I åratal har så kallade ”konspirationsteoretiker” förlöjligats för att de hävdat att det kommunistiska Kina driver inofficiella polisstationer utomlands. Men återigen har ”konspirationsteoretikerna” rätt. Enligt en rapport från organisationen Safeguard Defenders, som övervakar kränkningar av mänskliga rättigheter i Kina, har kommunistregimen inrättat mer än 50 inofficiella poliskontor i 30 länder. Deras uppgift är att utöva kontroll över kinesiska invandrarsamhällen och engagera sig i övervakning, hot och påtryckningar mot dem som kan vara farliga för regimen i Peking. Ett av de utsedda kontoren finns i Stockholm. På Nordic Chinese Networks nyhetssajt nämns i en artikel om ett julevenemang 2018 etableringen av ”Qingtian Police Overseas Chinese Station and Stockholm Service Center”. Sveriges utrikesminister Tobias Billström sa ”Vi tar den här informationen på allvar.” Enligt rapporten från Safeguard Defenders är det kinesiska poliskontoret beläget på ett hotell i västra Stockholm. I ett mejl till TT förnekar den kinesiska ambassaden i Stockholm att kontoren sysslar med polisverksamhet.

Nord Stream-komplotten tätnar
Tidigare den här månaden delade den ryska ambassaden i Sverige en kontroversiell bild på sociala medier som antydde att Nato skulle vara inblandat i sabotaget mot Rysslands gasledning Nord Stream. Inlägget hänvisar till ”ett välkänt fall” 2015 och delar bilder som sägs ha tagits 2015. Bilderna visar en påstådd Nato-farkost som ska ha hittats vid gasledningen, och hävdar att Svenska Försvarsmakten skulle ha avlägsnat en sprängladdning från platsen. Det ryska inlägget gick viralt. En analys som då gjordes av det svenska försvaret visade dock att farkosten inte tillhörde Nato – utan var svensk. Frågan är varför den var där? Samtidigt fortsätter Vita huset, och dess kontrollerade medier, att insistera på att Ryssland sprängde sin egen pipeline. Faktum kvarstår dock att attacken ägde rum i vatten som ligger under Natos kontroll, långt från Ryssland. Moskva kunde lätt ha sprängt rörledningen i sina egna vatten. Men varför skulle Ryssland spränga sin egen pipeline i vilken man investerat miljarder? USA kan återigen inte hitta svaret på detta.

Kärnkraftverk i frontlinjen
Tunga strider fortsätter nära kärnkraftverket Zaporozhye i Energodar. Ryska trupper har ockuperat staden sedan början av mars. Ukrainska styrkor som är stationerade på motsatta sidan av floden Dnipro försöker återta kärnkraftverket och dess stad med cirka 40 000 invånare. Ukrainarna beskjuter ofta kärnkraftverket med amerikansktillverkat artilleri och andra vapen. Den 5,7 Gigawatt-anläggningen är Europas största kärnkraftverk och är också listad som en av världens 10 största. Vad som komplicerar situationen ytterligare är att Ryssland förra månaden annekterade Zaporozje-regionen och säger att det nu och alltid är ryskt territorium. Ryssland har m.a.o. inga planer på att överge kärnkraftverket. Ukrainska specialstyrkor har flertalet gånger korsat floden och försökt ta över kärnkraftverket, men misslyckats. I relaterade kärnkraftsnyheter beslutade förbundskansler Olaf Scholz att alla tre av landets återstående kärnkraftverk kommer att fortsätta att drivas/köras till april 2023. Ursprungligen hade Berlin planerat att stänga av de tre kärnkraftsverken den 31 december. Men nu, när landet står inför sin värsta energikris någonsin, kommer regeringen att fortsätta driva kärnkraften under en lite längre tid.

Stor seger för hälsofriheten i USA
New York State Supreme Court beordrade återinförandet sanitetsarbetare i staden som i slutet av förra året fått sparken för att ha vägrat ta det dödliga covid-19-vaccinet som dödat tiotusentals i USA, och ännu fler i Europa, enligt officiella siffror. En domare i delstatsdomstolen fastslog att det drakoniska covid-mandatet var olagligt, och arbetarna kommer var och en att få tillbaka lönen, som kan uppgå till 50 000 dollar. Domen är exceptionell eftersom den ”progressiva” borgmästaren i New York tidigare i år vägrade att återinsätta de ovaccinerade arbetarna. Domaren nämnde också att ”vaccinet” inte är så effektivt som det annonserades. Faktum är att även Pfizers data har visat att dess covid-spruta inte är effektiv och till och med dödlig.”Att vaccineras hindrar inte en individ från att smittas eller överföra Covid-19″, skrev domare Ralph J. Forzio. ”Från och med dagen för detta beslut är CDC: s riktlinjer för karantän och isolering desamma för vaccinerade och ovaccinerade individer. De berörda borde inte ha sagts upp för att de valt att inte skydda sig själva. Vi har lärt oss under pandemins gång att vaccinet mot Covid-19 inte är absolut.”

Video producerad av MEC21 och ThessA i samarbete med vaken.se.

Stötta MEC21 via gofund.me eller buymeacoffee.com/MEC21

Driver Kina en polisstation i Stockholm?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här