Sports betting är en kategori av onlinespel som växer sig allt större. Samtidigt som det fortfarande är rätt vanligt att man besöker en kiosk eller en affär som säljer spelkuponger ser man en konstant ökande efterfrågan när det kommer till att spela på nätet, och det alltså även när det kommer till sportsrelaterade spel. Detta växande intresse för speltypen har resulterat i att det idag finns ett i princip obegränsat utbud att tillgå för den som själv är intresserad. Idag kan du alltså satsa på sport betting oavsett tid på dygnet, oavsett kunskap och erfarenhet, oavsett var du bor, oavsett vad du gör och oavsett vad just du har för önskemål.

Är du ny inom spelets värld kan det på grund av detta enorma utbud dock vara lite svårt att veta vilken typ av sportsbetting man ska satsa på. För att ge dig lite inspiration kommer vi nedan lista vilka sporter som är vanligast när det kommer till just betting.

 

Tänk på din egen säkerhet

Något du först bör vara medveten om innan du sätter igång och testar på sportsbetting är hur du går tillväga för att spela på ett sätt som är säkert och tryggt för dig själv. Där handlar det inte bara om att du ska vända dig till sajter som är pålitliga och proffsiga, utan det handlar även om att du inte ska spela för mer pengar än vad du har råd att förlora.

Det är även klokt att du väljer en spelsajt eller plattform som erbjuder trygga lösningar av olika slag. Där är bland annat insättningar och uttag, samt registrering och inlogg med Bank ID att föredra, och där talan om ansvarsfullt spelande finns tydligt uppradat någonstans på sidan. Dessa är nämligen funktioner och tjänster som ökar din egen säkerhet.

 

Dessa sporter är vanligast

Som vi tidigare var inne på finns det idag väldigt goda valmöjligheter för dig som vill ägna dit åt betting eller odds på någon form av sport. I och med att utbudet idag är så pass brett, mångsidigt och varierande kan du hitta en spelvariant som passar dig oavsett vad just du är intresserad av eller har kunskap om.

När man ser till just sportsbetting så finns det dock vissa kategorier av sport som är mer populära i andra. Detta går lite grann i vågor och cykler, men under de senaste åren har följande sporter varit de mest omtalade när det kommer till sport och betting:

 

Fotboll

Ser man till den svenska marknaden finns det ingen tvekan om att just fotboll är den absolut största och mest populära sporten inom sportsbetting. Detta är inte så konstigt med tanke på att fotboll även är den absolut största sporten överlag i Sverige, och till och med den största sporten i hela världen.

För dig som vill testa på sports betting men som inte riktigt vet vilken sport du ska satsa på kan alltså fotboll vara något att testa. I och med att den svenska marknaden inom sporten är så pass stor har du som spelare goda möjligheter att hitta ett lag eller en spelare som just du tycker om lite extra, samt ges många chanser till spelande.

 

Golf

Hur förvånande det än må kännas för den som inte är insatt i branschen så är det rätt vanligt att man idag även väljer att betta eller lägga odds på golf. Är du ett stort golf-fan och gärna vill ägna lite mer tid och engagemang åt sporten kan alltså denna typ av betting vara passande. Speciellt som spelare i Sverige har du goda möjligheter att både betta och lägga odds på olika spelare och resultat.

De mest populära sporterna inom sports betting

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här