Alla vakna, VAKNA!

Och se den största konspirationen av alla.
Den pågår mitt framför ögonen. Dagligen. I alla tänkbara former.

Ta dig tid att bara prova att vända allt, allt som sker runt dig i vardagen, på film, i familjen, arbetslivet, politiskt. Ja, testa ett helt genomgripande alternativ till ditt inlärda sätt att ta in information och uppfatta omgivningen. Applicera ”omvända principen” på alla tänkbara situationer, från ditt privatliv till stora sociala sammanhang. Prova att byta roll med kön.

För att lättare komma igång med träningen och därmed snabbare förstå hur extrem den hjärntvätt du blivit utsatt för är, ger jag några tips över områden att börja med:

Arbetslivet
Här kan vi ta en titt rent generellt på löner och vad som skapat skillnader i hur vi värderar vår egen arbetsinsats. Varför kvinnor inte löneförhandlar lika effektivt som män. Vad som skapat större självförtroende och generösare bild av sitt eget värde hos män. Gör också en mer personlig jämförelse och tänk dig in i vilka roller dina kollegor spelar. Föreställ dig att alla män var kvinnor och vice versa. Glöm inte att detta inte bara gäller löner, klädsel och position. Det gäller samtalsämnen i fikarummet, intressen, hållning, humor, ja allt som du kan registrera.

Kläder/skor
Lite allmänt kan vi ställa oss frågan; vad rör man sig bekvämast i? Hur tar du dig snabbast undan någon som vill dig illa? – Ja inte i höga klackar, tighta jeans eller snäv kjol. Varför skall kvinnor vara lätta offer för våldtäkt eller överfall? Nattetid är den tid då kvinnor oftast tar denna mundering på sig och känner sig fina. Då sker de flesta våldsbrotten mot kvinnor och de är lättast att fånga.

High Heels Oppression

Gör din övning genom att föreställa dig de män du ser på höga stilettklackar och fodral där de visar i detalj vad deras kropp har att erbjuda. Föreställ dig alla kvinnor i det mest bekväma du kan tänka dig eller det mest maktsymboliska. Byt kläder på dina vänner och låt dig förvånas. Detta finns i alla kretsar och sammanhang. I olika grad och på olika sätt, men genomgripande är att kvinnor har mer komplicerad och genomtänkt klädsel.
Fundera på varför ett av könen skall ägna sig mer åt klädsel och i många fall obekväm eller sexuellt utmanande sådan. Hur värderar du själv kvinnor i olika kläder? Varför?

Relationer
Här finns väldigt många vinklingar och exempel, men ett jag konstaterat är att kvinnor ägnar betydligt större del av sin tid till att oroa sig över att inte duga eller att bli den som hannen väljer. Därmed minskar tidsförutsättningen att ägna sig åt egna intressen och bli expert i dem (se kock, rymdforskare, politiker, modedesigner etc.). Det kan till och med gå så långt att utseendet blir det mest intressanta och kvinnor i anormal utsträckning ägnar sin lediga tid till att intressera sig för kläder, smink och skor.

Jätte bra om man vill få hälften av jordens befolkning att vara upptagen av utvecklingshämmande tidfördriv. Det finns många exempel på tidsfördriv, att ta stor del av sin tid åt sportkanalerna kan ju vara ett. Men jämfört med sporten, gagnar det utseende fixerade beteendet helt det motsatta könet och fungerar som en status förhöjande faktor i mäns ögon (kan ge dig det jobb du vill ha, den man du vill ha, bättre lön, uppmärksamhet, beundran, kärlek eller annat som inte känns självklart).

Prova att byta kön på dina vänner i deras relationer. Kvinnan spenderar stor del av sin tid i diskussioner av mer politisk, forskande, intellektuell natur. Kanske är hon aktiv här på olika konspirationssajter. Träffar vänner för att tala om torn som rasat och pengasystem. Mannen är också intresserad, men tar sin tid till att ägna sig åt hemmet och intressera sig för barnen och den vardag familjen har. Kanske är han med i någon sorts spirituell grupp eller intresserar sig för kost eller hantverk/konst. I mer extrema fall är det väldigt stora skillnader i vad vi inom relationer/familjen lägger vår tid på. Det finns alla varianter, men prova att byta och låt dig förvånas.

Film
När såg du senast en film där den modiga starka kvinnan räddar den värnlöse vackra ynglingen? Ja, ibland finns det modiga kvinnor på film, men var finns den hjälplöse mannen? Och varför är hon klädd i tighta gummikläder och har stora fasta bröst och magen bar? Någon vill uppenbart tala om för kvinnor att ska du vara hjälte och tuff måste du vara sexig.

En kvinnlig aktion hjälte i femtioårsåldern som räddar den snygga betydligt yngre killen som sedan självklart blir kär i henne även om hon har flera andra härliga unga killar att ligga med, är inte heller något vi ser ofta på film.

Hur kan alla individer vara fria att identifiera sig med alla sorters mänskliga eller övermänskliga kvalitéer? Vad kan detta fenomen göra med oss? Vem gagnar det att hälften av mänskligheten inte får förebilder som är modiga, starka, vilda, farliga etc.?

I filmens värld är skurken, i alla fall den farligaste av dem, nästan alltid man. Se på film och vilken tv underhållning som helst och byt kön på karaktärerna. Alla roller i filmen.

Litteratur
Läs barnsagor och byt pojke mot flicka. Läs gärna högt för barn. Fundera över varför det skall presenteras för barn i tidig ålder, vem som gör vad. Vem räddar och blir räddad? Sagorna är ofta gamla men i bland i ny kostym. Här finns väldig mycket av vad som lägger grund för könsidentifiering och i tron att det är bra för barn med saga och närhet till den vuxne som läser dem, ger vi barnen direkt hjärntvätt. Från och med det att barn kan förstå och uppskatta sagor startar en uppdelning mellan pojkar och flickor som sedan lätt kan förväxlas med egenskaper knutna till kön. Lek med tanken på barn som aldrig skulle utsatts för detta. Utifrån vilka förutsättningar skulle de inspireras till olika tillstånd och handlingar?

Skulle mänskligheten vara starkare och mindre mottaglig för andras ideal och önskvärda beteende om alla fick friheten att välja mellan hjälten, revolutionären, den kloka och visa, den vårdande osv.?

Politik
Här har vi mindre möjligheter att byta kön på de mest känd politikerna eftersom de allra flesta är män. Men tänk kvinnor i de mest betydande positionerna utrustade med de egenskaper männen där har. De mäktiga kvinnorna skulle dessutom spendera en del av våra skattepengar på manliga strippor, prostituerade och porrklubbar. En och annan sexskandal skulle uppkomma men strax glömmas, trots att den innehöll sexuellt utnyttjande av barn och väldigt unga män tvingade till prostitution. Kvinnor har hemliga sällskap där ingen man har tillträde. Där avgör de hur våra liv och vår framtid skall se ut.

Vardags politiken, som vi alla mer eller mindre sysslar med medvetet eller omedvetet, skulle vara ett stort diskussionsämne bland kvinnor medan män mest levde i det, förstod det kanske, men fixade håret och shoppade. Notera att det självklart finns bra exempel på sköna avvikelser.

Pornografi
Män i string (som kan ge diverse komplikationer och vaginala infektioner, eftersom slidan är mycket känslig för anala bakterier som lättare vandrar upp i slidan då tyget transporterar dem effektivare när det kommer för nära huden) som söker kåta påklädda kvinnors erkännande. Slingrar sig. Hukar. På alla fyra. Undergivet eller spelat dominant, allt för att tillfredsställa kvinnors drömmar. Männen är mycket sminkade. Rakade. PÅSATTA.
Reflektera över varför den vackra yonin inte kan hyllas i sin fulla prakt, utan tydligen är så otrevlig att se på i sin rätta natur att den måste rakas, sminkas och i extrema fall opereras för att vara upphetsande att se på. Fundera på hur det skulle vara med det omvända. Skulle det råda total kukfixering? Skulle vi i alla medier osv. diskutera och skämta om längden, omkretsen, doften och annat.

Leksaker
Tänk dig Ken i pyttesmå kläder och en fot gjord för högklackat. Barbie är den stora förförarinnan. Muskulös och näst intill ouppnåelig för Ken. Hon har jeans, t-shirt och gympaskor. Gå till leksaksaffären och notera vad som marknadsförs som flick-/pojk- saker. Tänk identifiering och varför det är så tydliga gränser för vad som anses vara för vilket kön.

största konspirationen

Även lego finns nu för flickor. Här finns små slott för lättklädda älvor och små söta djur. Vapenleksaker är i händerna på stora starka, kanske farliga supermän. I leksakstidningen kan vi se vem som ska leka med dem. Det är ju inte förbjudet att köpa ur ”fel avdelning”, men om du är osäker kan du bara följa färgerna på hyllor etc. i affären. I annat fall märker du om barnet blir retat eller rent av mobbat av andras barn för att de inte passat in i mallen eller varit okänsliga för indoktrineringen.

Färg är också intressant. Läs lite om färglära och färgers påverkan på människan, vare sig du tror på det eller ej, visar det tydligt en avsikt med uppdelandet av färg efter kön. Några är dock ganska könsneutrala som t.ex. gul och orange.

Sport
Här finns ett ännu relativt osexualiserat område (med undantag för tennis!) Som av någon outgrundlig anledning skall spelas i kort-kort) och det kan ju eventuellt vara det som är det stora hindret för det kvinnliga genombrottet inom sporten. Det är väldigt svårt att vara sensuell, kontrollerad eller lagom kontrollerat okontrollerad när man kastar sig efter en boll eller ska hoppa så långt man någonsin kan.

Det kan också vara mycket kränkande för en man att förlora mot en kvinna om vi inte könsseparerar den. Då brister ju det vi sedan barnsben lärt oss om könsidentifikation. Mannen stark/modig. Kvinnan vacker/blid. Men vi kan leka ”omvända principen” och tänka oss att det är övervägande kvinnor som kollar in sporten eller blir huliganer.

Googla womens sports- bilder.
Googla mens sports- bilder.
Jämför. Prova fler ord i olika genrer. Jämför resultatet och byt kön på bilderna du får.

Fritidsaktiviteter
För barn och ungdomar erbjuds en uppsjö av aktiviteter. Prova byta ut baletten mot hockeyn. När ungdomarna kommer upp i åren lite och ska börja hänga ute tröttnar de ofta på sina aktiviteter och de som tröttnar snabbast är flickor. Det som händer sedan kan du vända på:

– Tjejer som klottrar eller målar seriös graffiti, mekar med sina trimmade mopeder, ökar träningen i hockeyn osv. Killarna ser på när tjejerna utmanar varandra i djärva tågmålningar, de åker bak på mopeden eller kollar in sin tjejs hockeymatch. De är välsminkade och passiva. Har lagt sina egna intressen på hyllan för att intressera sig för tjejer. Killarna kan också bli totalt uppslukade i dramer dem emellan. De handlar alltid om att någon tagit hans tjej eller varit slampig och flörtig mot henne.

Crazy pictures ”POESI FÖR FISKAR – Ta Mig”
(http://www.youtube.com/user/crazypicturesab#p/u/6/gImPB1jzvSY)

Sex
Här har helt uppenbarligen någon vrickat till oss riktigt ordentlig.
Jag vill bara uppmuntra att du i tanken funderar på hur många manliga vänner du har som aldrig har fått orgasm under samlag eller petting? Hur många män ljuger om vad som är skönt eller till och med gör ont? Har fejkat en orgasm? Nej, här är exemplen alldeles för många och kränkande och kräver en hel uppsats bara för dem. Men i omvända världen är vi glada för de killar som njuter och vågar tala öppet om vad som är skönt. Vågar visa sitt kön orakat. Vågar visa sin kropp orakad. Vill också påminna om att det är män som har prostatan och därför har en massa erogena punkter kring och i anus. Då måste det ju vara troligast att det är män som vill ha mest penetration där.

Andlighet
Inför gud/gudar bör vi väl alla vara lika, men begrunda vilka som till stor del är hängivna en andlig ledare och av vilket kön är den? Det är inte en helt vanlig syn med en samling män som kommit för att få religiösa sanningar förklarade för sig av en kvinna. Präster, mullor, gurus, imamer, braminer, pastorer, shamaner, rabbiner och påvar, de är ofta kvinnor eller hur?

Konst
Säkraste sättet för kvinnor att delta i utställningar på de stora gallerierna är porträtterad, naken. Men vi kan ju alltid leka med tanken att alla de konstnärer vi genom historien får lära oss om var och är kvinnor.
Konst ska ju visa vår historia för kommande generationer och som det ser ut nu är det ”his story” not her.

största konspirationen

http://www.guerillagirls.com/

Rättsväsendet
Här finns mycket att tänka på, men ta exemplet, en våldtagen kille och straffet för den skyldiga kvinnan. Jämfört med allvaret i, och straffet för, ekonomiska brott eller skadegörelse.

Reklam
Byt alla kvinnor mot män på alla reklampelare du ser. Var noga med att fotoshopa dem ordentligt. Dra ut deras ben, ge dem ett rekorderligt sexpack och en svällande bula. Låt honom inta en fysiskt omöjlig position. En annan tanke vi kan leka med är annan reklam som kommer smygande in i våra medvetanden via internet. Sådant som vi ser men inte lägger stor vikt vid eller förknippar oss med. Våra unga flickor växer upp med det och det bygger en stadig grund i deras undermedvetna. Vi kan leka omvända leken;

En kille ska ladda hem lite ny musik från en känd hemsida för pirater. Han knappar in det han vill ha och runt om kring honom dyker bilder med andra män till salu upp. De tittar ut genom datavärlden med trånande ögon och hopp om att någon uttråkad tjej som surfar ska börja ragga lite. Allt kan tjejer få för pengar.

Killen vid datorn känner sig illa berörd över hur han kön framställs. Trots att han blockerat detta dyker det upp och påminner honom varje gång. Han kan inte låt bli att studera bilderna en stund. Jämföra med sig själv i hemlighet. Han vet att hans tjej alltid har detta utbud om hon vill, men hon älskar väl honom som han är. Eller? Kanske när han blir gammal, kommer hon svara på en lockande annons då? Han reser sig från datorn och ska gå ut. Innan han går ut ser han i spegeln att han inte är så ung längre. Han stoppar också den specialdesignade silikonpenisförstoraren i sina små kalsonger. Det skaver men han tänker inte bry sig.

Titta och läs: http://www.youtube.com/watch?v=V0OrT-8gXMs
:: Edward Bernays : on Propaganda and Public Relations ::
Shopping
En man går med sin son till matvaruaffären. Strax innan kassorna finns tidningsställen. Där köar mannen med sin tonårsson. Mannen ser hur hans son sneglar lite mot tidningshyllorna och sveper själv då med blicken över dem. Han ser vad som skall visas för ungdomarna och han blir rädd. På hyllorna finns tidningar med unga sexiga killar med kåta blickar som endast iklädda stringkalsonger, det sväller onormalt om deras opererade organ, skall sälja allt från bilar, tatueringar och prylar till sex på bild. Där ges även råd om hur han skall tillfredsställa sin tjej sexuellt så att hon blir nöjd och stannar kvar hos honom.

Mannen undrar hur han son skall bli påverkad av detta. Han talar med butikschefen och får till svar att det inte är upp till henne vad som säljs i tidningshyllan. De får ett färdigt koncept som de ska sälja. Hon ler lite och påpekar att de ju bara är lite oskyldiga gulliga och att kvinnotidningen More inte klassas som pornografisk litteratur. Detta är något vi kvinnor behöver. Vi är ju så sexuella.

Med denna artikel önskar jag inte manlighetens försvar och många av mäns reaktioner är förutsägbara. Personangrepp är inte ovanliga från män i trängda lägen och jag undanber mig ödmjukt dem.

Det kan kännas svårt att inse att man har varit offer för en komplett hjärntvätt. Det kan ju också kännas svindlande att vi blivit så grundlurade och den egna manliga identiteten kanske bara är en bluff för att separera oss.

Vi är människor. Varför denna genomgripande separation? På alla områden.
Prova tanken.

Jag efterlyser seriösa teorier om denna mångtusenåriga konspiration.

Män, som i olika situationer har prövat att leva som kvinnor, har ett gemensamt; de har alla upplevt den stora skillnaden i respekt, bemötande, förtroende som kvinnor utsätts för. Att förväntas vara lite mindre intelligent/intellektuell eller förvisas till empatisk intelligens. Att inte tas riktigt på allvar. Att anses gnällig eller bara rabiat. Jag har ingen anledning att önska total androgynitet. Bara frihet till alla att vara den man vill. Eller hur man vill från dag till dag. Att få njuta och använda sig av hela spectrat av kvalitéer.

Ni som anser att det är viktigt att riktigt ordentligt skilja könen åt, helst i tidig ålder; Berätta för mig VAD som är en kvinna? Vad kännetecknar henne, mer än bröst och vulva? Berätta för mig som är kvinna, är du snäll! Och om jag är fel då…, måste jag tvingas att byta kön? Jag har fött två barn. En pojke och en flicka. De är båda i tonåren nu så jag har haft den stora förmånen att få följa deras utveckling ett tag. Och jag har gjort mina observationer. När ett barn föds är vi alla lika. Vi har förstås olika kroppar, men våra grundläggande behov är de samma. Vi behöver mat, skydd och kärlek.

Vi hade relativt lite yttre påverkan på våra liv när barnen var små och jag har sett hur mina barn, utan föräldrars påverkan, har valt vad de vill leka med, vilka sagor jag ska hitta på osv. Min son älskade bilar för deras färg och form. Sorterade dem i storleksordning och lekte med dem. Han ammade sina älskade dockor när han såg mig amma lilla syster. Lilla syster var väldigt rädd för hans dockor och ville absolut inte ha några egna. Hon önskade sig på sin fyraårsdag; en ”sopebil , en häxa och massa pistoler”. Jag eller deras far hade inget intresse i att följa leksakstrender eller påverka deras val. Vi bara var.

Sedan dess har barnen både hunnit gå lite på dagis och snart går min son ut nian. Det har varit så tydligt hur de sedan utsatts för yttre oönskad påverkan och de har fortsatt välja själva vad de vill gör och leka med, men det har blivit mer och mer konventionellt . Barn härmar och lär av sin omgivning och det hade varit spännande att se hur de hade valt om samhället sett annorlunda ut. De har nog större frihet än barn i allmänhet och därför är jag glad för deras skull, men min pojke var förtvivlad när det i klassen blev förbud för killar att sminka sig. Jag får också följa hur min 13åriga dotter intresserar sig för modet och sminkar sig . Och på vilket annorlunda sett det tar sig ut om man jämför med brodern.

I mitt yrke har jag ytterligare insyn i barnens situation. Jag jobbar som waldorfförskolepedagog och möter barn från två år och fram till skolåldern. På avdelningen för små barn är de fortfarande mycket lika, bortsett från temperament, som inte är knutet till könet. De behöver mat, nya blöjor och vuxna som bryr sig om dem och tröstar när de är ledsna. Någonstans i treårsåldern, i samband med större perceptionsförmåga och inlevelseförmåga med andra i sin omgivning, börjar de leka riddare och prinsessor. De har registrerat och förstått vilket kön som gör vad och sorterat in sig i rollerna. När de blir större och kan reflektera över varför, kommer deras inbördes diskussioner. – Du kan inte vara drake, du är ju tjej. – Vi måste ha en pojke med som kan rädda prinsessan. Och det finns många ledsamma och skrämmande exempel.

”En busschaufför en busschaufför, det är en man med gott humör”

Då vet alla flickor att det bara är att lägga intresset för brummande tingestar på hyllan. Det är ju bara killar som kör buss. Hur ska vi veta vad vi egentligen vill här i livet om vi varit utsatta för dessa grova övergrepp?

Jag har fattat sanningen om elfte september. Jag har fattat sanningen om det ekonomiska systemet och elitfamiljerna. Jag har fattat att terrorkriget är en bluff och absolut fattat att det är män som styr allt!!

Men det var en gång, för mycket mycket länge sedan, fred bland människor. De levde i små och större jordbrukssamhällen. De lade stor vikt vid konstnärliga uttryck i sina bruksföremål, som keramik och väv. De vårdade moderjord och hennes barn. De sjöng. De uppfann. Det rådde matriarkat. (http://matriarchy.info/index.php?option=com_content&task=view&id=11&Itemid=41)

Vi som inte är nöjda över hur samhället ser ut och vilka som styr över det borde ta oss mer tid att fundera över lösningar. Hur vi vill ha det. Vill vi ha krig? Vill vi ha frihet? Vill vi arbeta tillsammans för våra mål? Vill vi rusta alla våra barn för förändring? Vill vi fortsätta kämpa i det rådande patriarkatet, baserat på pyramidprincipen?

Jag vill uppmana till tankar över vem och varför någon, för kanske 6000 år sedan, var fast besluten att separera oss åt. Att eliminera hotet från ett fredligt samhälle. Att kraftfullt förändra våra livsvillkor och vår struktur. Att de gjorde det så bra att vi ännu, år 2011, själva vill vara kvar i det och försvara deras teorier om vad en kvinna är. De rev upp oss ur våra liv och tvingade oss att dyrka en manlig solgud. Lämna moderjord och våra egna ideal. Förpassa kvinnan till enbart barnafödande egenskaper. Ta ifrån oss vår vackra mångfald. Stympa oss.
Jo tack, jag kan förstå att vi blivit lätta offer.

Jag uppmanar till handling. Vi kan vara så många fler. Vi kan ta tillbaks rätten till frihet. Jorden är allas och ingens.

Helena
Konstnär, Förskolepedagog, Bildpedagog, Mamma, Syster, Människa

Den största konspirationen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här