Alla vakna, VAKNA!

Och se den största konspirationen av alla.
Den pågår mitt framför ögonen. Dagligen. I alla tänkbara former.

Ta dig tid att bara prova att vända allt, allt som sker runt dig i vardagen, på film, i familjen, arbetslivet, politiskt. Ja, testa ett helt genomgripande alternativ till ditt inlärda sätt att ta in information och uppfatta omgivningen. Applicera ”omvända principen” på alla tänkbara situationer, från ditt privatliv till stora sociala sammanhang. Prova att byta roll med kön.

För att lättare komma igång med träningen och därmed snabbare förstå hur extrem den hjärntvätt du blivit utsatt för är, ger jag några tips över områden att börja med:

Arbetslivet
Här kan vi ta en titt rent generellt på löner och vad som skapat skillnader i hur vi värderar vår egen arbetsinsats. Varför kvinnor inte löneförhandlar lika effektivt som män. Vad som skapat större självförtroende och generösare bild av sitt eget värde hos män. Gör också en mer personlig jämförelse och tänk dig in i vilka roller dina kollegor spelar. Föreställ dig att alla män var kvinnor och vice versa. Glöm inte att detta inte bara gäller löner, klädsel och position. Det gäller samtalsämnen i fikarummet, intressen, hållning, humor, ja allt som du kan registrera.

Kläder/skor
Lite allmänt kan vi ställa oss frågan; vad rör man sig bekvämast i? Hur tar du dig snabbast undan någon som vill dig illa? – Ja inte i höga klackar, tighta jeans eller snäv kjol. Varför skall kvinnor vara lätta offer för våldtäkt eller överfall? Nattetid är den tid då kvinnor oftast tar denna mundering på sig och känner sig fina. Då sker de flesta våldsbrotten mot kvinnor och de är lättast att fånga.

High Heels Oppression

Gör din övning genom att föreställa dig de män du ser på höga stilettklackar och fodral där de visar i detalj vad deras kropp har att erbjuda. Föreställ dig alla kvinnor i det mest bekväma du kan tänka dig eller det mest maktsymboliska. Byt kläder på dina vänner och låt dig förvånas. Detta finns i alla kretsar och sammanhang. I olika grad och på olika sätt, men genomgripande är att kvinnor har mer komplicerad och genomtänkt klädsel.
Fundera på varför ett av könen skall ägna sig mer åt klädsel och i många fall obekväm eller sexuellt utmanande sådan. Hur värderar du själv kvinnor i olika kläder? Varför?

Relationer
Här finns väldigt många vinklingar och exempel, men ett jag konstaterat är att kvinnor ägnar betydligt större del av sin tid till att oroa sig över att inte duga eller att bli den som hannen väljer. Därmed minskar tidsförutsättningen att ägna sig åt egna intressen och bli expert i dem (se kock, rymdforskare, politiker, modedesigner etc.). Det kan till och med gå så långt att utseendet blir det mest intressanta och kvinnor i anormal utsträckning ägnar sin lediga tid till att intressera sig för kläder, smink och skor.

Jätte bra om man vill få hälften av jordens befolkning att vara upptagen av utvecklingshämmande tidfördriv. Det finns många exempel på tidsfördriv, att ta stor del av sin tid åt sportkanalerna kan ju vara ett. Men jämfört med sporten, gagnar det utseende fixerade beteendet helt det motsatta könet och fungerar som en status förhöjande faktor i mäns ögon (kan ge dig det jobb du vill ha, den man du vill ha, bättre lön, uppmärksamhet, beundran, kärlek eller annat som inte känns självklart).

Prova att byta kön på dina vänner i deras relationer. Kvinnan spenderar stor del av sin tid i diskussioner av mer politisk, forskande, intellektuell natur. Kanske är hon aktiv här på olika konspirationssajter. Träffar vänner för att tala om torn som rasat och pengasystem. Mannen är också intresserad, men tar sin tid till att ägna sig åt hemmet och intressera sig för barnen och den vardag familjen har. Kanske är han med i någon sorts spirituell grupp eller intresserar sig för kost eller hantverk/konst. I mer extrema fall är det väldigt stora skillnader i vad vi inom relationer/familjen lägger vår tid på. Det finns alla varianter, men prova att byta och låt dig förvånas.

Film
När såg du senast en film där den modiga starka kvinnan räddar den värnlöse vackra ynglingen? Ja, ibland finns det modiga kvinnor på film, men var finns den hjälplöse mannen? Och varför är hon klädd i tighta gummikläder och har stora fasta bröst och magen bar? Någon vill uppenbart tala om för kvinnor att ska du vara hjälte och tuff måste du vara sexig.

En kvinnlig aktion hjälte i femtioårsåldern som räddar den snygga betydligt yngre killen som sedan självklart blir kär i henne även om hon har flera andra härliga unga killar att ligga med, är inte heller något vi ser ofta på film.

Hur kan alla individer vara fria att identifiera sig med alla sorters mänskliga eller övermänskliga kvalitéer? Vad kan detta fenomen göra med oss? Vem gagnar det att hälften av mänskligheten inte får förebilder som är modiga, starka, vilda, farliga etc.?

I filmens värld är skurken, i alla fall den farligaste av dem, nästan alltid man. Se på film och vilken tv underhållning som helst och byt kön på karaktärerna. Alla roller i filmen.

Litteratur
Läs barnsagor och byt pojke mot flicka. Läs gärna högt för barn. Fundera över varför det skall presenteras för barn i tidig ålder, vem som gör vad. Vem räddar och blir räddad? Sagorna är ofta gamla men i bland i ny kostym. Här finns väldig mycket av vad som lägger grund för könsidentifiering och i tron att det är bra för barn med saga och närhet till den vuxne som läser dem, ger vi barnen dir