i den rödgröna regeringen. Damberg beskrivs idag som en av de absoluta toppfigurerna inom S, och hade bland annat rollen som gruppledare för partiet i riksdagen innan han fick en ministerpost.

De övriga två svenska deltagarna är i år Svenskt Näringslivs ordförande Carola Lemne och Carl-Henric Svanberg, som är styrelseordförande för BP samt Volvo AB.

Originaltext: friatider.se, Damberg (S) till årets Bilderbergmöte

1 KOMMENTAR

  1. Någon som vet om Mikael Damberg var där och om det finns bilder på honom? Hör av er till info[at]vaken.se isåfall.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här