Ett kontrakt för skillnad är också känt som CFD kort sagt. Denna process innebär ett avtal mellan säljaren och köparen där köparen ska betala säljaren skillnaden mellan en tillgång som var tillgänglig under avtalstiden. Det ger både handlare och investerare chansen att dra nytta av prisets rörelse utan att äga de underliggande tillgångarna.

CFD-kontraktsvärdet anses inte vara investeringens underliggande värde. Det sker via ett kontrakt mellan mäklaren och klienten, och det använder inte någon råvaru-, valuta-, aktie- eller terminsbörs. Handel med CFD:er har kommit med sin andel av fördelarna som har ökat instrumentens popularitet under de senaste decennierna.

Hur fungerar CFD?

Som nämnts tidigare innebär CFD-handel ett avtal mellan båda parter för att utbyta skillnaden mellan ett tillgångspris under kontraktstiden.

Det är en handelsmetod på pro-nivå som används av dem med intensiv expertis och kunskap inom området. I denna handelsmetod finns det ingen inblandning i den fysiska leveransen av tillgången. En investerare äger aldrig den underliggande tillgången istället får intäkterna baserat på priset för förändring av tillgången.

Till exempel, i stället för att sälja eller köpa fysiskt guld, måste en handlare avgöra om kostnaden för guldet kommer att stiga eller falla.? CFD-investerare kan satsa på om tillgångspriset kommer att gå uppåt eller gå nedåt. De kan också satsa på antingen nedåt eller upp tillgångens rörelse.

Om handlaren köper CFD ökar priset, och de kommer att lägga försäljningen på sitt innehav. Nettoskillnaden mellan försäljningspriset och köpeskillingen netted tillsammans, och den representerar vinsten från affärerna och regleras via investerarens mäklarkonto.

Om handlaren tror att värdet på handelstillgången kommer att gå under, kan näringsidkaren öppna en säljposition. Om handlare vill avsluta positionen måste de köpa en kompenserande handel. I detta regleras skillnaden mellan förlustsnettot via deras konto.

Fördelar med CFD

Hög hävstång

CFD kommer med högre hävstång än det gamla sättet att handla, och standard hävstångseffekten på cfd-marknaden är föremål för reglering.

Global åtkomst

Många CFD-mäklare erbjuder sina produkter på de flesta av de stora marknaderna i världen. Det ger all-time tillgång till tillgången. Investerare kommer att kunna handla CFD:s på olika marknader över hela världen.

Flera handelsalternativ

Mäklare tillhandahåller för närvarande treasury, sektor, valuta, aktie och cfd:ar för råvaror. Det gör det möjligt för spekulanterna att vara intresserade av de olika finansiella instrumenten för handel med CFD:er som ersättning för börser.

Slutsats

Dessa är all viktig information om CFD; att veta om en annan handelsmetod kan hjälpa en att bli en erfaren handlare i handel. Experthandlare gör vanligtvis CFD-handel med en tydlig inblick i marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här