Efter det danska mediegenombrottet för 11 septemberkritiken sprider sig medvetenheten till vår sida om sundet. Kemisten Niels Harrit föreläser vid tre tillfällen om WTC7 i Malmö och Helsingborg i vår.

Håll utkik i kalendern för mer information om kommande föredrag med Niels Harrit.

I Danmark har pressen under februari och mars gett vika för trycket från allmänheten och publicerat sakliga artiklar om 11 septemberkritiken. Det är framför allt kemisten Niels Harrit och på senare tid arkitekten Jan Utzon som med sina ifrågasättanden bidragit till denna vändning.

Den 10 mars ordnade Köpenhamns universitet i samarbete med Köpenhamns största dagstidning, Politiken, en debatt mellan Niels Harrit och Per Hedegård. Lektorn i kemi och professorn i fysik skulle diskutera WTC7:s märkliga ras och den senare, som skulle försvara den offentliga teorin, förstummade den stora publiken i Universitetshusets festsal när han saknade argument.

Niels Harrits föreläsning om World Trade Center 7 drar fulla hus på hemmaplan och utomlands och i vår ordnas tre evenemang med honom i Sydsverige. Ett av dem har redan varit. Den 27 mars deltog han i tidskriften 2000-talets vetenskaps seminarieserie i Västra hamnen i Malmö. Eftersom många av åhörarna inte primärt var där för hans skull var det en hel del som vid handuppräckning aldrig ens hört talas om WTC7:s kollaps förut. Därmed framgår hur de stora svenska dagstidningarna och nyhetsprogrammen misslyckats i sina rapporteringar.

Hans nästa föreläsning blir nu på måndag den 12 april i Ungdomens hus i centrala Malmö. Det är en lämplig lokal med tanke på att det framför allt är de unga svenskarna under 30 som informerat sig om 11 september via internet.

Hans tredje skånska föreläsning blir i Helsingborg den 5 maj.

För den som föredrar att ta del av Niels Harrits föreläsning i hemmets lugna vrå rekommenderas denna upptagning från Schweiz i maj i fjol, som titeln till trots är på engelska:

Niels Harrit – Vortrag über Nanothermit im WTC-Staub

Artikel skriven av Fredrik Rosvall

Originalartikel