Ida Auken, som var Danmarks miljöminister 2011-2014, har målat upp sin vision över hur världen kommer se ut år 2030. Bland annat har den enskilda individens integritet och privatliv helt försvunnit, samtidigt som världen blivit en mycket bättre plats tack vare robotar.

Det är i en artikel som publicerats på World Economic Forums hemsida under kategorin Global Agenda och Den fjärde industriella revolutionen som Auken skriver med rubriken: ”Välkommen till 2030. Jag äger ingenting, har inget privatliv och livet har aldrig varit bättre”.

”Välkommen till år 2030. Välkommen till min stad – eller ska jag säga, ”vår stad”. Jag äger inte någonting. Jag äger inte en bil. Jag äger inte ett hus. Jag äger inte några apparater eller några kläder. Det kan verka konstigt för dig, men det verkar rimligt för oss i denna stad. Allt du tidigare såg som en produkt har istället blivit en tjänst. Vi har tillgång till transport, boende, mat och allt vi behöver i vårt dagliga liv”, skriver Auken i artikeln.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här