Som Tankesmedjan Mänsklighet redan tidigare rapporterat om, så är en av kvinnorna bakom anmälan mot Julian Assange den kristna radikalfeministen och socialdemokraten Anna Ardin, politisk sekretare i socialdemokratiska Broderskapsrörelsen. Hon har också ett förflutet bland radikalfeministernas fäste på Uppsala Universitet.

Expressen rapporterade dessutom igår att polisens förhörsledare, som tog emot Anna Ardins och hennes väninnas anmälan mot Julian Assange, också är socialdemokrat. Expressen rapporterar också att Ardin och denna förhörsledare hade kontakt några månader innan anmälan mot Julian Assange gjordes.

Denna förhörsledare, som aktivt medverkade till polisanmälan mot Julian Assange, vill nu inte kommentera sitt agerande eller diskutera frågan om jäv, utan hänvisar till polisens informationsavdelning. I detta fall har det redan satts en standard att personer som inte är dömda för brott hängs ut i internationell media, men i fallet med denna förhörsledare så frångår man dock denna standard.

I Expressens rapportering om detta, så nämns dessutom att alla inblandade personer är medlemmar i samma politiska parti, men det rapporteras doch inte vilket parti. Expressen är för övrigt den första svenska tidning, som nämner det faktum att alla inblandade är medlemmar i samma parti.

Julian Assange’ svenske advokat Björn Hurtig kommenterar att detta bara är en liten del av alla mycket märkliga turer kring detta ärende.

Tystnaden bland de politiska partierna i denna fråga är intressant. Att Socialdemokraterna officellt inte har distanserat sig från Anna Ardin i denna affär är förståelig. Men det är intressant att hon rent konkret har skyddats av partiet t.ex. genom högprofilsadvokaten Claes Borgström, som har starka band till Socialdemokraterna.

Den enda politiker som har tyckt att det av någon anledning är lämpligt att lägga sig i en pågående brottsutredning är, häpnadsväckande nog, Bilderbergmedlemmen och Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt. Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Wallenberg bevistade för övrigt Bilderberggruppens möte 2006 innan Reinfedlt utnämndes till Sveriges statsminister.

Åklagaren, som gjorde den fullständigt obegripliga anhållan, har dessutom starka band till regeringen.

Sammanfattningsvis kan man man hitills summera att anklagelserna mot Julian Assange nu allvarligt har skadad både feminismens sak, Socialdemokraterna, den svenska polisen och trovärdighet för det svenska rättssystemet.

Att Julian Assange skulle utvisas från Sverige till USA har vi inte heller några illusioner om. Enligt amerikansk media har kontakt redan tagits i detta ärende mellan den svenska och amerikanska regeringen.

mansklighet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här