För Biden-administrationen är det tyska krigsstödet viktigare än att befolkningen slipper frysa. Det menar den profilerade journalisten Seymour Hersh som avslöjat USA:s inblandning i terrorattentatet mot europeisk infrastruktur. Han tillägger också att attentatet kan betraktas som en krigshandling mot en västlig allierad.

– Detta kan uppfattas som en krigshandling inte bara mot Ryssland utan också mot västliga allierade, särskilt Tyskland, konstaterar han i en intervju med tyska Berliner Zeitung.

I intervjun pekar Hersh på att USA var rädda för att Tyskland skulle häva sanktionerna mot Ryssland på grund energibrist under en kall vinter – och att detta var ett viktigt skäl till att amerikanerna med hjälp av Norge beslutade sig för att spränga gasledningarna.

– Jag tror inte att de tänkte igenom det ordentligt. Jag vet att det låter konstigt. Jag tror inte att utrikesminister Blinken och vissa andra i regeringen är djupa tänkare. Det finns säkert människor i det amerikanska näringslivet som gillar tanken på att vi ska bli mer konkurrenskraftiga. Vi säljer flytande naturgas till extremt höga vinster, vi tjänar mycket pengar på det.

Han tror att det förvisso fanns amerikanska makthavare som såg attentatet och dess katastrofala effekter på den tyska ekonomin som någonting som kunde ge den amerikanska ekonomin ett uppsving – men att makthavarna i Vita huset mest ”var besatta av att bli omvalda”.

– De ville vinna kriget, de ville vinna en seger, de ville att Ukraina på något magiskt sätt skulle vinna. Det kan finnas människor som tror att det kanske är bättre för vår ekonomi om den tyska ekonomin är svag, men det är vansinnigt. Jag tror att vi har gett oss in i något som inte kommer att fungera, kriget kommer inte att sluta bra för den här regeringen.

Biden deklarerar att man ska stoppa Nord Stream om Ryssland invaderar Ukraina:

No Nord Stream 2 if Russia invades Ukraine, President Joe Biden says

Läs mer på nyadagbladet.se, Hersh om sprängningen av Nord Stream: ”En amerikansk krigshandling mot Tyskland”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här