Narkotikaanvändandet i Sverige har varit mer omfattande de senaste 10 åren än någonsin tidigare. Utöver den statistik som pekar på detta faktum från bl.a. can.se så ser vi detta även i frågeundersökningar, där alltfler ungdomar har testat en eller flera droger. Det är tydligt att droger har avdramatiserats och att det inte längre ses som något allvarligt.

Mindre orter drabbas
Om vi blickar tillbaka 15 år så var det högst osannolikt att man hade tillgång till droger på mindre orter i Sverige. Dessvärre kan du nu få tag på droger i hela landet, levererat till din dörr. Inte nog med det så blir s.k. internetdroger allt populärare bland ungdomar i mindre orter. Detta är droger som inte hunnit bli narkotikaklassade och säljs över nätet precis som allt annat. Substanserna kan ofta ha psykoaktiva effekter och vara otroligt farliga för yngre vars hjärnor fortfarande är under utveckling.

Även på gatan på mindre orter som Norrköping, Gävle, Vilhelmina eller Tranås kan du numera få tag på marijuana eller kokain. Bakom kulisserna finns organiserad brottslighet som styr handeln.

Alltfler drogtester introduceras
Utvecklingen har lett till att försäljningen av drogtester på nätet ökat drastiskt de senaste åren enligt Hittaonlineapotek.se. Samma sida varnar även för att inte köpa tester utan kvalitetsstämpel. Det finns ett fåtal apotek som säljer CE märkta och FDA godkända drogtester och det är även dessa som ger sanna resultat. Där kan du även läsa mer om andra hemmatester som finns tillgängliga.

Anders och knarket
En annan som uppmärksammat fenomenet är ”Arga snickaren” Anders Öfvergård som bestämde sig för att åka runt i Sverige och reda ut vad det är som lett till denna överkonsumtion av droger i landet. Många av upptäckterna förbryllar inte bara honom men hela produktionen och tittarna bakom soffan. Enligt honom själv så ser han en tydlig koppling till droger och senaste dödsskjutningarna i landet och menar att detta kommer bli en epidemi.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här