Journalistlegendaren Seymour Hersh konstaterar i en kommentar om de sensationella uppgifter han gått ut med, att de stora mediejättarna aldrig varit intresserade av att granska USA:s inblandning i attackerna mot Nord Stream. Dessa, tillägger Hersh, verkar heller inte ens ha några källor med insyn och rapporterar framförallt om sådant som Biden-administrationen vill att de ska uppmärksamma.

I en intervju i podcasten Radio War Nerd konstaterar Hersh att hans avslöjande om att USA och Norge tillsammans sprängde gasledningarna Nord Stream 1 & 2 i grunden inte var ett svårt nyhetsuppslag att hitta – att det redan från början var uppenbart att Ryssland inte låg bakom och att det fanns ett behov att gräva djupare i händelserna.

Det har påtalats att Hershs uppgifter hänvisas till anonyma källor, något han till svar menar att de kritiker som mot den bakgrunden avvisar uppgifterna inte förstår hur branschen fungerar. Han pekar i sammanhanget på att inte ens stora amerikanska tidningar som New York Times och Washington Post verkar ha några faktiska källor med reell insyn inom militären eller underrättelsetjänsten. De ”anonyma källor” som tidningarna ifråga citerar kan ofta vara en pressekreterare eller presstalesman ”som viskar någonting till dem avsides” och inte ger någon verklig insyn exempelvis i det pågående Ukrainakriget.

De verkar inte ha någon på insidan… Kriget jag känner till är inte det krig du läser om, fortsätter han.

”Mediejättarna en megafon för Vita huset”

Hela intervjun med Seymour Hersh finns att lyssna på nedan (direktlänk från Radio War Nerd):

 Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här