CIA tillsammans med allierade i Storbritannien, Saudiarabien och Qatar smugglade vapen från Libyen till Syrien via Turkiet med mål att störta Assad. Sannolikt med Obamas godkännande. Höjdare inom Pentagon gillade inte utvecklingen och gav underrättelser till Syrien om ISIS via Ryssland och Tyskland.

Den Pulitzerprisvinnande journalisten Seymour Hersh är en av få riktiga tungviktare inom journalistiken. Mest känd för avslöjandet om Son My-massakern (eng My Lai) i Vietnam 1969 men även missförhållandena vid Abu Ghurayb-fängelset 2004 och att räden mot Osama bin Ladin är en enda stor lögn.

Han avslöjar nu en rapport från 2013 sammanställd av Defense Intelligence Agency (DIA) och Joint Chiefs of Staff (JCS), då under ledning av general Martin Dempsey, som förutspådde att Assads fall skulle leda till kaos och en jihadistering av Syrien.

Rapporten påtalade att det inte fanns någon moderat opposition att tala om och att USA beväpnade extremister. Vapen från Libyen smugglades till Syrien via Turkiet, utpekad som Obamas huvudpartner i regionen, med hjälp av CIA och allierade i Storbritannien, Saudiarabien och Qatar.

Generallöjtnant Michael Flynn, chef för DIA mellan 2012-2014, bekräftar att hans organisation skickat en konstant ström av hemligstämplade varning till det politiska ledarskapet i USA för risken med att störta Assad eftersom extremister kontrollerade oppositionen men ingen ville lyssna. Hans säger till Hersh:

“Om amerikanska allmänheten såg de dagliga underrättelserna vi tog fram, i dess mest känsliga delar, skulle de bli vansinniga”

JSC förstod att det var lönlöst att utmana Obama direkt då han redan hade sin agenda klar. Hösten 2013 beslöt man att använda andra kanaler, militär till militär. USA och Ryssland har hela tiden haft en sådan kanal. Åtminstone fram till och med Dempsey tid. Man gav underrättelseinformation om al-Nusra och ISIS till Ryssland och Tyskland, som man visste hade kanaler till Assad, med förhoppning om att de skulle förmedlas till regimen i Syrien för att underminera Obamas och Erdogans planer.

Tyvärr talar även Hersh inför döva öron. Mainstream media har stängt ute honom vilket visar hur styrd information som når allmänheten är idag. Han tvingas därför publicera via en journalistisk bakgata London Review of Books.

Läs hela historien: Military to Military— Seymour M. Hersh on US intelligence sharing in the Syrian war

palbergstrom.com, Seymour Hersh: Pentagon motarbetade Obamas planer gällande Assad och Syrien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här