Ett pressmeddelande från Gazprom:

”Trycket har stabiliserats i de skadade gasledningarna i Nord Stream-systemet. Trycket i linje A i Nord Stream 2-gasledningen och båda linjerna i Nord Stream 1-gasledningen har blivit stabila efter de inträffade sprickorna, och gasläckorna upphört. Gazprom arbetar med att minska trycket i linje B i Nord Stream 2-gasledningen. För detta ändamål pumpar bolaget ut naturgas ur röret. Detta kommer göra det möjligt att säkert inspektera linje B för integritet, samt att minska de potentiella miljöriskerna vid eventuella gasläckor. Om ett beslut fattas om att påbörja leveranser genom Nord Stream 2:s linje B, kommer naturgas att pumpas in i rörledningen efter att systemets integritet har kontrollerats och verifierats av tillsynsmyndigheter.”

Pressmeddelandet betyder, enligt Bloomberg, att ”en del av det skadade Nord Stream-nätverket fortfarande kan transportera gas – men bara på den nya pipeline som Tyskland stoppade i februari i protest mot Rysslands aggression mot Ukraina”.

Även Reuters tolkar det på detta sätt:

”Gazprom säger att Nord Stream 2:s ’B’-linje fortfarande skulle kunna exportera gas till Europa om ett beslut fattades om att påbörja leveranser”, skriver nyhetsbyrån.

 

Läs mer på swebbtv.se, ”Ett av Nord Stream 2-rören kan vara oskadat”, kan i så fall skicka gas till Europa

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här