Det finns hopp. Den oberoende grävande journalistprofilen Ben Swann säger att han kommer tillbaka, men i ny form och finansierad med kryptovaluta, enligt SOTT.net. Det var den 1 februari 2017 som alla hans sociala konton, hemsidor och TV-show stängdes ner efter att han rapporterat om ryktena på nätet om Pizzagate.

Ben Swann från CBS46 News i Atlanta var TV-ankare för Reality Check en av de mest professionella TV-showerna som fanns inom mainstream som arbetade med undersökande journalistik. Innan Reality Check arbetade Swann på sin egen kanal Truth in Media, men efter det omstridda reportaget om Pizzagate stängdes allt ned. Innan det rapporterade han frekvent om korruption inom industrin och amerikansk administration på ett slagkraftigt sätt och alltid med korrekta fakta som underlag, men efter ett balanserat inslag om Pizzagate var det slut. Swann lugnade sina tittare med orden: ”It’s all good…trust me”, men frågetecknen var många och den efterföljande tystnaden lämnade omvärlden i ovisshet, i nästan ett år.

Pizzagate och Ben Swann
Pizzagate-historien handlade om att ett par pizzerior i Washington DC fungerade som träffpunkt för pedofiler, varav vissa var högt uppsatta personer i Washington. Historien kryddades sedan med allehanda vilda spekulationer om att pedofiler begick övergrepp i källarna på dessa pizzerior. Det blev inte bättre av att en rapport [Wikileaks: FBI pedophile symbols] från FBI spreds, om ett bildkodspråk som mellan pedofiler deklarerar sexuella preferenser med barn som sexobjekt.

Läs mer på newsvoice.se, Efterlängtad Ben Swann tillbaka till undersökande journalistik?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här